Avantajele unui diesel. De ce sa cumperi o masina cu motor pe motorina

Avantajele unui diesel. De ce sa cumperi o masina cu motor pe motorina
  • O masina cu motor diesel consuma mai putin
  • O masina cu motor diesel are cuplu mai mare
  • O masina cu motor diesel se devalorizeaza mai putin
Distribuie pe Facebook

"Benzina sau motorina" este dilema fiecarei persoane aflate in situatia de a-si schimba automobilul, insa adevarul este ca un raspunsul universal valabil nu s-a inventat inca.

Ba dimpotriva. Ambele optiuni in materie de propulsie au atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea urmand a se face - cel mai probabil, pe baza bugetului avut la dispozitie, respectiv scopului pe care il va avea autoturismul.

Drept urmare, fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, iata - dupa avantajele si dezavantajele unui motor pe benzina - care sunt avantajele unui automobil cu motor diesel:

  • Consuma mai putin

Nu trebuie sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca principalul argument in favoarea achizitionarii unui automobil cu propulsie turbodiesel il constituie consumul de carburant.

Un consum de carburant mai mic in comparatie cu cel pe care il propune un model echipat cu o motorizare pe benzina de capacitate similara. Uneori cu mai putin de un litru, alterior cu mai mult de un litru la 100 de kilometri.

  • Motorina costa mai putin la pompa

Acele persoane care au optat pentru un automobil cu propulsie turbodiesel nu doar ca se vor bucura de un consum redus, insa vor plati si mai putini bani pentru carburant.

Si nu din pricina ca modelele lor ar avea rezervoare cu capacitate mai mica, ci din "cauza" faptului ca majoritatea statiilor de alimentare de pe teritoriul Romaniei comercializeaza motorina la un pret inferior benzinei.

  • Emisii de CO2 mai mici

Chiar daca in cazul anumitor modele situatia din teren ar putea fi diferita de cea din fisa tehnica, automobilele cu propulsie turbodiesel anunta emisii de dioxid de carbon mai mici decat in cazul unui benzinar de capacitate similara.

Daca nu iti pasa insa de sanatatea mediului sau a celor din jur, atunci poate te intereseaza buzunarul din dotare: emisii de dioxid de carbon mai mici inseamna in prezent o taxa de inmatriculare mai mica si, in viitor, impozite auto mai mici.

  • Cuplu mai mare

​Exceptand axioma consumului redus de carburant, cuplul superior este cel mai intalnit argument in favoarea achizitionarii unui automobilele cu propulsie turbodiesel.

Pentru ce ai nevoie de mai mult cuplu? Sa castigi toate cursele cu motor, dupa cum ar zice Enzo Ferrari. Acum lasand gluma la o parte, raspunsul acestei intrebari consta in depasiri, respectiv tractari fara mari eforturi.

  • Valoare mai mare la revanzare

Intr-adevar, un automobil cu propulsie turbodiesel te va costa mai mult in momentul achizitionarii, insa la vanzarea lui vei ramane cu mai multi bani decat ai mers pe un benzinar.

Un automobil cu propulsie turbodiesel nu doar ca se depreciaza mai putin - comparativ cu acelasi benzinar anterior mentionat, dar este si mai cautat zilele acestea, asa ca vei scapa de el mult mai repede.

In loc de incheiere iti spunem ca asteptam cu nerabdare parerea ta cu privire la motorul diesel si, bineinteles, avantajele lui. Nu de alta, dar abia maine vine randul dezavantajelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2016