Forma finala a noii TAXE AUTO va fi gata in 3 saptamani: "O vor plati proprietarii de masini Euro 2, 3 si 4!"

Forma finala a noii TAXE AUTO va fi gata in 3 saptamani: "O vor plati proprietarii de masini Euro 2, 3 si 4!"
  • Forma finala a noii taxe auto va fi gata in trei saptamani
  • O vor plati toti proprietarii de masini cu norma de poluare inferioara
  • Valoarea va fi stabilita in functie de trei criterii
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului a precizat ca noua taxa auto va fi platit de toti proprietarii de masini cu norma de poluare inferioara. Valoarea va fi calculata in functie de trei criterii, si anume capacitate cilindrica, norma de poluare si emisii de dioxid de carbon.

In urma cu o luna, autoritatile au reusit sa-si puna toti soferii in cap dupa ce au anuntat ca pregatesc o noua taxa auto, in contextul in care de la eliminarea ei romanii au inmatriculat foarte multe masini vechi, fapt care a dus la cresterea varstei parcului national.

Daca la vremea respectiva nu se stia cu exactitate cine o va plati sau cum va fi ea calculata, Ministrul Mediului a venit acum cu cateva precizari, mai mult sau mai putin concrete. Astfel, aflam de la Gratiela Gavrilescu ca aceasta noua taxa, care nu este de fapt o taxa sau un impozit, va fi platita de orice proprietar de masina cu norma de poluare Euro 2, Euro 3 sau Euro 4.

"Cu siguranta nu va fi o taxa sau un impozit. Va fi o metoda prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circula pe drumurile patriei si care polueaza, care au o norma inferioara de poluare Euro 2, 3 sau 4, sa fie taxate in functie de emisiile pe care le dau. Noi lucram intr-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 saptamani astfel incat forma finala sa imi fie prezentata," a declarat aceasta.

Cat despre valoarea noii taxe, ministrul a confirmat declaratiile anterioare cu privire la cele trei criterii care vor sta la baza acesteia, fara sa dea insa alte detalii care sa pregateasca intr-un fel sau altul populatia.

"Luam in calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrica pentru care deja se plateste un impozit, norma de poluare a fiecarei masini si emisiile de CO2 pe care le produce fiecare masina," a incheiat ministrul.

Distribuie pe Facebook
mai multe