TAXA AUTO 2013 - Calculator taxa auto poluare 2013

Potrivit legii aprobate de Parlament, cei care vor sa cumpere o masina inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca o taxa de poluare calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare. Noua taxa auto se aplica atat masinilor inmatriculate aduse din afara cat si masinilor inmatriculate in Romania inainte de 2007. Afla cat va fi taxa auto 2013 pentru masina ta folosind calculatorul de taxa auto 2013 si calculatorul taxa poluare 2013 de mai jos.
Categoria vehiculului:
Norma de poluare:
Norma de poluare Euro, se regaseste codificata in cartea de identitate a autovehiculului la rubrica 5 "Numarul de omologare", prin ultimele doua caractere din numarul de omologare, dupa cu urmeaza:
Norma de poluare Euro Codificare
Non Euro E0 sau R0
Euro 1 E1
Euro 2 E2
Euro 3 E3
Euro 4 E4
Euro 5 E5
Euro 6 E6
Euro I R1
Euro II R2
Euro III R3
Euro IV R4
Euro V R5 sau RE
Euro VI R6 II
In cazul autovehiculelor electrice, codificarea este EE. Autovehiculele hibride au inscris in cartea de identitate a vehiculului, la rubrica 10 "Sursa de energie", textul "hibrid".
Emisie CO2:
g/km
Valoarea combinata a emisiei CO2, exprimata in g/km, este cea inscrisa in cartea de identitate a autovehiculului la rubrica "Modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului", pentru categoria "Autoturism M1" sau "Autoturism M1G" incadrat in norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6, cu exceptia celor prevazute la art. 6 alin (1) lit. c) din lege.
(Daca valoarea nu este trecuta in cartea masinii, lasa 0)
 
Filtru de particule, in cazul autovehiculelor echipate cu motor diesel prevazute din constructie cu filtru de particule, carora li se aplica o reducere de 25% doar daca in cartea de identitate a acestora, la rubrica "Modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului", este inscris textul "Filtru de particule". Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" inscrie textul in cartea de identitate a vehiculului numai daca dispozitivul este prevazut in documentatia de omologare a autovehiculului si, suplimentar pentru autovehiculele rulate, in urma verificarii existentei si starii tehnice a acestuia.
Vechimea autovehiculului:
Vechimea autovehiculului, calculata ca diferenta intre data la care se efectueaza calculul si data primei inmatriculari.
In cazul autovehiculelor rulate care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, data primei inmatriculari utilizata la calculul taxei este cea inscrisa la rubrica corespunzatoare a documentului de inmatriculare strain. In cazul in care din documentul de inmatriculare nu reiese data exacta a primei inmatriculari se va considera data de referinta prima zi a anului de fabricatie.
Capacitate cilindrica:
cm3
Capacitatea cilindrica, exprimata in cm3, se regaseste inscrisa in cartea de identitate a autovehiculului.
 
Guvernul a anuntat metoda de calcul a noului TIMBRU DE MEDIU. Vezi aici cum se va calcula dupa noua formula »
CALCULATOR TAXA AUTO 2013

Pana cand guvernul va stabili si aproba noua forma a taxei auto 2013 care va fi denumita "Timbrul de mediu" taxa auto de inmatriculare valabila in acest moment este cea de la inceputul lui 2012. Cursul la care se calculeaza a fost actualizat si este de 4.5223 fata de 4.3001 cat era anul trecut.

* Norma de poluare Euro si valoarea emisiei de CO2 trebuiesc mentionate de RAR in cartea de identitate a vehiculului pentru a fi luate in calcul

** In functie de rulajul mediu anual real al autoheviculului se mai poate obtine o reducere suplimentara a taxei pentru emisiile poluante de maxim 1.75%

*** Valoarea in lei a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
(1 EUR = 4.5223 RON)

**** Legea pe baza caruia se calculeaza taxa auto 2013 este legea 9/2012 aplicata conform Norme metodologice de aplicare a legii privind taxa auto de poluare.

Stiri despre taxa auto si taxa de poluare

Se intoarce taxa auto? Cum raspunde ministrul Mediului la cea mai fierbinte intrebare a momentului
Se intoarce taxa auto? Cum raspunde ministrul Mediului la cea mai fierbinte intrebare a momentului
Tanczos Barna, noul ministru al Mediului, a vorbit, recent, despre posibilitatea introducerii unei noi taxe auto.
Revine taxa auto din 2021? Anuntul facut cu putin timp in urma de autoritati
Revine taxa auto din 2021? Anuntul facut cu putin timp in urma de autoritati
Revine controversata taxa auto de anul viitor? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din randurile urmatoare.
Noul Guvern readuce in discutie taxa de prima inmatriculare:
Noul Guvern readuce in discutie taxa de prima inmatriculare: "Trebuie sa fie perceputa ca o taxa de poluare"
Guvernul proaspat investit a atins deja o coarda sensibila: taxa de prima inmatriculare pentru masini. Premierul sustine ca se pregateste o astfel de taxa, dar care sa fie perceputa ca o taxa pe poluare.
Noi precizari despre viitoarea taxa auto. S-a aflat de cand va intra in vigoare!
Noi precizari despre viitoarea taxa auto. S-a aflat de cand va intra in vigoare!
Ministrul Mediului face noi precizari cu privire la viitoarea taxa auto. Gratiela Gavrilescu a vorbit inclusiv despre data de la care aceasta va intra in vigoare.
Anunt oficial de la Ministrul Mediului: Romania va avea o noua taxa auto din 2019
Anunt oficial de la Ministrul Mediului: Romania va avea o noua taxa auto din 2019
Romania va avea o noua taxa auto incepand din 2019. Este anuntul facut de Gratiela Gavrilescu in cursul serii de joi.
Sa ne intelegem: Noua TAXA AUTO 2018 si Taxa de Centru sunt doua taxe diferite facute cadou de guvernanti
Sa ne intelegem: Noua TAXA AUTO 2018 si Taxa de Centru sunt doua taxe diferite facute cadou de guvernanti
Ca un facut, cele doua doamne din PSD, respectiv Gabriela Firea, primarul capitalei, si Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului, au anuntat in acelasi timp introducerea unor taxe noi pentru soferi. Una este de poluare, alta este de centru. Sa explicam.
Soferi, ni se pregateste O NOUA TAXA AUTO! Autoritatile vor, de asemenea, si UN NOU IMPOZIT PE MASINI
Soferi, ni se pregateste O NOUA TAXA AUTO! Autoritatile vor, de asemenea, si UN NOU IMPOZIT PE MASINI
Persoanele care nu au apucat inca sa isi inmatriculeze masinile dupa eliminarea timbrului de mediu de la inceputul acestui an ar face bine sa se grabeasca.
Comenteaza si tu! Spune-ne mai jos cat a iesit taxa pentru masina ta.
Mentioneaza marca, modelul si anul de fabricatie al masinii pentru a stii si altii cat trebuie sa plateasca in 2012 daca isi cumpara o masina ca a ta!


PĂREREA TA (735 comentarii )
zapp_robert
126 comentarii 236 puncte
19 dec 2011, 11:39
+71
Nu e nimic de comentat... Multumesc 4Tuning pentru tabel si, desi nu mai exista infractiunea de inalta tradare in Codul Penal, sper sa publicati cat mai curand tabelul cu infractorii care-si zic politicieni, care vor fi arestati pentru ticalosiile pe care ni le fac de 20 de ani! Taxa borbely, e doar una dintre extrem de multe ticalosii, care de fapt priveaza romanul de dreptul de a se putea bucura linistit de munca lui...
12 comentarii 88 puncte
19 dec 2011, 11:47
+60
am ajuns sa muncim doar ca sa ne platim taxele astea aberante la stat (impozit, taxe auto, samd)
10 ian 2012, 16:06
+38
nu gandi asa negativ ...Noi romani suntem recunoscuti la scara internationala pentru usurinta de ai prosti p alti pe afara Acu ce sa facem sa ne lasam Taxa borbely Eu cred ca ne descurcam noi Eu cred ca sunt solutii cum ar fi : o marea britanie o italia o spania( ca sunt romani) o procura o atentie o maslina sa mearga treaba Unguri ne exploateaza tara si acum vor sa ne conduca si p noi Uite asa de al **** io nu vreau sa conduc hibrid si sa mananc salata cum vor ei Daca aveam bani ma mutam in harghita si imi luam un nisan patrol inmatriculat pe bulgaria sa moara borbely
15 apr 2012, 15:27
+9
buna asta cu nissan patrol... like
3 comentarii 19 puncte
20 dec 2011, 17:08
+19
Aceasta taxa este o monstruozitate .Cred ca cel putin 60% dintre romani nu-si vor mai putea vinde masinile in urmatorii 6-7 ani.Ne jupoaie pe noi,iar in proiectul Rosia Montana statul pierde miliarde de dolari.Pe care-i castiga Paulson stand in biroul lui din SUA.O sa-i recupereze pe carca noastra din aceasta taxa marsava.
07 ian 2012, 16:58
+16
treaba ii in felul urmator..dupa spusele lor vor sa opreasca importul de masini sacond hand considerate de ei poluante si rable gen ( vw passat,golf 4,audi a4,a6,a3,seat leon,sa nu mai zic de mercedes toate an 1999-2003 si asa mai departe) astea la ei is rable,dacia logan ii mai buna pentru ei!!!ei cred ca toti au bani sa si cumpere masini noi,s au in rate,cand poporul roman abia traieste de pe o zii pe alta cati dintre noi avem siguranta zilei de maine???sa fim siguri pe servici etc,,nu multi,omul isi cumpara ce isi permite,atata putem,da ei nu,sa cumparam masini noi ca nu polueaza,cu ce bani nu stiu!!!
alehandro69
70 comentarii 7 puncte
08 ian 2013, 09:01
+5
Ai perfecta dreptate!! Un Mercedes sau Audi,VW din "99-2003,e mai bun si cu fiabilitate inca mult prea mare fata de Logan si alte tablarii ieftine de la Renault.Toti trebuie sa dam in judecata aceste taxe de poluare sau de timbru si sa le inmatriculam fara nici un ban in plus!!
29 dec 2011, 22:52
+9
sa ne traiasca guvernul precum cartoful si toti alesii pe langa el
27 mai 2012, 18:08
+9
Problema este ca nu luam atitudine,stam si ne vaicarim, acceptam sa fim umiliti ,prostiti si furati ,oare pana cand ??????????????
Madalin.Dragos
79 comentarii 64 puncte
10 dec 2012, 15:16
+5
Pana in veacul de apoi,TOPI. Nu vezi ca sunt alegeri si tot pe aia ii voteaza lumea... Si dupa aceea cand se "lanseaza" cate o lege noua menita sa ne mai stoarca ceva bani din buzunar,tot ei sunt cei care tipa mai tare... Toti zic din gura dar nimeni nu are curajul sa faca nimic. Traim in Romania,ai uitat?
8 comentarii 14 puncte
19 dec 2011, 21:08
+6
Tabelul nu functioneaza corect. Ticalosia este si mai mare: in noua lege nu mai este nici o reducere pt categoriile M2-M3, N1-N3, toate sunt calculate ca si autoturismele (M1). Desi tabelul arata o valoare mai mica, aceasta nu e reala. Cititi cu atentie anexele noii legi!
ZoliaT
110 comentarii 80 puncte
20 dec 2011, 09:37
+6
Articolul 6. Punctul 2. Litera d : Formula prevazuta la litera b se aplica si pentru autovehiculele din categoriile M2, M3, N1, N2, N3, pentru care taxa pentru emisiile poluante pe cilindree este prevazuta in coloana nr2 din anexa nr.3 dedicata acestor clase. Si daca e sa comparam tabelele, Taxa per cmc pentru un N1-M3 non-euro este de 9euro/1cmc echivalentul unui autoturism normal EURO2 de 1601-2000 cmc. DECI ESTE REDUCERE SI CHIAR UNA MARE. Pentru un autoturism non-euro de peste 3000 cmc taxa este de 95 EURO/1cmc !!!!
24 dec 2011, 12:15
+30
in cazul acesta ... un motor de 6700 cmc non euro taxa= 636500 euro :)):)) ...ROMANIA...
10 ian 2012, 15:52
+4
si uite asa visam eu cai verzi in 2006 cand imi luam logan cu 8000 e Intre timp magaru sa dat la fund ma tinut destul vreo 3 sute de mi de km A picat pompa si ininjectoarele Lam dat cu 1700 Acu ma gandesc ce sa imi iau sa imi iau logan care pierd la pret sau sa iau o nemtoaica ceva sa ma tina maxim 2-3 ani Logic , ca imi iau ceva mai ieftin asa 2000 -2004 dau p taxa vreo 500 pe masina 2500 si tot ies mai ieftin de o dau dupa la demembrari tot scot ceva Faza cu hoti astia si taxele lor e ca nu incurajeaza sa se cumpere masini noi Sa vezi procuri de aici in colo sa vezi masini aduse din alta tara sa vezi panarama si tot felu de samsari si to felu de epave p strada
19 dec 2011, 14:09
+21
pe ungur il stropim cu benzina si il ardem pe rug in piata victoriei!si pe aia din udmer careau defrisat harghita si covasna.e desert fratilor acolo.praful se alege de tara asta daca nu facem ceva.
26 dec 2011, 21:52
+12
santem prosti cai toleram trebui iesit an piata victoriei
11 ian 2012, 19:05
+4
nu prea cred ca o sa vezi lumea iesind curand Au iesit in 89 si vad ca a iesit degeaba Inainte ne stingea lumina de la 10 si ne dadea mancare cu ratia Acum lesinam de foame cu laptopu in brate Mi se pare aceasi chestie Cu toate dar daca am iesi vreo 2-3 milioane cum zici tu sar schimba situatia IO unu as iesi da tare mie frica , ca ma vad singur ca prostu p acolo ca de asa e la noi
umbra09
umbra09, Bistrita, Bistrita-Nasaud
42 comentarii 63 puncte
21 dec 2011, 20:35
+7
+1
19 dec 2011, 16:01
+15
NO COMMENT.... REVOLUTIA E SINGURA SCAPARE OAMENI BUNI.... DACA NU ASTIA NE INGROAPA DE VII...
viorel_TL
4 comentarii 10 puncte
19 dec 2011, 17:03
+8
au fost ani când s-a ieşit in stradă şi ptr. mai puţin... acum suntem furaţi şi f... direct şi pe faţă, iar românul stă în casă şi se plânge...de câţi ani??? Cât mai poate suporta un om???
01 ian 2012, 13:52
+7
eu unu cred k ne-am obijnuit sa fim f***i in cur de ei si sa traim in saracie , cred k suntem un popor de SADOMASOCHISTI ! ne place SARACIA ! si adoram sa platim TAXE SI IMPOZITE ! la copii nu maresc alocatiile , tinerii nu ii mai sprijina cu nimic , salarile nu le maresc , in schimb ei isi cumpara masini de sute de mii de euro si dau 500.000 de euro sa isi repare lifturile si isi maresc bugetul ... NE PLACE SA FIM F***TI IN CUR !
10 ian 2012, 20:42
0
oamenii n-au curaj sa faca un astfel de pas ...desi pana la urma asta ar fii cel mai bun
19 dec 2011, 20:30
+14
Au nevoie de el sa ii fenteze apartamentul muncit o viata intreaga.Ne meritam soarta!Daca nu esti tigan... fa-te!!!!! Sau pleaca sa traiesti afara liber,altfel vei fi mancat!Copilul tau va fi terorizat la scoala,fata ta va fi luata cu japca,sotiei tale ii vor smulge in scara blocului lanisorul facut cadou de tine...mamei tale ii vor fura portofelul in autobuz si tatalui tau ii vor vinde o masina cu acte pe naspa cu fiscal facut la imprimanta...... Si tu vei plati TAXE ABERANTE pentru a imbuiba pe cei ce fac imparteala.Trist dar asta e Romania de azi!Tara noastra e frumoasa, dar oamenii din pacate devin niste animale!
05 ian 2012, 19:43
+4
AMIN !!!
10 comentarii -4 puncte
09 ian 2012, 10:30
0
mare dreptate ai bv!ar trebui sai urmam sfatul si sa facem un forum al tuturor romanilor care vor sa iasa in piata revolutiei si sa stabilim acolo cum si cand sa mergem sai dam jos pe nonorocitii astia care ne omora unul cate unul prin taxele lor mizere!!!Va rog sa ma contacteze cineva care stie sa faca un forum si sa discutam, si sa incurajam ROMANII sa iasa din casa macar acum in al 13-lea ceas!!! id-ul meu:Stoica_mariush60 @yahoo.com
11 ian 2012, 12:36
0
jos palaria!
19 dec 2011, 20:27
+12
Salut! Oare de ce toti romanii carcotesc dar nimeni nu iese in strada?Si cu protestul la pompa s-a intamplat la fel.locuiesc de 12 ani in Atena si in fiecare an vin sa imi cheltui banii cu mizerabilele servicii romanesti si sa fiu luat in zeflemea, cand la turci cu 500 e esti tratati impreuna cu toata familia ca un pasha.Sa arda Bucurestiul.. la fel ca si Atena daca aveti simt civic!Stiti de ce se intampla toate astea?Pentru ca suntem dezbinati de jocuri mari de interese.Impartiti de cei jmecheri ca niste dobitocii in partide, echipe, culori,cartiere !!!.... Pentru ca daca ma duc in Pantelimon risc sa mi-o iau pe strada fara sa fac nimanui nimic rau numai din cauza ca locuiesc in Crangasi.Ne omoram intre noi pentru firmituri si altii isi mananca felia de tort linistiti! Pentru ca daca vezi un cetatean cu papornita in Gara de Nord si te intreaba unde-i "Cotrosieniu" in loc sa il ajuti il iei peste picior si faci misto de el.."tot n-ainte si a doua pe stanga"Taximetristii deabia asteapta sa iti ia capul...cu preturi aberante daca te simt ca nu esti de-al locului... sau mai intzpat putin!Suntem 22 mil. insa ca popor nu avem nimic de spus politicienilor.. Fata de 11 mil. de greci care dau foc la banci si la parlament imediat ce se discuta in plen despre masuri de austeritate.Astia vor sa iasa din zona euro si se pisha pe planurile lui Sarkozy si noi ne ploconim sa pupam in cur toata Europa pentru a ne pune de gat jugul.Sincer ii admir!!! Asta nu e tot... O sa vedeti cand va veni euro.....ce va fi!!!!La noi unde deja oamenii se sinucid din cauza scriisorilor de la banci......vor supravietui doar cei uniti. adica trusturile, concenele mari(masonii)partide le si clanurile de tigani. Restul... sunt....VICTIME COLATERALE.Printre ei te afli si tu si familia ta.Nu are nimeni nevoie de batranul tau unchi care-ti cumpara vafe cu multi ani in urma cand iesea de la uzina 23 August rupt de munca bruta.Sau, poate e nevoie de el....... camatarii imobiliari!!!Au nevoie de el sa i
19 dec 2011, 12:38
+9
Pentru o solenza scala din 2003 cica ar trebui sa dau vreo 1270 de euro si eu am cumparat-o de o sapt cu numai 1700 de euro.Va vine sa credeti ca imi mai iau una cu banii din taxa?Pana unde o sa ajunga statul roman?Cat mai trebuie sa suportam mizeriile lor?Ce viseaza noaptea pun in aplicare ziua si mai grav e ca noi suntem de vina pt ca ei ajung acolo.Noi suntem cei care ii votam... Taxa specifica pe cilindree: 3252,6 EURO Cota de reducere: 61% Vechime: > 8 ani ... <= 9 ani: 2002, 2003 TAXA (in EURO): 1,269 EURO
03 ian 2012, 19:15
+4
cine ii voteaza noi ?nu, ....cred toti sunt la fel ,nu ai ce sa alegi!arata-mi 4-5 partide noi sau cativa care poti sa-i alegi! ...nu sunt ..sau daca sunt cativa ,trebuie sa faca aliante cu santajisti ca sa ajunga acolo sus !....
11 ian 2012, 10:41
+1
astia toti is pusi pe japca,atata au in cap,nu exista partid care sa fie plauzibil si serios,toti promit,nimeni nu face nimic. Oricum daca nu ii votam noi,se voteaza ei singuri,prin furt electoral,povestea cu nu ma duc la vot,sac le fac in ciuda,nu mai este valabila demult,se fura orice in ziua de azi,pe bani multi.
24 comentarii 4 puncte
23 dec 2011, 18:08
+1
nu te supara prea tare ..t un golf din germania de 500 euro taxa era 3 de euro in toamna, asa ca e bine in cazul tau
10 ian 2012, 15:40
0
mai bn dute si fa un act de procura cu proprietarul de la care ai luato asa iesi mai ieftin
19 dec 2011, 12:19
+7
Taxa specifica pe cilindree: 16191 EURO Cota de reducere: 79% Vechime: > 11 ani ... foarte tare :))
19 dec 2011, 17:59
+6
tot mai bine e cu numere bulgaresti
19 dec 2011, 12:50
+5
ABERANTA noua taxa oare o sa mai protesteze lumea ??? ce or cauta ungurii sa faca legi in romania si nu pot sa faca asta la ei in tara ???? nu ca as avea ceva cu ei dar........ parca e prea de tot .........oare cum bulgaria poate sa tina o taxa mica ???? si tot in criza sunt si ei.....
umbra09
umbra09, Bistrita, Bistrita-Nasaud
42 comentarii 63 puncte
21 dec 2011, 20:32
+4
probabil k la buget lor intra si alte venituri nu ca la noi unde intra bani doar din taxe si impozite. statu roman nu mai produce nimic doar ia de pe cetateni ca sa traiasca ei bine. sapi sa traim bine, o sa traim daca facem cum zicea un coleg intrun post iesim toti din tara si ultimu stinge becu ii lasam doar pe ei aici sa vedem de pe cine or mai trai, ca de protest nici nu se pune problema k nu suntem uniti.
20 ian 2012, 01:52
+2
Salut eu sunt ungur dar nu sunt nici eu de acord cu aceasta taxa Dar atentie nu ungurii au facut aceasta lege doar el a fost primul prost cu propunearea care s-a votat in parlament de altii 100 de prosti care nu sunt unguri ! Mi se pare normal ca o lege nu poate intra in vigoare fara sa fie votat de catre parlament ! Asa ca Jos guvernul ! Vrem schimbare in mai bine sa putem sa traim si noi cat de cat mai bine si sa nu lucram doar pentru taxe si impozite !
kowally
30 comentarii 19 puncte
21 ian 2012, 20:22
+1
pai ungaria a scazut taxa aproape de 0 asta si vor sud-sudest-nordest la bulgari restu la unguri sai creasca pibul ca noi avem in crestere dar mai bine ne alipim ungariei si este toata lumea multumita mai ales base k a semnat asta da din casa rau
99 comentarii 68 puncte
19 dec 2011, 13:40
+5
Ma gandesc sa-mi iau un Mustang clasic. Imi place masina. Asa, ca s-o scot duminica si sarbatorile legale la o plimbare (la biserica merg cu masina doar pocaitii). Ma uit pe mobile si gasesc unul superb din '65, in stare perfecta si cu 100k km. 26.999 Euro. Imi pare a fi un pret bun. Calculez taxa: 44.697 Euro. Sunteti bolnavi rau, mai baieti.
20 dec 2011, 22:15
+2
tete nu taxa pt k o bagi la retomobil
92 comentarii 192 puncte
27 dec 2011, 01:29
0
exact
akamoxu
30 comentarii 21 puncte
07 ian 2013, 22:12
+5
Si iarasi isi autodemonstreaza cat de prosti sunt , masini care ar plati niste taxe , inmatriculare , impozit , lalaallallaala , se plimba pe aceleasi drumuri doar ca singura taxa platita e rovinieta si nimic altceva , banii se duc la bulgari ......... nu le plac banii ? hmmm , s-ar putea .................... ...................me aaaam cat am scris , se poate discuta 1000 de ore pe subiectul asta cert e ca ei sunt prosti si eu ma plimb cu BMW de bulgaria imi pare raw ca o fac deoarece tin foarte tare la tara asta si evolutia ei , da nici sclav nu o sa fiu niciodata !!!
10 ian 2013, 13:21
+5
Noi Romanii suntem ca JAN PENDULA. Si acum sa va spun despre Jna Pendula: Cica se gandeste statul sa mai puna un impozit si nu stiua pe ce, pana la urma au gasit(ca de obicei) si pun impozit pe FU...UT. Acum Jan Pendula fiind ipotent se gandeste el ca nu e corect si face o petitie catre presedinte: Domnule presedinte...Subsemn atul Jan Pendula, om al muncii fara Pu..a, cer sa nu platesc tribut fiinca nu pot sa F...T. Asteapta el ce asteapta, intr-un tarziu primeste raspuns: Stimate domnule Jan Pendula, om al muncii fara p...la,cat ai deget si cu limba,legea tarii nu se schimba. ASA SI CU NOI, CAT TIMP TRAIM, TREBUIE SA PLATIM, daca nu e de mediu e de poluare,daca nu e de poluare e de prima inmatriculare, daca nu e de prima inmatriculare e timbru de mediu...si tot asa. pana o sa iesim ca haiducii sa le dam foc la case,LA masini SI sa le aratam la nevestele loc ca nu suntem ca Jan Pendula, si daca platim tribut sa avem si de ******
mannyx
În garajul meu
+ încă 1 maşină
613 comentarii 1335 puncte
10 ian 2013, 14:02
+2
foarte tare!
02 mar 2013, 19:30
+5
Daca mai stam mult asa cu mainile in san si nu iesim in strada o sa avem soarta sclavilor chiar mai rau . Nu mai vreau nici o taxa nimic ,, Haideti Romani sa fim uniti nu asteptati sa fim biciuiti,.
27 dec 2011, 20:59
+4
Mai oameni buni, cu tot respectul pentru 4tuning, dar formula de calcul al tabelului SIGUR ESTE CORECTA? Daca da, in ce tara traim fratilor?!? Pentru un Dodge Challenger SRT-8 cu cilindree de 6059cc, NOU, eu trebuie sa platesc: Taxa specifica pe cilindree: 576210,9 EURO Cota de reducere: 0% Vechime: nou TAXA (in EURO): 576,211 EURO TAXA (in RON): 2,490,499 RON 576 DE MII DE EURO TAXA AUTO SI MASINA COSTA $52,000 ?!?!? Mai speram sa o mai si iau la 50.000. Hal de TARA!!! RUSINE ROMANIA!!
501 comentarii 1117 puncte
28 dec 2011, 00:41
+3
Maxima zilei postul asta :)) Vai de noi...
02 ian 2012, 00:28
+4
Deci treaba e in felul urmator... Noi ROMANII am fost executati (sa nu zic altfel) de ungurul de la mediu in felul urmator: 1.Pentru a ne cumpara o masina adusa de dincolo acum, trebuie sa achitam taxa de inmatriculare (asta daca renteaza sa o trecem pe RO, dar exista alte trucuri pentru fentat taxa) aceasta taxa fiind la fel ca pentru aceeasi masina inmatriculata RO inainte de 2007. 2.Am o suma de bani si vreau sa imi schimb masina, dar a mea fiind inmatriculata inainte de 2007, cumparatorul ar trebui sa plateasca nou vestita TAXA DE MEDIU.. Deci sanse sa vand masina la un pret bun nu prea sunt. In concluzie toti cei care isi vor vinde masinile inmatriculate inainte de 2007 au cateva variante printre care si cea de a da statul roman(condus de unguri) in judecata si de a astepta decizia finala. Nu se mai poate asa..
2 comentarii 4 puncte
25 ian 2012, 12:55
+4
Care ma tot ziceti de rablele din europa care le cumpara romanii si le duc in tara eu sunt acuma in spania si tot vin aici din 2006 sa vedeti voi ce rable sunt aici din 1900 toamna si merg la RAR cu ele si in cinci min ies in cealalta parte cu brio si nu platesc nici o taxa de poluare sau mai stiu eu ce ***** si mai ziceti ca duc rable romanii da loganul in doi trei ani ce fum iese dupa el de parca e mocanita cel putin de diesel vorbesc ca am vazut vreo cateva in cluj ca se facea ceata dupa ele daca duci un mercedes sau un bmw din 95 .96 incoace va sa zica ca polueaza mai mult ca un logan de trei ani!!o minciuna gogonata .am avut un ford fiesta 1800 cmc diesel si consuma pana in cinci litri chiar de mergeam numa cu a treia si nenorociti astia zic ca polueaza mai mult ca un gunoi de dacie ,mie unul nu imi trebuie dacie nici gratis daca ai norocul sa dai in ceva cu 70 la ora cu greu mai scapi cu viata la o suta la ora 0 sanse sa mai respiri in veci pururi..amin.
19 dec 2011, 13:26
+3
01.01.2012
20 dec 2011, 22:03
+3
Daca tot ziceti de iesit in strada faceti un forum si hai sa se stabileasca acolo exact ce si cand sa facem o actiune ca altfel raman doar vorbe...prea mult ne fura jegosii astia
21 dec 2011, 06:15
+3
cand iesim? vorbe vorbe si iar vorbe. nu a luat nimeni nici o initiativa pana acum ? e vreun topic deschis pe forum? Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani! Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume Triumfător în lupte, un nume de Traian! Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine, Româna națiune, ai voștri strănepoți, Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine, „Viață-n libertate ori moarte!” strigă toți. Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină, Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt. Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ!
silv33r
17 comentarii 44 puncte
01 ian 2012, 23:42
+3
motorina / benzina costa cat costa , impozitu la masini este cat este dar si taxa de inmatriculare ... a trecut orice limita a bunului simt ! o sa ajungem sa muncim doar sa putem circula cu masina si sa platim darile la stat !!! oricum oricine ar veni la putere nu cred ca ar mai putea indrepta mare lucru .... a sau poate peste 20 de ani !
05 ian 2012, 21:47
+3
Fratiilor nu se mai poate haideti sa iesim in strada exact cum fac grecii , jegosii astia de parlamentari o sa faca ravagii haide sa facem o brigada mare si sa mergem peste ei eu sunt dispus si mai vin cu 30 de insi ne-a rupt cu legea lor .......tarani astia.... SI EU SUNT DE ACORD CA TREBUIE SA FACEM CEVA!!!! NU SE MAI POATE ESTE STRIGATOR LA CER !!! AU BAGAT TAXE PESTE PUTEREA ROMANILOR DAR SALARIILE LE-AU MICSORAT SAU NE-AU TRIMIS ACASA - VEZI DOAMNE CA SE DESFIINTEAZA LOCURILE DE MUNCA ! CU CE SA MAI PLATIM....!!! CEI DIN EUROPA AU SALARII DE MII DE EURO NU DE 150 DE EURO LUNAR ......!!! JOS TAXELE!!! JOS CU PARLAMENTARII ASTIA CARE NE-AU DUS TARA DE RAPA (AU STAT SI SI-AU URMARIT INTERESELE LOR IN PRIMUL RAND). HHHHHUUUUUUUUUUUUUUU UUUAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
08 ian 2012, 18:05
+1
nu iasa nimeni inca pentru ca nu a intrat legea in vigoare ... stai sa " isi intre legeaa in drepturi " sa vezi atunci ce o sa iasa lumea in strada ... si nu o sa iasa doar pt taxa , o sa iasa pt drumurile poraste , preturile carburantului si multe altele si atunci o sa ne pisam pe ei !!! Problema la noi este ca nu e unu care sa zica gata frate in data X iesim in strada !!!
08 ian 2012, 20:05
+3
O porcarie de taxa din 3 motive: -masinile pe care le taxeaza orcum circula -banii pe care ii castiga ministerul oricum nu se duc in reimpaduriri si etc ci in buzunare private -cei ce isi vor cumpara masini din strainatate nu o sa le imatriculeze
10 ian 2012, 00:31
+3
ca sa va dati seama cat de prosti sunt : calculati taxa la un e30 ( M1 ) transport persoane -8 locuri cu motor de 3000 cm NON EURO taxa = 21.000 euro , acum calculati taxa auto la un autobuz mai vechi de 14 ani ( M3 ) peste 8 persoane peste 5 t, cu MOTOR DE 12.000 CM3 NON EURO taxa poluare 10.800 euro ! FOARTE INTELIGENT ! pai sa mor dak nu se merita la taxele astea sa ne luam toti autobuze sa le tragem in fata parlamentului si sa le tinem accelerate 24 de ore si sa scriem pe ele ( NU NE PLOUA NU NE NINGE TAXA NOASTRA IN CUR VA`MPINGE ) !
13 ian 2012, 13:35
+3
Salutare, eu am un tico din 1997 CU MOTOR DE 800 cmm care nu face mai mult de 8-900 de Euro iar taxa este 1264 Euro... pai nu mai bine ii dau foc decat sa il vand si sa mai scot din buzunar 300 euro.
13 ian 2012, 13:50
0
da asa am zis si eu acum cateva minute,de nu ma voi duce si sa-i dau foc in fata parlamentului,...... .........de ungur
bogdan.racari
43 comentarii 19 puncte
14 ian 2012, 19:16
+3
PUTEREA STA IN UNIRE ! PROSTI DAR ... MULTI ! Numai daca absolut TOATE masinile, vor fi parcate PERPENDICULAR pe carosabil pentru 5 zile,sau pana la anularea ELUCUBRATIEI(LEGII) Romania devine o tara INCHISA ! PUNCT ! Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.r o/calculator-taxa-aut o-2012/
15 ian 2012, 00:59
+1
SA STI CA TREABA CU MASINILE ESTE CEL MAI USOR DE REALIZAT DUPA PAREREA MEA,SI CRED CA AR PUTEA SA SCHIMBE CEVA.ORICUM TREBUIE SA FIE UNITATE DAR TOTUL TREBUIE SA PLECE DE LA BUCURESTI SI APOI IN TOATA TARA!!!
07 ian 2013, 20:11
+3
Frate io zic foarte simplu . hai sa iesim in strand si sa ne exprimam nemultumirea , sa nu mai fim calcati in picioare asa.
j0k3r_E30
862 comentarii 2339 puncte
09 ian 2013, 08:36
+3
nu ma intereseaza cate minusuri primesc dar va spun un singur lucru..NE MERITAM SOARTA ne-am facut-o cu mana noastra..noi i-am ales traind mereu cu speranta ca vom duce o viata mai buna..dar de unde ei scumpesc si maresc tot gaze,impozite,alimen te,carburantii...si salariile sunt mereu aceleasi...de unde plm atatia bani mereu??? si intrebarea ce-a mare unde se duc banii nostrii??? in strazi inexistente,autostra zi fantoma,si in sperante pierdute de 20 si ceva de ani traim numai cu speranta ca va fi mai bine in viitor..dar cat plm sa mai tragi targa pe uscat? cat sa mai rezisti? o sa ajungem sa ne zica astia si ce sa mancam cat sa mancam cat sa respiram cat sa ne cacam si tot asa...noi am vrut asta si NE MERITAM SOARTA...
10 ian 2013, 12:38
+3
am masina inscrisa in italia,dar asigurarea de 2000€ si impozitul de 300€ la an mam facut sa ma razgandesc si sa inmatriculez masina in romania.Aici daca vrei sa inscrii un autovehicul ma refer si la autobuze,camioane si autoturisme platesti o taxa de 600€,dar te ard pe urma la asigurari.Daca ai pierdut unul dintre numerele de inmatriculare,nu iti mai da alta placuta ci trebuie sa reinmatriculezi autovehicolul.In Maroc,unde civilizatia este cum este...nu primesc masini sub o anumita categorie de poluare...daca stau bine si ma gandesc..sub €3 nu inmatriculeaza si acolo platesti o taxa de 20€ pentru a o inmatricula dar taxa vamala este de 1000 si ceva de € si nu umbli pe drumuri mult sa inmatriculezi masina..in 2 zile ai facut absolut tot.Si la noi s-ar putea baga o taxa de inscriere,dar nu chiar de ordinul miilor de €.Sper ca se decid astia si schimba ceva....altfel e de rasul UE si asa ca suntem vai si amari de noi...
mannyx
În garajul meu
+ încă 1 maşină
613 comentarii 1335 puncte
10 ian 2013, 12:49
+1
cred ca daca ar baga o taxa de 600-800 euro fix si la noi decat pt. cele aduse ar inchide lumea ochii avand in vedere vor sti de la inceput si nu vor avea surprize si ar fi statul mai castigat dar ei vor sa vanda masinile noi ca are tariceanu afaceri cu masini
10 ian 2013, 13:00
+1
exact...si poi,uitasem..taxa de poluare este si la italieni care se face an de an dar odata la doi ani este inclus in RAR si nu trebuie sa mergi separat sa o platesti.Dar taxa de mediu care practic iti masoara CO2 care il elimina masina si fac in asa fel incat sa treaca se plateste 20€/an iar revizia unde iti face fel de fel de probe printre care si fumul e in jur de 70€/an.iar la revizie,nu se ia de farurile in xenon,nu se ia de folie,nu se ia de alte rahaturi care la noi sunt numai bete in roate...
12 ian 2013, 02:22
+3
Totii va plangeti dar nici unu nu organizeaza nimica.E asa de greu sa organizam un amarat de protest??
12 ian 2013, 11:14
+1
cand si unde se organizeaza?
03 feb 2013, 10:53
+3
Fratilor Tara asta este condusa de niste handicapati mintal nu vad ca fac rau acestei tari pe zi ce trece si lumea ii uraste din ce in ce mai mult si le da cu huidu si oarba! pe unde trec ? nu le e rusine ca copii copiilor nostri or sa invete istorie si in ani respectivi o sa vada ca niste prosti au condus TARA, au scumpit mancarea mai rau ca Ceausescu benzina si energia electrica impozite si taxe mult mai mult ca Ceausescu si lumea tot rabda, astia isi bat joc de tara asta , straini rad de ei si ii imprumuta cu bani in loc sa scoata aurul din mina si sa plateasca datoriile acestei tari , cupru si gaze care le scumpeste pe zi ce trece , EI NU STIU SA SE FACA IUBITI DE PROPRIUL POPOR DECAT URATI SI INJURATI. parca nu ar avea carte sau strans acolo o liota vor hoteluri , masini costume la cravata si isi fac treaba extrem de prost la locul de munca si in schimb ce? sunt bine platiti . Sa fie de De CACAO noi nu suntem platiti ca straini cu cel putin 2000 de euro pe luna noi cei multi suntem saraci sau in tara asta vrea sa traiasca numai cei bogati sa cumpere masini numai cei bogati saraci pe zi ce trece, nu mai au dreptul la nimic nici sa mai mearga cu masina nici sa mai isi intretina familia.
05 feb 2013, 23:29
+1
dupa ce formula se calculeaza fratilor.....conform taxei auto ar fi Taxa specifica pe cilindree: 5589 EURO Cota de reducere: 90% Vechime: peste 14 ani: sub 1999 TAXA (in EURO): 559 EURO TAXA (in RON): 2,528 RON conform timbru de mediu ar fi : TAXA (in EURO): 298 EURO TAXA (in RON): 1,348 RON deci care ***** este sa le iau neamu ....
01 mar 2013, 22:01
+3
cristian...nu va mai ascunde-ti si nu mai stati pe ginduri fratilor sa iesim in strada si sa nu mai negociem cu ei ...sa anulam taxa sau jos cu ei...........uuuuuuuuuuo
04 mar 2013, 23:05
+3
Pina nu se face ceva concret pina atunci nu avem nici o sansa. Eu am luat in 2006 un logan cu 8500 de euro, acum nu primesc nici 2500 de euro pe el. cum sa iau alt Logan, daca vine PONTA peste 3 ani cu o idee ca trebuie sa mai platesc vreo 5000 de euro ca sa-l pot tine pe numele meu....:) NU de alta, dar la guvernantii astia te poti astepta la orice. AZi vine unul cu o idee, maine altul cu alta idee. Cum sa vina cineva sa investeasca in tara cand legile se schimba dupa o zi pe alta ...
04 mar 2013, 23:43
+1
PONTA a fost corect-a spus ca va crea noi locuri de munca,asa a facut,dar pt prlamentari...nu pt omul de rind,sarac,de la 300 au ajuns aproape la 600,salarul lor si restul de indemnizatii...vin di TAXELE noastre,bv lor ca ne iau de fraieri si noi acceptam....DESTEAPTATE ROMINE...ROMINIA TREZESTETE.....!!!!!
14 mar 2013, 18:17
+1
eu zic sa le aratam la alegeri...ca nu suntem chiar prosti...decat sa alegem pe PONTA /CRIN eu l as alege si pe flocosu ala de la partidu verde doar sa nu mai iasa ei ...
19 dec 2011, 13:24
+2
Euro 3 din 2000 motor 1997 cmc...1379 euro. Daca masina ar fi dinainte de 97 taxa ar fi 656 euro. Deci? Cu cat e mai veche cu atat polueaza mai putin sa inteleg? Interesanta metoda de calcul. Pana la urma daca era o lege buna nu trebuia sa fie taxele mai mici la masini noi, ca sa incurajeze modelele mai nepoluante? Da ce mai conteaza, oricum inghitim tot ce ne da guvernu. Sarbatori fericite
19 dec 2011, 20:49
+2
BRAVO RICKHUNTER! Sa traiesti!
19 dec 2011, 23:20
+2
deci mi-am luat dacie nova cu 2500 RON si dau la stat 40000 RON taxa? :))) de unde frate?
10 ian 2012, 20:50
0
dupa capul lor mai faci rost de inca 40000 sa le dai si lor daca teai chinuit sa faci rost de 2500 ron
20 dec 2011, 12:20
+2
acum ce dreacu , o sa vedem si dacii inmatriculate in Bulgaria ?
19 comentarii 26 puncte
26 dec 2011, 23:35
+3
da, in curand ai s avezi dacii 1310 din anii 1990-2000 cu numere de Bulgaria.
21 dec 2011, 20:14
+2
eu tot la bulgari ma bag sincer va spun cu astia nu merge(**** boc si tot restu)
21 dec 2011, 20:45
+2
dacia mea din 99` :)))) axa specifica pe cilindree: 33206,69 EURO Cota de reducere: 84% Vechime: > 12 ani ... <= 13 ani: 1998, 1999 TAXA (in EURO): 5,313 EURO
22 dec 2011, 17:01
+2
Ba astia sunt tampiti? La un urs din '86 cu motor de 1.8 platesti taxa 8500 de euro!!! Cu reducere de 90% ca altfel ar fi 85000 Euro. :))))))))))))))))))) ))))))))))
23 dec 2011, 10:06
+2
Nu prea cred sa ramana asa. Cum au gasit pana acum avocatii eroarea in legile de pana cum privind taxa auto, o vor gasi din nou si iar vor avea de lucru instantele de judecata. Bine-nteles procesele astea vor genera alte cheltuieli (de judecata, de executare silita, dobanzi) si tot din banii contribuabilului vor fi platiti ca si pana acum. Nu am de unde sa stiu cine are interesul major introducerii acestor taxe aberante dar oricum are de castigat ca nu toata lumea da in judecata si spre exemplu daca sunt 10 taxe luate aiurea doar 4 se returneaza ca doar atatia sunt cei care nu se lasa iar din din diferenta de 6 taxe ies si cheltuielile de restituire al celor 4 si mai si raman bani. Guvernul nu face decat sa se supuna cerintelor UE, vorba vine, si modifica taxa actuala ilegala care era tot o modificare. In concluzie se modifica modificarea si scopul tot este atins prin faptul ca nu toata lumea da in judecata.
24 dec 2011, 13:07
+2
Am un Volvo 244 GL din 1978 in stare perfecta , vopsit , interiorul restaurat , motor perfect functional, segmentat (desii nu era nevoie) ( 14.5 atm,) 2126 cm3 si am taxa cica 14 000 euro. o tara de *** ce sa mai zicem. vina toata e a noastra ca nu facem nimc. ei trebuie sa aiba buget ca sa poata in continuare fura. normal ca o sa tot apara taxe deastea. nu suntem in stare sa mergem sa-i omoram naibii de hoti imputiti cu boc cu tot
CyPz
51 comentarii 63 puncte
27 dec 2011, 12:00
+2
Deci ca sa tragem o linie, salarii nu ne da , => bani nu avem dar ei ne cer bani pentru taxe , noi de unde dam? unii saracii n`au nici bani de benzina , alimenteaza de 30 de lei si...cu Dumnezeu inainte...cat l`o tine...
27 dec 2011, 13:46
+2
asta e cea mai tare taxa :) . eu am un renault 1.9dci din 2002 si daca-l vand taxa iese de 5800E =)) . eu vreau sa vand masina si nu cred sa iau pe ea 4000 inmatriculata. app, eu am platit vama in 2006 cand am cumparat-o 1800E, ce imi dau astia inapoi? ceva ce incepe cu M ?
28 dec 2011, 20:15
+2
Va plangeti degeaba pe acest site ca nu se rezolva nimic,va spun eu solutia,impuscati toti cum au facut cu ceausescu sau macar cativa sa prinda de frica!
29 dec 2011, 14:23
+2
Motor 1200cm Euro4 Vechime 2002-2003 opel astra taxa 234 euro cred ca dasta imi iau :)) altceva nu am bani Ma aici cred ca nu e vina lor,este vina noastra,ca sunt-em prosti si inghitim tot ce ne zic ei,ne conformam la tot ce ne zic ei, Dc nu iesim in strada? Dc stam si acceptam tot ce ne impun ei? Pentru ce democratie au luptat romanii in 89? Va place sa muncim ca ei sa aiba de unde fura? Va place sa mergeti cu capu jos pe strada,si sa ajungeti acasa la copii cu mana in cur ca nu iti permiti sa le iei o ciocolata? Va place sa fiti calcati in picioare,iar cei de la guvernare sa doarma in bancii si sa adopte legi de care habar nu au daca e in folosu tarii sau nu? Parlamentari stau bine mersi cu sofer si masina de 50.000 euro la scara? Nu ii intereseaza de noi fratilor,ii intereseaza decat bani care poate sa ii stoarca de la noi sa-si mai faca o vila/hotel sau sa isi mai umple conturile ATAT.... HAIDETI IN STRADA MAAAAAAAAA.....
501 comentarii 1117 puncte
29 dec 2011, 23:25
+1
Poti oricand sa iei o hidosenie de PRIUS :)) si e taxa 0.
05 ian 2012, 18:43
0
PRIUS sa conduci tu fine
02 ian 2012, 14:10
+2
Degeaba va agitati atata ca suntem un popor de lasi toti stim sa vorbim pe la colturi dar sa facem ceva nu la fel sa intamplat si cu benzina agitatie cateva zile si gata tot prosti am ramas
02 ian 2012, 14:30
+2
CE TARE!!! TAXA LA UN AUTO NOU ESTE MAI MARE DECAT LA UN HARB.... SUPER TARE. UN OPEL NOU CU E 4 MOTOR 1.7CDTI ESTE MULT MAI MARE DECAT UN OPEL CU E 4 MOTOR 1.7 CDTI DIN 2003. O SA MAI VINDETI NICIODATA MASINI NOI, SE INCURAJEAZA IMPORTUL DE AUTO SECONHAND. ALTE LOCURI DE MUNCA PIERDUTA, O SA PLECE TOTI VANZATORII DE AUTO NOI, O SA RAMANEM SI FARA LOGAN DE FAPT O SA RAMANEM FARA NIMIC ADICA IN FUNDUL GOOOOOOOLLLLL!!!!!
Ionut D D.K.
208 comentarii 73 puncte
03 ian 2012, 22:07
+2
ei stiu ca noi nu suntem de acord cu taxa ! nu le pasa !!! unde-or vrea sa ajunga cu asta ...? bufnilea-si morcovul in gat nevestelor voastre si app Dunarea n-are apa ca sa puteti fi inecati toti . poate se satura la un moment dat cineva sa mai rabde el si familia lui si va va trimite cate o bucata de plumb in gat . sa ne rugam pentru asta
3 comentarii 3 puncte
04 ian 2012, 22:53
+2
Fratiilor nu se mai poate haideti sa iesim in strada exact cum fac grecii , jegosii astia de parlamentari o sa faca ravagii haide sa facem o brigada mare si sa mergem peste ei eu sunt dispus si mai vin cu 30 de insi ne-a rupt cu legea lor .......tarani astia . asta e id meu cip.nafi . Daca e ceva anuntati va rog mult .Multumesc !
07 ian 2012, 19:33
0
pe net tare multi is tari in gura la cate comentarii de genul hai sa iesim in strada etc.de aia nu vad pe niciunu pe nicaieri,macar taceti daca tot nu faceti nimic de vorbe ii satula toata lumea ;)
06 ian 2012, 21:29
+2
urmatorul candidat la presedentie ar castiga alegerile GARANTAT daca ar pune "cap de afis" la probleme de rezolvat in romania, " ELIMINAM TAXA DE POLUARE"
501 comentarii 1117 puncte
06 ian 2012, 23:47
+1
Nu-i dai idei lu' IRI :))
06 ian 2012, 21:59
0
Bine spus mrdan03...Dar vorba lunga saracia omului,noi vrem fapte ca de vorbe ne-am saturat toti
08 ian 2012, 05:44
0
ai mare dreptate
10 ian 2012, 10:50
+2
deoarece "noua" taxa este mai aberanta decat anterioarele, inseamna ca in continuare poate fi contestata in instanta (adica la tribunal) si daca ai rabdare cca 8-9 luni, iti inmatriculezi masina cu o decizie judecatoreasca definitiva! trebuie intrebati din nou avocatii care fac treaba asta daca mai e in picioare. Eu mi-am inmatriculat masina in 2009 in felul asta si nu am platit 1400 eur. Ar trebui sa se aplice aceeasi procedura si la import si la vanzare in RO. Numai ca trebuie sa ai rabdare cu procesul....tribunal ele sunt sufocate de dosare, in toate domeniile, in tot ce misca in tara asta! in rest e ca-n bancul de mai jos: O familie de viermi traia intr-un rahat. Micul vierme o intreaba pe mama sa: - Mama, noi am putea trai intr-un mar? - Da, fiule, am putea trai intr-un mar. - Mama, noi am putea trai intr-o banana? - Da, fiule, am putea trai intr-o banana. - Atunci, mama, de ce traim intr-un rahat?!? - Pentru ca suntem patrioti si asta e tara noastra, fiule.
10 ian 2012, 16:09
0
poti inmatricula masina si fara sa platesti taxa??
10 mar 2012, 16:01
+2
Am primit cadou din Germania un Peugeot 306 cabriolet din 96. Capacitate cilindrica: cm3 1998 Sincer nu stiu ce sa fac... sa ma bucur sau sa ma apuc de plans !!??!! Taxa specifica pe cilindree: 17982 EURO Cota de reducere: 90% Vechime: peste 14 ani: sub 1998 TAXA (in EURO): 1,798 EURO TAXA (in RON): 7,732 RON O tin in curte sa ocupe loc in spatiu pana vine careva sa-mi ceara banii si pentru asa ceva.... Incredibil ce se intampla in tara asta.
06 apr 2012, 03:44
+2
VW Lupo din 2002 motor 1.4 TDI Taxa specifica CO2: 0 EURO Taxa specifica pe cilindree: 2293,2 EURO Cota de reducere: 73% Vechime: > 10 ani ... <= 11 ani: 2001, 2002 TAXA (in EURO): 619 EURO TAXA (in RON): 2,662 RON Deci...de fiecare data cand aduc cate o masina si incerc de curiozitate sa fac sa fiu legal,,,ma lovesc de aceleasi hotii,,,adica de taxele astea MAFIOTE practic...pai daca baietii din parlament sunt mafioti ..dece sa nu fim si noi "mafioti" si dece sa nu facem magarii...de exemplu la o asa masina cu o asa taxa ,,,ma vad IAR nevoit sa fac magarie ,,,adica sa schimb serii de sasiu...sa complectez taloane blank...practic statul nostru.. ne instiga la ilegalitati:)
501 comentarii 1117 puncte
07 ian 2013, 18:27
+2
Ce 2013 ?! Asta e calculatorul pentru 2012 !!! E potrivit legilor in vigoare dar toata lumea o sa creada ca-si calculeaza pentru timbrul de mediu...
07 ian 2013, 20:19
+2
http://www.youtube.c om/watch?v=285OKea14S c
akamoxu
30 comentarii 21 puncte
07 ian 2013, 21:54
+2
pai si pana la urma daca iti inmatriculezi masina pe bulgaria ce ?! prosti aia care platesc ...... desi ar fi mai oke sa fie o taxa decenta sa plateasca cat mai multa lume si sa intre cat mai multi bani la bugent nu sunt in stare sa o faca e problema lor , nu e ca si cum am ramane noi fara autostrazi din cauza ca nu ne-am platit cate 15000e de masina , oricum banii aia nu au ajuns nicaieri asa ca.....
akamoxu
30 comentarii 21 puncte
07 ian 2013, 21:56
+2
Aaaaa si mai e categria aia de oameni care isi permit masini calumea si noi si fac comentarii gen : ''mai bine cu taxa mare ca se umple tara de toate gunoaiele din strainatate care polueaza si sunt proaste''
akamoxu
30 comentarii 21 puncte
07 ian 2013, 22:05
+2
Si inca o chestie , spre exemplu eu sunt pasionat si sa zicem ca imi place bmw e30 si masinile mai moderne nu sunt pe gustul meu , eu ce fac in situatia asta .... imi iau matiz cumva ? ca sa se simta conducerea bine ? platesc 15.000e ? renunt la pasiunea mea pt pasiunile irelevante cu argumente ireale ale conducerii .........nuuuuuu.... .....MA DUC LA BULGARI!!!
08 ian 2013, 13:26
+2
Am facut RaR in 27 dec .... si nu am putut achita taxa auto ...si acuma in 2013 sunt nevoit sa merg zi de zi in jud sibiu ....la Agentia Fiscala sa achit taxa ....si personalul de acolo imi zic sa mai reveniti .... eu vreau sa dau bani nu vreau sa iau .....si sunt nevoit sa astept ....incultii ......urasc tot sistemul romanesc de administrare....si conducere! Romania Trezestete!
mannyx
În garajul meu
+ încă 1 maşină
613 comentarii 1335 puncte
09 ian 2013, 16:34
+2
a iesit premierul a anuntat cam despre ce e vorba a vazut ca nu se agita nimeni ca ne convine si va fi aprobata.. daca vom vace un protest cat mai repede poate schimbam cv. 4tuning poate organizeaza un protest in capitala sau oriunde daca tot va place sa deschideti dubiecte de genu ne trebuie un organizator
gabyopc
10 comentarii 3 puncte
10 ian 2013, 07:15
+2
cum ***** vine asta ....la o masina euro 3 din 2004 motor 2200cmc sa platesti taxa 3500 euro? pai nu face masina atat.....JAPCA ...
12 ian 2013, 15:19
+2
mi-ar place sa particip la un protest de genul asta,cred ca ne-a cam ajuns tuturor.dar se pare ca nu toti au acelasi gand''revolutionar'' orcum..am de gand si chiar cand ar fi sa se decida in vreun fel...cand va fi sa merg sa imi inscriu masina...voi plati numai cu monezi de 10bani acea taxa de mediu care zic ei...sunt curios ce vor zice?stiu ca mai fusese cativa care au mai facut acelasi lucru anii din urma.
24 ian 2013, 10:42
+2
nu e bun calculatorul ,calculati la un logan 2006,euro 3,170g/km,motor 1,4....dupa tabele si o sa vedeti ca e in jur la 2000 euro aproape cat masina---oamenii spun nu ma afecteaza nu ma intereseaza dar mai devreme sau mai tarziu ii va afecta ,ar trebui sa iesim in strada
01 feb 2013, 15:12
+2
salut..eu am un vw polo din 2002 E3 motor 1.9 tdi inmatriculata ro prima oara in 2006 eu cumparand-o in 2012 prin noiembrie dar nu am apucat sa o inmatriculez pe numele meu.Masina are trecuta pe carte noxele (135g/km) si cu taxa veche trebuia sa platesc 1800 E acu cu timbru ar trebui sa platesc 875 E deci e o scadere, dar asta nu face ca timbru sa fie mai putin ilegal. Daca ma vor forta sa platesc o taxa cu un cuantum mai mare de 350 E o sa o inmatriculez in bulgaria.
07 feb 2013, 17:54
+2
Cand in guvern gasesti fosilele astea de 60 -70 de ani nu te poti astepta decat la rau....au fost votati numai de pensionari handicapati si pleava societatii ,bineanteles si de bugetari.
14 feb 2013, 13:23
+2
Domnilor , ar trebui o taxa auto sau de trimbru una la indemana fiecarui roman , sa nu mai tenteze sa martriculeze masini in alte tari cu taxe mai mici . Odata ar castiga si statul Roman in bani siguri fara sa ii dea inapoi prin proccese . Eu consider ca statul ar fii mai castigat dintr-o taxa la nivelul salariului minim pe economie . Decat punand o taxa mare si romani mergand in alte tari castigand tarile respective si fiermele de asigurari ar castiga mai mult . Deci bani de pe taxele auto ar ramane in tara la noi si ar castiga toata lumea . Nu stiu de ce nu se gaseste o solutie logica ca sa castige fiecare . Nu sunt la conducere oameni copetenti sa gandeasca normal pentru poporul Roman , pentru oameni acestei tari nu pentru interesele de grup si nu stiu ce smecheri mai fac ei . La alegeri vin vorbesc frumos atunci rezolva toate problemele dupa care sa vad sus nu mai privesc in jos . Noi suntem fraieri ca punem botu la vrajelile lor ! Am auzit intr-o zii la tv un parlamentar a comentat ca romani cumparundsi o masina ar avea un moft . Acel parlamentar nu stiu pe cine a prostit sa il aleaga . El nu cred ca traieste in Romania . ROMANIA TREZESTETE !!!
01 mar 2013, 21:58
+2
cristian...ultima solutie inc-o revolutie
04 mar 2013, 22:59
+2
Prosti mai sunt si guvernantii astia. oare de ce nu pun o taxa de vreo 10.000 de EURO pe orice vanzare- cumparare trotineta, bicicleta, masina de tuns sau masina de cusut, nu de alta, dar tara e saraca si le trebuie bani pt cei aproape 600 de guvernanti. Ca si asa avem salarii bengoase si toti stam in vile cu piscine...
04 mar 2013, 23:01
+2
Degeaba tot scriem petitii si tot felul de prostiui pe saituri, ca pe ei nu-i intereseaza. Poate daca facem ca bulgarii, dar oricum nu isi vor da demisia. Cainele latra, ursul merge, asa si cu ei.
19 dec 2011, 13:08
+1
Nu ne mai mira nimic,duetul B.B.(Boc -Basescu) loveste din nou ,servind oare caror interese?Parerea mea este ca oricine ar fi fost la conducere nu ar fi servit niciodata intereselor natiunii.Tara este vanduta ne ramane doar speranta ca poporul se va destepta macar si-n al 12-lea ceas....
11 ian 2012, 12:33
+2
de saracie au ajuns sa-si fure ceasul unul altuia...niciodata nu cred ca va mai fi un al 12-lea ceas ca in '89...cu parere de rau zic asta...:|
3 comentarii 1 puncte
19 dec 2011, 13:20
+1
Taxa specifica CO2: 49,5 EURO Taxa specifica pe cilindree: 1007,37 EURO Cota de reducere: 66% Vechime: > 9 ani ... <= 10 ani: 2001, 2002 TAXA (in EURO): 359 EURO TAXA (in RON): 1,553 RON trebuie sa platesc 1000E sau 360 e ca sa inmatriculez masina ??? ca nu inteleg
23 dec 2011, 12:05
+2
360
2 comentarii 1 puncte
19 dec 2011, 15:40
+1
Rusine ... oricum taxa asta in a doua faza (pe termen mediu) nu va mai incuraja nici macar vanzarile de autoturisme noi. Este o talharie pe fata !!!
19 dec 2011, 21:18
+1
Mare dreptate ai Rickhunter!!
alexhww
15 comentarii 35 puncte
19 dec 2011, 22:21
+1
Taxa specifica pe cilindree: 53287,52 EURO Cota de reducere: 90% Vechime: peste 14 ani: sub 1997 TAXA (in EURO): 5,329 EURO TAXA (in RON): 23,032 RON ma oamenilor eu am dat 1800 euro acum un an pe cielo..nu l-am inmatriculat pana acum..asa ca de craciun stau pe la rar? sa nu platesc inca 6000 euro?..clar trebuie facut ceva cu zepcarii astia..
1 comentarii 1 puncte
19 dec 2011, 23:12
+1
Espero an 1996,taxa 5.300 de euro,daca o pun mai noua iese mai mult!Ce fel de calculator e asta frate?Cum calculeaza?Ca si guvernul salariile?
20 dec 2011, 12:46
+1
make: Citroen model: Xsara motor: 1868 cmc diesel aspirat 71CP fabricatie: 02/2002 taxa de inmatriculare: 2974 Euro pret de vanzare: 2900 Euro (sta pe auto.ro de 11 luni) deci eu daca vand masina sa inteleg ca trebuie sa mai pun 74 euro ca sa achit taxa la statul roman... concluziile le trageti voi
ZoliaT
110 comentarii 80 puncte
20 dec 2011, 13:49
+1
Taxa o plateste cumparatorul. Dar asta va influenta serios pretul cu care o sa poti sa o vinzi
20 dec 2011, 13:54
0
... banuiam dar vreau sa spun ca acel cumparator care oricum nu s-a aratat pana acum la pretul de 2900 euro, crezi ca va fi interesat acum cand va trebui sa plateasca 2900+2974 euro??? probabil se va transforma in masina de vacanta pentru ca pentru mai putin de 2700 nu o vand
501 comentarii 1117 puncte
28 dec 2011, 20:35
+1
Saaaau o dai fara perfectarea actelor doar ca n-o sa-ti convina sigur.
20 dec 2011, 13:54
+1
Urata metoda de calcult...nu imi place de nici o culoare.si daca nu facem nimico o sa ne-o bage pe gat.Propun sa facem un PROTEST pana nu este prea tarziu!!!
20 dec 2011, 16:09
+1
intrati pe forum si postati acolo (Taxa de poluare! Luam masuri sau nu ? ) ... treceti si la fapte nu doar vorbe.
21 dec 2011, 13:27
+1
baaiiii romani...!!!sterge astia cu noi pe jos!!! hai sa lom pari sai omoram!mooortiii mami lor de jigodi bolnave mental!eu sunt dispus sami vind masinile (2 la numar in valoare apr. 30000) si sa cumpar dinamita!!!ma ajutati sa o punem sub parlament?sunt cu adevarat INCREDIBIL de nesimtiti!!!auzi, taxa pe poluare si platesti mai mult pt aia care polueaza mai putin! UNDE ESTI TEPES...!!!
valy1233
În garajul meu
+ încă 1 maşină
157 comentarii 283 puncte
21 dec 2011, 14:28
+1
dar eu nu inteleg un lucru?de ce sa platim pt o dacie atat?asta nu e taxa de prima inmatriculare?sau ce morti mami lor este ?
21 dec 2011, 23:56
+1
io zic sa ne luam bicilete ca homosexuali astia is bat joc de noi ase pa fata
22 dec 2011, 10:55
+1
fratilor cred ca cea mai buna solutie e sa iesim in strada si sa-i spanzuram pe acesti nenorociti care ne conduc... isi bat joc de noi, ne dau niste salarii de nu-ti ajung nici de intretinere si iti percep taxe care nu si le-ar permite nici ei... asa ceva nu e posibil, la u moment dat buba o sa se rupa, nu stiu cat or sa mai reziste... Problema e ca suntem un popor de lasi si nu ne mobilizam sa-i dam jos pana nu ne pun taxe si pe aerul cae-l respiram
22 dec 2011, 17:17
+1
este o tara bolnava locuita de niste bolnavi fara leac pentru ca se lasa condusi de asa conducatori...nu mai este nici o speranta...dormiti linistiti.Aveti exemple de taxe aberante mai sus
780 comentarii 1141 puncte
22 dec 2011, 20:07
+1
Stie cineva cand mor vampirii astia? Un rahat de dacie nici noua nu a costat atata! Astia intaresc regula ca mama prostilor e intotdeauna gravida, dar nu inteleg de ce e gravida pe banii nostrii ca noi nu i-am facut nimic!!! Lazlo la DNA pentru cea mai mare cantitate de carne in frigider!!!
22 dec 2011, 22:57
+1
Pt. un seat ibiza din 99 cu motor de 999cm taxa e de aproximativ 2000 ron :| . Ce sa mai comentez numai in Ro se intampla asa ceva aici ii conducerea si securitatea mai corupta > nesimtitii <:|
23 dec 2011, 01:10
+1
Sunteti niste lasi cu totiiii .nu mai comentati aiurea pe forum ca irositi spatiul de pe server. treziti-va si hai in strada
23 dec 2011, 10:18
0
Sa iesi in strada ca sa CE ?!? poti sa pichetezi in strada, sa strigi cat vrei sau chiar sa recurgi la acte de violenta ca nu rezolvi nimic decat sa-ti creezi probleme. Crezi ca prin iesitul in strada se va schimba legea privind taza auto ? :))) Multa lume moare de foame si s-au facut cu mult mai mari nedreptati decat taxa auto. Ceea ce trebuie sa faci este sa incerci TU (si nu numai) sa schimbi ceva in viata de zi cu zi daca vrei sa mearga lucrurile mai bine dar pentru asta trebuie sa vezi prima data ce ai facut TU ca sa schimbi situatia sau doar te limitezi continu la ideea ca "ce pot sa fac eu?". Cine-i lasul ?
23 dec 2011, 12:06
+1
salut si eu sunt de acord sa iesim in strada cu toti ca asa stand aici si vb intre noi si ne vaitam nu facem nimica sau cel putin nu rezolvam nimic eu zic sa se adune toate cluburile din buc si din toata tara si sa iesim in strada poate schimbam ceva cine stie ce ziceti ?? asta nu mai e taxa asta e hotie pe fata ......
23 dec 2011, 19:39
+1
Ultima solutie tre sa iesim in strada ce mai....Desteaptate Romaneeee
24 dec 2011, 12:19
+1
nu e bine......trebuie si mai mare......mult mai mare! sa se plateasca multe mii...zeci de mii....... sclavie moderna... s auzim de bine(cu toate ca devine din ce in ce mai greu)! sarbatori fericite la toata lumea!
25 dec 2011, 20:34
+1
CUM SA-I POTI SENSIBILIZA PE IDIOTII ASTIA CARE DAU NUMAI LEGI IMPOTRIVA BIETILOR LOCUITORI AI PREZENTEI ROMANII ??? DEGEABA SE PLIMBA IDIOTII PRIN TOATE TARILE CIVILIZATE CA NU VIN CU NIMIC BUN PT. A APLICA SI AICI !!!
31 dec 2011, 14:48
0
ASTIA IS SENSIBILI DAR NUMAI PENTRU BUZUNARELE LOR!!!!!
26 dec 2011, 22:22
+1
sa facem ca greci
176 comentarii 544 puncte
27 dec 2011, 08:27
+1
In ultimul ceas semnati aceasta petitie -Rog un moderator sa faca topic pe prima pagina pentru aceasta petitie impotriva taxei auto http://www.petitieon line.ro/petitie/10298 050
31 dec 2011, 14:44
0
MODERATORUL CARE AR TREBUI SA FACA CE-I CERI TU NU ESTE MOMENTAN......SAU CRED CE NU-I PASA!!
27 dec 2011, 13:26
+1
care este problema? cumparam masini din afara ... si le inmatriculam la bulgari ... n-au ce sa ne faca ... sau daca cumperi din romania nu o treci pe numele tau, faci doar procura si o sa renunte si la taxa asta
3 comentarii 19 puncte
29 dec 2011, 19:13
+1
Gresita atitdinea,prietene,d e ce sa fac eu cetatean roman caruia Constitutia ii garanteaza dreptul de proprietate,asemenea exchibitii? Pentru un drept al meu ? SOLUTIA: PROCESE MONSTRU.Pun pariu ca legea este clar anticonstitutionala.
2 comentarii 1 puncte
27 dec 2011, 17:27
+1
Românii sunt majoritatea sado-masochişti sau cu vocaţie de martir.Ce dreak vă plângeţi toţi ca imbecilii!? NU mai aveţi creier?! Nu sunt alegeri în 2012?! Aveţi de gând să-i votaţi tot pe ăştia?! Nu pe ăia care au în program desfiinţarea acestei taxe?! Multă UE cu litera care trebuie la cei ce vor vota tot pe ăştia. Lăsa-ţii dreak, că nu pot ei pune taxe un an de zile, la câte putem fenta noi românii. Aşa că nu vă mai plângeţi şi acţionaţi cum trebuie. Întrebaţi pe cei din opoziţie dacă vor menţine multele aberaţii puse de ăştia. Să începem anul 2012 cu motto-ul de campanie "JOS LABELE DIN BUZUNARUL NOSTRU!" Hai patrioţilor nu o mai frecaţi. Răspândiţi tuturor românilor să mai rezistăm încă un an. Şi scăpăm de lepre.
27 dec 2011, 18:34
+1
care noua taxa va fi cu 25% mai mica? de vcate ori imi calculez taxa auto imi da acelas pret., niste minciuni si abureli de la parlamentari!!! romania e condusa de hotii si de mafie!!
27 dec 2011, 18:39
+1
mai fratilor e nevoie de inca o revolutie sai dam jos pe toti mafioti astia!!!
27 dec 2011, 22:25
+1
bai fratilor daca nu ne ducem peste ei in parlament sa aruncam cu ***** in ei si sa le dam sa manînce k altfel nu facem nimik.lasati vrajeala si hai vreo 2,300.000 peste ei ca grecii ca altfel ne cacam pe noi!,
27 dec 2011, 22:27
+1
hai sa iesim în strada ca cu petitia ne stergem la..........,
28 dec 2011, 08:36
+1
pai cine iti da pe corsa 1800E? =)) doneaza piesele la cine are nevoie =))
Comentează şi tu: