Anvelopele dumneavoastra sunt negre. Ar putea fi insa 'verzi'?

Anvelopele dumneavoastra sunt negre. Ar putea fi insa 'verzi'?
Cu aproximativ 800 milioane de vehicule care circula astazi pe drumurile din intreaga lume - aceasta cifra se va dubla pana in 2030, sustenabilitatea reprezinta un aspect extrem de important al industriei auto - si constructorii de anvelope nu fac exceptie. Dar cum pot fi armonizate nevoile conducatorilor auto cu cele ale planetei?
Distribuie pe Facebook

Pe termen scurt...
Intr-o perioada in care resursele de petrol au scazut in mod semnificativ, anvelopele joaca un rol activ in reducerea consumului de carburant datorita designului lor avansat si al tehnologiilor pe care le integreaza. De exemplu, anumite anvelope eficiente din punct de vedere energetic existente in prezent pe piata permit reducerea consumului de carburant cu pana la 6%. O rezistenta la rulare si o temperatura de rulare mai scazute solicita mai putin motorul, reducand astfel nivelul emisiilor de CO2.
...pe termen lung
Daca va ganditi la anvelope, va ganditi de fapt la cauciuc Aproximativ 70% din resursele de cauciuc natural la nivel mondial sunt folosite pentru fabricarea anvelopelor - datorita calitatilor sale unice, cauciucului reprezinta solutia optima pentru anvelopele folosite intr-o gama larga de aplicatii, de la industria grea la sporturile de performanta. Industria anvelopelor se afla in fata unei provocari uriase: mentinerea livrarilor de cauciuc si alte materii prime necesare pentru a face fata solicitarilor si a asigura calitatea si siguranta anvelopelor.
...si in moduri la care nu v-ati fi gandit niciodata
Indiferent de cum arata anvelopele viitorului, anvelopele din trecut continua sa joace un rol deosebit de important. Anvelopele uzate reprezinta o sursa importanta de energie pentru industria otelului - inlocuirea carbunelui sau a cocsului ca sursa de energie si reducerea emisiilor de CO2 provenite anual de la 10.000 masini.
Reciclarea anvelopelor reprezinta o metoda extrem de importanta de reducere a impactului asupra mediului. Economiile realizate sunt remarcabile: de exemplu, daca se foloseste cauciuc reciclat pentru un singur teren artificial de fotbal, se economiseste suficienta energie pentru 6.400 dusuri calde!
Reciclati anvelopele
De la piste de atletism la tinte pentru golf, de la dale pentru pardoseala la ghivece pentru flori, exista o multitudine de utilizari pentru cauciucul reciclat de la anvelope. Asa ca data viitoare cand veti schimba anvelopele, asigurati-va ca acestea vor fi reciclate. Nu puteti sti unde le veti vedea data viitoare...
Sfaturi pentru reducerea impactului asupra mediului
Mentineti presiunea corecta in anvelope pentru a reduce consumul de carburant.
Verificati alinierea rotilor.
Alegeti o anvelopa care asigura reducerea consumului de carburant, cum ar fi anvelopele MICHELIN cu marcajul GREEN-X.


Asigurati-va ca va echipati masina cu anvelopele potrivite. Solicitati sfatul unui specialist.

Distribuie pe Facebook
mai multe