Ministrul Mediului ofera noi detalii despre taxa auto. "Este foarte interesanta si poate fi aplicata in Romania"

Ministrul Mediului ofera noi detalii despre taxa auto. "Este foarte interesanta si poate fi aplicata in Romania"
  • Ministrul Mediului ofera noi detalii despre taxa auto
  • "Este foarte interesanta si poate fi aplicata in Romania"
Distribuie pe Facebook

Barna Tanczos a vorbit, din nou, despre posibilitatea reintroducerii unei taxe de poluare.

La numai trei zile dupa ce a vorbit despre posibilitatea introducerii unei taxe de poluare, Ministrul Mediului a oferit noi detalii despre, probabil, cel mai fierbinte subiect al anului 2021 pentru soferii romani. Invitat la postul de televiziune Digi24, Barna Tanczos a spus: "Nu este taxa auto. S-ar putea sa fie o taxa de poluare. Primul principiu care guverneaza in Europa toate aceste lucruri este «poluatorul plateste»".

Acesta a continuat, adaugand ca " Romania va trebui sa decida daca vrea sa faca parte din grupul celor 24 de state membre care implementeaza diverse forme de constrangere a celor care polueaza sau lasam sistemul cum este acum, cand nimeni nu plateste nimic".

"Riscul este ca din cauza unor orase, unor centre urbane unde nu s-a facut nimic pentru reducerea poluarii, sa plateasca toata tara. Infringementul a venit in cazul Bucurestiului si a altor orase. Daca nu reusim sa castigam acest proces impotriva Comisiei vom plati. Poluatorul plateste sau toata tara", a mai adaugat Ministrul Mediului.

Scopul noii taxe este "reducerea poluarii", afirma Barna Tanczos. Intrebat despre varianta taxei oxigen, la care s-a renuntat in ultimul moment in Bucuresti, acesta a declarat ca reprezinta o optiune "foarte interesanta si poate fi aplicata in Romania".

Indiferent sub ce forma va fi introdusa, noua taxa de poluare mai are de asteptat, a mai precizat Ministrul Mediului pentru postul de televiziune Digi24. "In 2021, cu siguranta nu va fi nicio taxa si in functie de aceste discutii cu Comisia, cu factorii implicati, cu autoritatile publice locale, pentru ca sunt peste 3.000 de comune unde n-avem asemenea probleme si sunt cateva zeci de orase unde avem probleme".

Sursa: Digi24

Distribuie pe Facebook
mai multe