Timbrul de mediu, noua inventie a guvernantilor pentru taxarea soferilor

Timbrul de mediu, noua inventie a guvernantilor pentru taxarea soferilor
Taxa Auto 2013 se pare ca va primi o noua denumire. Aceasta se va transforma intr-un timbru de mediu ce va fi platit de toti soferii la achizitionarea unei masini noi sau second-hand, daca pana acum nu s-a platit nicio taxa auto. Mai exact, masinile inscrise deja in Romania, mai vechi de anul 2007, cumparate de la noi din tara de noi, vor fi taxate drastic la vanzare.
Distribuie pe Facebook

De la 1 ianuarie a intrat in vigoare NOUA TAXA AUTO 2013. Aceasta se bazeaza pe un calculator care, in functie de capacitatea motorului si anul de fabricatie, spune cati bani trebuie platiti la re-inscrierea in circulatie. Acest calculator poate fi testat AICI.

Taxa Auto pentru anul acesta va primi o noua denumire. Dupa ce a fost taxa de mediu, taxa de prima inmatriculare, taxa auto sau taxa de poluare, iata ca acum dispare termenul de "taxa" pentru a nu-i speria prea mult pe alegatorii noului guvern si apare termenul de timbru. Timbrul de mediu va fi acelasi lucru, adica va fi platit cand cumperi o masina.

Atat masinile noi, cat si cele vechi, vor fi nevoite sa plateasca timbrul de mediu. Daca pana in prezent, la masina pe care doresti sa o cumperi second-hand, a fost deja platita vreo taxa auto de poluare sau prima-inmatriculare, nu se mai plateste acest timbru.

Momentan insa, este in vigoare taxa auto anuntata inca de acum 2 ani, taxa ce a fost amanata pana in ianuarie 2013. Despre acest timbru de mediu nu se stie nimic, ci este doar o mentionare ce anunta un proiect. Oricum, la cate taxe a vazut Romania, mai ales despre domeniul auto, vor mai trece luni bune pana cand vom avea de-a face cu Taxa Auto sub forma revizuita.

Distribuie pe Facebook
mai multe