RABLA 2017: Cand incepe programul prin care ne putem lua o masina noua cu voucher Remat?

RABLA 2017: Cand incepe programul prin care ne putem lua o masina noua cu voucher Remat?
  • 180 de milioane de lei, bugetul in 2017
  • 1000 de lei ECOBONUS pentru masini cu sub 130 g/km noxe de CO2
  • 10.000 de Euro, bonus pentru masini electrice
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou ministru al mediului, doamna Gratiela Gavrilescu, inlocuitoarea lui Daniel Constantin, a declarat marti ca RABLA 2017 urmeaza sa inceapa in prima saptamana din luna mai. Iata care sunt conditiile pentru RABLA 2017.

Cand un politician isi incepe o declaratie cu SPER, POATE, PRECONIZEZ si E POSIBIL, atunci lucrurile sunt clare: nimic nu se va intampla cum trebuie. Iar exemple sunt cu miile, de la declaratia primarului Bucurestiului, Gabriela Firea, ca SPERA ca de la inscaunare sa fluidizeze traficul in 6 luni de domnie, pana la declaratile PSD marca Victor Ponta, care spunea ca E POSIBIL ca in 2017 sa se finalizeze autostrada Bucuresti-Brasov.

Acum a fost randul ministrului mediului, Gratiela Gavrilescu, sa aiba sperante. Domnia sa spera ca programul RABLA 2017 si RABLA PLUS sa inceapa in perioada 5-10 mai. Ministrul a semnat ordinele si le-a trimis la Monitorul Oficial pentru publicare, astfel incat AFM, adica Administratia Fondului pentru Mediu sa formuleze lista de acreditare a dealerilor.

Dupa ce se inscriu dealerii care vor sa participe si care au automobile ce se pot incadra in program, apar normele de aplicare si poate incepe RABLA 2017. Nu este clar cum va arata in forma finala, deoarece proiectul inceput de fostul ministru, Daniel Constantin, ne spunea ceva de limita maxima a noxelor pe care le poate elimina o masina in atmosfera, adica 130 g/km de CO2. Orice model depaseste aceasta valoare, nu poate fi cumparat prin Rabla, cel putin, asa era proiectul acum doua luni.

Acum, noul ministru spune ca daca inmatriculezi o masina cu maxim 130 de g/km noxe de CO2, o sa primesti suplimentar un ecobonus de 1000 de lei. In rest, si in 2017 conditiile vor fi asemanatoare cu cea am vazut anul trecut. Adica un voucher in valoare de 6500 de lei, indiferent de masina, plus ecobonusul mentionat mai sus dar care, momentan, e cu semnul intrebarii, ecobonus de 1500 de lei pentru o masina hibrida si, in cadrul programului RABLA PLUS 2017, 10.000 de Euro pentru o masina 100% electrica si 4500 pentru una hibrid de tip plug-in cu incarcare la priza.

Bugetul pentru 2017 este de 180.000.000 de lei, dar acelasi ministru spune ca bugetul poate fi suplimentat daca acest program se va bucura de succes.

Distribuie pe Facebook
mai multe