Programul Rabla merge ca uns. Autoritatile au suplimentat fondul cu alte 2.000 de tichete

Programul Rabla merge ca uns. Autoritatile au suplimentat fondul cu alte 2.000 de tichete
  • Programul Rabla a fost suplimentat din nou
  • Autoritatile au alocat 12 milioane de lei
  • Suma a fost suficienta pentru aproape 2.000 de tichete noi
Distribuie pe Facebook

Ministerul Mediului a declarat azi ca a fost nevoit sa suplimenteze Programul Rabla cu 12 milioane de lei, suficient pentru aproape 2.000 de tichete.

Dupa un inceput ceva mai greoi, Programul Rabla, prin intermediul caruia romanii sunt ajutati sa isi cumpere o masina noua, s-a dovedit un adevarat succes. La doar o luna de la lansarea acestui program, stocul initial de 13.000 de tichete a fost epuizat, autoritatile fiind nevoite sa suplimenteze fondul cu 4.000 de tichete.

Ei bine, la 4 luni de la acea suplimentare, toate cele 17.000 de tichete au fost oferite, iar Ministerul Mediului va apela la o noua suplimentare. Astfel, au fost alocate 12 milioane de lei, suma suficienta pentru aproape 2.000 de tichete noi.

Cristiana Pasca Palmer, ministrul de resort, a declarat ca "Anul acesta, Programul Rabla a atins un succes istoric in cei 12 ani de cand functioneaza: tichetele electronice au fost epuizate in mai putin de trei saptamani. Este primul an in care decidem doua suplimentari de buget. Dupa ce in luna iulie am venit cu 4.000 de tichete electronice care s-au epuizat in cateva zile, astazi am decis o noua alocare bugetara care acopera circa 2.000 de tichete."

Romanii pot intra in posesia acestor tichete incepand din 12 octombrie, iar prima de casare este in continuare de 6.500 de lei. Acesteia i se adauga un bonus de 1.500 de lei pentru achizionarea unei masini hibride, iar cei care opteaza pentru un autoturism care emite sub 100 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, primesc un bonus de 750 de lei.

Deasemenea, programul Rabla Plus ramane in picioare, si va reamintim ca acesta poate fi accesat si fara casarea unei masini. In cadrul acestuia, statul acorda un bonus de 2.000 de lei celor care isi cumpara o masina electrica, si 5.000 de lei romanilor care opteaza pentru un model hibrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe