Guvernul renunta, cel putin momentan, la TAXA AUTO: "Nu am gasit inca o solutie legala"

Guvernul renunta, cel putin momentan, la TAXA AUTO: "Nu am gasit inca o solutie legala"
  • Autoritatile renunta momentan la o noua taxa auto
  • Ministerul Mediului nu a gasit o formula legala
  • Programul Rabla debuteaza pe 5 aprilie
Distribuie pe Facebook

Autoritatile recunosc ca nu au gasit inca o forma legala pentru o noua taxa auto, asa ca cel putin momentan renunta la introducerea unei asemenea taxe. Guvernul isi pune acum toate sperantele in Programul Rabla pentru innoirea parcului auto.

Dupa cum bine stii, timbrul de mediu a fost eliminat in urma cu doi ani iar parcul auto national s-a umplut de masini vechi, second-hand, aduse din strainatate. La scurt timp, autoritatile au anuntat ca lucreaza la o noua taxa auto, care sa il faca pe poluator sa plateasca, sa stopeze cumva invazia de rable si sa scada implicit varsta medie a parcului auto national.

Nici pana in ziua de azi Ministerul Mediului nu a reusit sa gaseasca o solutie legala pentru introducerea unei noi taxe auto, lucru recunoscut recent de chiar ministrul de resort Gratiela Gavrilescu. Asadar, cel putin pentru moment, autoritatile renunta la ideea unei taxe auto.

"Grupul de lucru nu a reusit sa gaseasca o formula matematica astfel incat sa nu poata fi atacabila in justitie, asa cum s-a intamplat cu toate celalalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu," a declarat Gavrilescu.

Toate formulele gasite pana acum incalcau legislatia Uniunii Europene, astfel ca, daca intrau in vigoare, aveau aceeasi soarta ca si toate taxele auto propuse pana in prezent.

Guvernul isi pune acum toate sperantele in Programul Rabla pentru a innoi parcul auto national, Program care ar urma sa debuteze pe 5 aprilie. Cel putin asa intentioneaza Ministerul Mediului, care a mai anuntat ca in acest an are fonduri totale alocate pentru aproximativ 50.000 de tichete care vor fi distribuite in mai multe etape.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2019