Explicatie OFICIALA: noua TAXA DE POLUARE nu va fi taxa ci "niste contributii care sa duca cu gandul la poluare"

Explicatie OFICIALA: noua TAXA DE POLUARE nu va fi taxa ci "niste contributii care sa duca cu gandul la poluare"
  • Proiectul noii taxe auto va fi gata in doua saptamani
  • Nu va fi o taxa, ci niste contributii care sa duca cu gandul la poluare
  • Programul Rabla Clasic ar putea sa sufere unele modificari
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu, a anuntat ca proiectul noii taxe auto va fi gata in cel mult doua saptamani si ca aceasta taxa nu va fi de fapt o taxa ci "se vor plati niste contributii care sa duca cu gandul la poluare".

Asa cum bine stii, autoritatile se chinuie de mai bine de un an de zile sa vina cu un nou proiect pentru o taxa de poluare, in contextul in care inmatricularile de masini second hand au explodat dupa eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017 si implicit varsta medie a parcului auto national a crescut.

Dupa mai multe propuneri care nu au avut deloc succes, Ministerul Mediului pare ca a gasit acum reteta castigatoare. Cel putin asta reiese din declaratiile ministrului de resort, care a anuntat ca proiectul noii taxe auto va fi gata in cel mult doua saptamani.

Dar Gratiela Gavrilescu ii linisteste pe soferi spunandu-le ca aceasta noua taxa auto nu este de fapt o taxa.

"Vom reusi sa finalizam si sa spunem: asa se va intampla pentru fiecare autovehicul in parte, dar nu va fi taxa. Vor fi niste contributii care sa duca cu gandul efectiv la poluare, adica poluatorul sa plateasca, cel care are o masina mai veche sa plateasca ceva, cine are hibrid are si el un cuantum de platit," sunt cuvintele doamnei ministru.

Asadar, nu vom plati o taxa ci vom plati niste contributii care doar sa duca cu gandul la poluare. (?????)

Totodata, Ministrul Mediului a mai spus ca vor fi perioade de gratie pentru acomodarea si informarea cetatenilor.

Deasemenea, sunt sanse mari ca programul Rabla Clasic sa sufere unele modificari in ceea ce priveste prima de casare. Aceasta s-ar putea sa fie modificata in beneficiul posesorilor de masini vechi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2018