Un nou program RABLA numai pentru bucuresteni: o idee buna sau nu prea?

Un nou program RABLA numai pentru bucuresteni: o idee buna sau nu prea?
  • 10.000 de tichete disponibile
  • Propunerea este agreata de Gabriela Firea
  • Valoarea se adauga la tichetul normal de Rabla
Distribuie pe Facebook

Acelasi consilier PMP din cadrul Primariei Bucuresti care a spus ca vrea sa interzica accesul masinilor cu norma mai mica de Euro 4 in capitala, vine cu noi idei. Nenea Lucian Iliescu propune ca fiecare bucurestean care doreste sa-si cumpere o masina noua sa primeasca "ajutor" de 1000 de Euro, daca duc masina veche la Remat.

Lucian Iliescu, individul care a propus ca de anul viitor masinile non-Euro, E1 sau E2 sa aiba interzis in Bucuresti, iar din 2020 si cele E3, vine acum cu o noua propunere. El vrea sa initializeze un program Rabla doar pentru bucuresteni, acestia putand primi 1000 de Euro de la Primarie ajutor pentru achizitia unui automobil nou, cu conditia sa-si duca masina veche la Remat.

Spre deosebire de propunerea cu interzicerea masinilor poluante in Bucuresti, aceasta initiativa chiar pare una buna si de succes. Mai exact, soferii din zilele noastre nu sunt incurajati in niciun fel sa-si cumpere o masina noua, iar acest impuls financiar ar putea sa faca diferenta. Majoritatea soferilor din capitala conduc automobile vechi sau cumparate la mana a doua, deoarece o masina noua este mai scumpa, iar asigurarea Casco si intretinerile la reprezentanta nu sunt deloc ieftine.

Partea buna este ca acest ajutor de 1000 de Euro va veni suplimentar fata de adevaratul program Rabla prin care soferii primesc 1500 de Euro sub forma unui voucher de achizitie a unui automobil nou cand duc o masina veche la Remat. Cu alte cuvinte, daca iti duci masina veche la fier vechi si cumperi una noua, ai minimum 2500 de Euro reducere. Evident, daca locuiesti in capitala...

In cazul soferilor care vor o masina hibrid sau electrica, reducerea poate ajunge chiar si la 12.500 de Euro, in cazul vehiculelor 100% electrice, cu tot cu voucherul Rabla normal plus cel propus de Primarie.

Momentan, propunerea este in discutii si s-ar putea sa intre pe ordinea de zi a Consiliului General. Si cum conducerea Bucurestiului in frunte cu primarul Firea arunca banii pe toate prostiile, cum ar fi statui ale unor necunoscuti in valore de multe milioane de Euro, laptopuri si telefoane din cele mai scumpe pentru reprezentantii companiilor municipale platite din bani publici, de ce nu s-ar gasi bani si pentru aceasta propunere? Mai exact, 10.000 de tichete anual, care totalizeaza 10.000.000 milioane de Euro ca bucurestenii sa fie incurajati sa-si cumpere vehicule noi. Tu ce parere ai?

Distribuie pe Facebook
mai multe