NOUA TAXA AUTO este o alta bataie de joc la adresa soferilor. Cum va fi calculata si cine o va plati

NOUA TAXA AUTO este o alta bataie de joc la adresa soferilor. Cum va fi calculata si cine o va plati
  • Ministrul Mediului a oferit mai multe detalii despre noua taxa auto
  • Aceasta va fi calculata dupa trei criterii
  • Vizeaza masinile cu motoare cel mult Euro 4
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului a oferit mai multe detalii despre noua taxa auto. Aceasta va fi stabilita in functie de trei criterii, iar principalele vizate sunt masinile cu motoare cel mult Euro 4, celelalte urmand sa fie scutite de noua taxare.

Dupa ce a pus la pamant cam tot ce se putea, inclusiv economia tarii, guvernul PSD revine asupra soferilor pe care vrea sa-i impovareze cu o noua taxa auto. Declarata ilegala in repetare randuri, aceasta a fost eliminata de la 1 februarie 2017.

De la acel moment, romanii au inmatriculat nu mai putin de 350.000 de masini second-hand cu motoare Euro 2, Euro 3 si Euro 4, fapt care a dus la imbatranirea parcului auto national. Ca o comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, cand taxa era in vigoare, au fost inmatriculate numai 146.000 de masini second-hand. Ministrul Mediului vrea acum sa stopeze acest fenomen cu reintroducerea unei taxe auto care sa vizeze exact aceste masini vechi.

Potrivit Gratielei Gavrilescu, "Vom tine cont de trei criterii: capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile fiecarui vehicul. S-a constituit un grup de lucru, astfel incat sa gasim o metoda prin care masinile care au o norma de poluare mica si emisii de dioxid de carbon mari sa plateasca o taxa de poluare."

Cu alte cuvinte, masinile cu motoare cel mult Euro 4 (adica majoritatea) vor plati aceasta taxa, iar cele cu motoare Euro 5 si Euro 6 ar urma sa fie scutite de noua taxare.

Ministrul nu a specificat cand va intra in vigoare aceasta taxa, insa a sugerat ca ea nu va fi platita simultan cu taxa clasica de inmatriculare a vehiculului.

"Sa mai avem un pic de rabdare, pentru ca emiterea unui act normativ, din punctul meu de vedere, trebuie facuta din toate punctele de vedere legale si cu dezbatere din timp cu toti cei care sunt implicati, astfel incat sa nu existe disfunctionalitati in sistem din toate punctele de vedere," a concluzionat Gavrilescu.

Sursa: hotnews

Distribuie pe Facebook
mai multe