Taxa auto va aduce 1,8 miliarde lei la bugetul Fondului de Mediu

Taxa auto va aduce 1,8 miliarde lei la bugetul Fondului de Mediu
Proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea bugetului pe 2012 al Administratiei Fondului pentru Mediu indica faptul ca Fondul va avea in 2012 venituri de peste 2,2 miliarde de lei. Cea mai mare parte a veniturilor este insa reprezentata de banii rezultati de pe urma incasarii taxei auto.
Distribuie pe Facebook
"Pentru 2012 s-au estimat venituri totale in valoare de 2,2 miliarde lei, fiind estimate venituri din taxa pe poluare pentru autovehicule, conform OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare, respectiv taxa pentru emisiile poluante, conform Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, in suma de 1,8 miliarde lei", se arata in Nota de fundamentare a actului normativ.
Taxa auto continua sa aduca fonduri importante la Fondul pentru Mediu, desi autoritatile au amanat cu un an intrarea in vigoare a actului normativ care reglementa modalitatea de aplicare a acestei taxe. La sfarsitul lunii trecute, Ministerului Mediului si Padurilor estima ca aceasta suspendare va genera pierderi de 336 milioane de lei.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2012