Programul Rabla 2016, un succes veritabil: inca 3500 de tichete sunt disponibile

Programul Rabla 2016, un succes veritabil: inca 3500 de tichete sunt disponibile
  • 13.000 a fost numarul initial de tichete
  • Cu 4000 s-a suplimentat numarul in luna iulie
  • In decembrie s-ar putea face o noua suplimentare
Distribuie pe Facebook

Se pare ca anul 2016 este unul foarte bun pentru vanzatorii de automobile noi. In total, pana la finele anului, mai bine de 25.000 de persoane se pare ca isi vor achizitiona un vehicul nou prin intermediul programului Rabla.

Programul Rabla 2016 a debutat anul acesta in luna iunie cu 13.000 de tichete prin care cei care detineau o masina mai veche de 8 ani puteau sa o caseze si sa obtina o reducere de 6500 de lei, reducere cu care isi puteau cumpara un autoturism nou. Ulterior, dupa ce toate aceste tichete au fost distribuite la persoane fizice si juridice, Ministerul Mediului a suplimentat cu inca 4000 de tichete o luna mai tarziu, datorita cererii mari. Si, in octombrie, au mai urmat inca 2000 de tichete, ajungand la un total de 19.000.

Iata ca acum, toate aceste vouchere Rabla s-au epuizat, ajungand la clienti care au cumparat masini noi. Si pentru ca dealerii si importatorii au vazut o cerere in crestere, Ministerul Mediului a mai venit acum cu inca o suplimentare, pentru a sustine vanzarea de automobile noi. E vorba de o suplimentare cu 3538 tichete care valoreaza in total 23 de milioane de lei.

Tichetele pot fi validate incepand cu miercuri, 23 noiembrie, iar cererile pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul Rabla pot fi depuse incepand cu 15 decembrie. Asadar, cine vrea sa-si cumpere o masina noua in prag de sarbatori, o poate face acum prin acest program ce incearca sa sustina industria auto romaneasca.

Oricum, sunt sanse mari ca, pana la finele anului, eventual in decembrie, sa mai vedem o suplimentare de tichete. Asta, evident, daca cele 3500 de vouchere disponibile acum se vor epuiza. Iar sansele sunt foarte mari, deoarece lumea este in cautarea de automobile noi, mai ales acum, cand acestea sunt oferite cu reduceri foarte mari. In special cele hibride si electrice, pentru care Statul mai acorda cateva reduceri substantiale.

Distribuie pe Facebook
mai multe