Niste idioti vin cu idei noi: masinile vechi sa fie obligate la plata unui impozit suplimentar

Niste idioti vin cu idei noi: masinile vechi sa fie obligate la plata unui impozit suplimentar
  • Doar niste indivizi care dau din gura
  • Soferii platesc deja 6 taxe si biruri la stat anual
  • Trebuie gasite solutii pentru scaderea poluarii
Distribuie pe Facebook

Cativa dobitoci, cretini, imbecili sau cum doriti voi sa ii numim, s-au gandit ca Romania este o tara in care soferul este cea mai buna oaie de muls. O mare companie de consultanta, pesemne influentata de producatori si dealeri de autoturisme noi, s-a gandit ca nu ar fi o idee proasta ca statul sa impuna un nou bir pentru soferii care au masini vechi. Rusinos.

Bogdan Belciu si Daniel Anghel sunt doi dintre specialistii care considera ca proprietarii de automobile second-hand trebuie sa plateasca un impozit suplimentar. Acesti indivizi sunt parteneri la firma de consultanta PWC si, hodoronc-tronc, s-au gandit ca trebuie sa-si spuna parerea iar Statul sa o adopte cat mai repede. Acestia sustin ca pentru soferi, nu este de ajuns plata Timbrului de Mediu, asa ca trebuie sa mai achite taxe suplimentare.

Bogdan Belciu, partener Price Waterhouse Coopers, reuseste sa scoata din adancul sufletului cea mai mare ineptie posibila: „Ar trebui ceva mai mult fata de acest timbru. Il platesc o data si dupa aceea pot sa merg cu masina pentru zece ani. Ar trebui ca masinile mai poluante sa plateasca mai mult”. Ceea ce insa uita domnia lui Belciu este ca soferul care, dupa ce achita timbrul de mediu, mai plateste RCA exagerat de mare, impozit aberant cu care autoritatile nu fac nimic, taxe de drum, de pod, acciza marca Ponta si asa mai departe. Da, aveti dreptate, soferul care conduce un amarat de Cielo sau un Renault din 1998 trebuie taxat mai mult. FMM!

Al doilea inteligent, domnul Daniel Anghel, de la aceeasi companie Price Waterhouse Coopers, cu interese clare in sustinerea vanzarilor de autoturisme noi, spune ca masinile care ajung la ITP si li se masoara noxele, sa fie taxate in functie de cat de mult polueaza: „S-a vazut la inspectia tehnica care este nivelul de poluare si s-a mers mai departe in fiecare an. Se pot folosi si anumite praguri cheie pentru emisiile de dioxid de carbon”. In caz ca nea Anghel a uitat, ii aducem aminte ca, in cazul in care o masina are noxe in afara limitelor legale nu poate obtine ITP-ul. Si nu circula. Adica ce spune el e o tampenie.

Oricum, acesti indivizi care dau din gura impinsi de la spate, pentru interesele unor companii mai mari, disperate ca vanzarile second-hand cresc, habar nu au pe ce lume traiesc. De acord, sunt multe automobile vechi ce polueaza mai mult decat cele noi. Dar pentru acestea, proprietarii lor platesc taxe, poate au achitat si Taxa Auto, soferii sunt satui de preturile uriase de la pompa care includ doua accize, sunt satui de impozitele aberante... Cu siguranta, NU de inca un impozit mai aveau nevoie soferii din Romania... Poate cand acesti consultanti meseriasi vor veni cu idei coerente, lucrurile se vor schimba.

Distribuie pe Facebook
mai multe