Avantajele unui benzinar. De ce sa cumperi o masina cu motor pe benzina

Avantajele unui benzinar. De ce sa cumperi o masina cu motor pe benzina
  • O masina cu motor pe benzina costa mai putin
  • O masina cu motor pe benzina ofera performante superioare
  • O masina cu motor pe benzina este mai ieftina de intretinut
Distribuie pe Facebook

"Benzina sau motorina" este dilema fiecarei persoane aflate in situatia de a-si schimba automobilul, insa adevarul este ca un raspunsul universal valabil nu s-a inventat inca.

Ba dimpotriva. Ambele optiuni in materie de propulsie au atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea urmand a se face - cel mai probabil, pe baza bugetului avut la dispozitie, respectiv scopului pe care il va avea autoturismul.

Drept urmare, fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, iata care sunt avantajele unui automobil cu motor pe benzina:

  • Pretul la cumparare

Fie ca il cumperi de nou, dintr-un showroom auto, ori deja inmatriculat, de pe la vreun cunoscut ori din anunturile de pe internet, un automobil cu motor pe benzina va fi intotdeauna mai ieftin.

Desigur, vei pierde mai multi bani la revanzare decat daca ai fi mers pe un autoturism cu propulsie diesel insa, cu putin noroc, ii vei recupera in timp...

  • Performantele superioare

In primul rand, sportive pe motorina nu prea exista. Avem doar cateva hot-hatch-uri si coupe-uri, insa acestea sunt cu mult in urma versiunilor pe benzina atunci cand vine vorba despre performante.

Si chiar daca nu discutam despre sprintul 0 - 100 km/h sau viteza maxima, un benzinar tot va oferi mai multi cai putere din aceeasi capacitate cilindrica.

  • Rafinamentul superior

In ciuda eforturilor majore facute de producatori, un automobil cu propulsie pe benzina este in continuare superior din punctul de vedere al rafinamentului comparativ cu un autoturism pe motorina.

Ce-i drept, nici diesel-urile actuale nu mai sunt la fel de zgomotoase ca pe vremuri, iar in cazul modelelor de top... insonorizarea se achita cu brio de misiunea primita.

  • Greutatea mai mica

Fiindca un motor diesel este mai zgomotos si cantareste mai mult in comparatie cu un benzinar, un autoturism cu propulsie pe motorina necesita ranforsari suplimentare.

Asa se face ca un automobil pe benzina cantareste este mai usor, iar mai putine kilograme inseamna automat mai multa performanta, respectiv manevrabilitate.

  • Intretinerea mai ieftina

Pretul mai mic la achizitie nu este singurul mod prin care un automobil cu propulsie pe benzina iti salveaza economiile. Ba dimpotriva: este doar unul dintre acestea.

Nu de alta, dar un benzinar este mai ieftin inclusiv atunci cand vine vorba despre intretinere, mai mic decat la diesel fiind si pretul consumabilelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2016