Camerele de supraveghere au fost deja instalate in Bucuresti. De unde va putea fi achizitionata vinieta OXIGEN

Camerele de supraveghere au fost deja instalate in Bucuresti. De unde va putea fi achizitionata vinieta OXIGEN
  • Camerele video au fost deja instalate
  • Vinieta Oxigen intra in vigoare de la 1 martie 2020
  • Valoarea taxei variaza intre 500 si 1900 de lei pe an
Distribuie pe Facebook

Camerele video cu care vor fi depistati soferii care nu platesc vinieta Oxigen au fost deja instalate in Bucuresti. Taxa va intra in vigoare de la 1 martie 2020 pentru masinile non-Euro, Euro 1, 2 si 3.

La inceputul lunii decembrie, dupa ce a constatat ca cetatenii nu sunt destul de bine informati cu privire la noua vinieta Oxigen, primarul general Gabriela Firea a anuntat ca amana intrarea in vigoare a taxei cu doua luni, adica pana la 1 martie 2020. Incepand cu aceasta data, soferii cu masini poluante (non-Euro, Euro 1, 2 si 3) vor trebui sa plateasca daca vor dori sa circule in Bucuresti.

Chiar daca platesc aceasta taxa Oxigen, masinile cu normele de poluare amintite mai sus (cu exceptia Euro 3) nu vor putea intra in centrul orasului. Restrictionarea traficului in aceasta zona se va aplica numai in zilele de luni pana vineri in intervalul orar 07:00 - 22:00.

Depistarea soferilor care nu platesc taxa se va face cu ajutorul camerelor video. Acestea au fost deja instalate in Bucuresti si vor scana numerele de inmatriculare, iar cei care nu respecta legea vor plati amenzi de pana la 2000 de lei. Valoarea taxei Oxigen variaza intre 500 si 1900 de lei pe an, in functie de norma de poluare a autovehicului.

Vinieta va putea fi achizitionata atat din benzinarii cat si online sau direct de pe telefonul mobil.

Primarul Capitalei pregateste si un program social prin care vrea sa ii ajute pe soferii cu masini sub Euro 3 sa isi cumpere autovehicule mai putin poluante.

Proprietarii de masini Euro 4 mai au ragaz pana la 1 ianuarie 2021. Incepand cu aceasta data vor trebui sa plateasca si ei vinieta Oxigen pentru a mai putea circula in Bucuresti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 24 Decembrie 2019