Avantajele unei cutii automate. De ce sa cumperi o masina cu doua pedale

Avantajele unei cutii automate. De ce sa cumperi o masina cu doua pedale
  • O cutie automata ofera un confort sporit
  • O cutie automata este mai usor de folosit
  • O cutie automata are uneori performante superioare
Distribuie pe Facebook

Manuala sau automata? Un raspuns universal valabil este imposibil de dat, insa macar il putem cauta printre avantajele, respectiv dezavantajele celor doua optiuni in materie de transmisie.

Ani de-a randul a terminat in spatele manualei, insa in cele din urma pare sa fi descoperit formula castigatoare. Cutia automata se afla pe val zilele acestea, de vina pentru situatia respectiva facandu-se urmatoarele motive:

  • Este superioara din punctul de vedere al confortului

Cu toate ca trebuie sa platesti pentru el cateva sute ori mii de euro in plus - in functie de marca si / sau model, un automobil echipat cu o transmisie automata va fi intotdeauna mai confortabil decat versiunea similara dotata cu o cutie manuala.

Drept urmare, daca tii la buna ta dispozitie - indiferent ca vorbim despre cea fizica ori psihica, atunci opteaza pentru o automata. De preferat una cu padele in cazul in care vrei sa iti amintesti ocazional de vremurile in care schimbai manual vitezele.

  • Ofera performante mai bune

Un automobil echipat cu o transmisie automata nu va fi chiar intotdeauna mai rapid decat versiunea similara dotata cu o cutie manuala, ci doar in majoritatea situatiilor si cel putin la nivel de acceleratie.

Daca mai vine vorba si despre segmentul modelelor de inalta performanta, ei bine... o automata capabila sa schimbe treptele de viteza in numai cateva zeci de milisecunde va reprezenta singura optiune.

  • Contribuie la reducerea consumului de carburant

Vremurile in care un automobil echipat cu o transmisie automata consuma mult mai mult carburant comparativ cu versiunea similara dotata cu o cutie manuala au apus de o buna perioada de timp.

In prezent, automatele oferite de producatorii de masini sunt aproape la fel de eficiente precum manuala. In unele cazuri. In altele, ei bine... vor fi superioare inclusiv din acest punct de vedere.

  • Nu-ti da la fel de multe batai de cap

Nu trebuie sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca un automobil echipat cu o transmisie automata va fi mult mai usor de condus comparativ cu versiunea similara dotata cu o cutie manuala.

O automata ajuta si la urcarea in rampa, in timp ce momentele in care ti-a murit motorul... vor ramane si ele doar simple amintiri neplacute de pe vremea cand conduceai o manuala.

  • Va deveni din ce in ce mai buna

Indiferent ca ne place sau nu sa o recunoastem, adevarul este ca transmisia manuala este de domeniul trecutului - arunca o privire in segmentul destinat automobilelor premium si te vei convinge si singur de cele spuse de noi.

In schimb, cutia automata se afla in pragul unei adevarate revolutii, producatorii de masini cautand permanent solutii pentru atingerea perfectiunii - unitatile cu dublu ambreiaj sau zece rapoarte sunt doar doua exemple.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2016