Ministrul Mediului: Noua taxa auto ar putea fi aprobata si de deputati intr-o luna de zile

Ministrul Mediului: Noua taxa auto ar putea fi aprobata si de deputati intr-o luna de zile
Laszlo Borbely, ministrul Mediului, este optimist in ceea ce priveste noua taxa auto. Borbely spune ca taxa, care a fost aprobata marti de Senat, ar putea trece in maxim o luna si de Camera Deputatilor.
Distribuie pe Facebook
"Reducem taxa de poluare. E la Camera Deputatilor legea, a fost votata de Senat si e la Camera Deputatilor. Se reduce cu 25%, platim inapoi bani celor care au platit mai mult si retroactiv. Si e o noua conditie impusa de Curtea Europeana de Justitie ca masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la prima cumparare, cumparatorul trebuie sa plateasca aceasta taxa redusa cu 25%. Deci, eu sper ca intr-o luna de zile, sa avem legea, iar banii vor fi dati inapoi de directiile locale de finante, la cerere'", a declarat ministrul la Miercurea Ciuc.
Proiectul initiat de Guvern introduce o metoda de calcul care permite "taxarea corecta si reala a poluatorilor, bazata pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului", ajungandu-se astfel la reducerea taxei cu circa 25-30% fata de nivelul actual.
Distribuie pe Facebook
mai multe