Rabla 2017: creste valoarea tichetelor pentru programul Remat din acest an

Rabla 2017: creste valoarea tichetelor pentru programul Remat din acest an
  • 8000 de lei, valoarea unui tichet
  • Programul Rabla Plus, pentru vehicule electrice
Distribuie pe Facebook

Anul trecut, Rabla s-a dovedit a fi inca un program eficient, nu ca cel initiat de Ponta, numit Prima Masina. Dovada au fost si cele cateva suplimentari de tichete, cand numarul initial s-a epuizat. Iata ca in 2017 programul continua cu vesti si mai bune.

Fostul ministru al agriculturii si actual ministru al mediului, Daniel Constantin, a declarat in cadrul unei emisiuni de la Europa FM ca valoarea unui tichet RABLA pentru anul 2017 va fi majorata. Pana acum, in ultimii ani, valoarea unui tichet a fost de aproximativ 1500 de Euro, respectiv 6500 de lei. Dar incepand cu anul curent, un tichet va avea o valoare de 8000 de lei.

Programul care va incepe in luna aprilie va avea pentru start acelasi buget ca in 2016, respectiv 220 de milioane de lei, dar, fara indoiala, bugetul va fi suplimentat daca cererea creste ca in 2016. La fel este si targetul programului in acest: atat persoane fizice, cat si persoane juridice, inclusiv institutiile de stat.

Constantin a mai batut moneda si pe Programul Rabla Plus, cel care sustine cumpararea de vehicule electrice, spunand ca va exista buget pentru sustinerea achizitionarii a 1500 de automobile. La pachet, se pare ca vor veni si cateva retele de statii pentru incarcare. O promisiune destul de curajoasa, daca ne gandim ca pana acum exista cateva masini electrice si... nicio statie de incarcare realizata de stat.

La inceput de mandat fiind si cu un buget destul de generos, ministrul mediului a mai spus ca se gandeste si la un program prin care autoritatile locale sa poata achizitiona autobuze electrice. Pentru acestea se pare ca sunt disponibili 1 miliard de lei obtinuti din certificate de emisie CO2.

Oricum, cel mai important aspect este cel referitor la Programul Remat 2017 si ca acesta va avea tichete cu valoare mai mare. Cei care au o rabla prin ograda, mai veche de 8 ani, o pot casa si obtine un tichet, in urma unui dosar depus la minister, cu ajutorul caruia isi pot achizitiona un autoturism nou sau il pot vinde pentru ca altcineva sa-si cumpere o masina noua. Nu suna deloc rau, dar speram sa aiba si un impact direct asupra mediului, ca de teorie, ne-am saturat...

Distribuie pe Facebook
mai multe