Cumparati inteligent: alegeti anvelope mai bune care asigura un pret mai redus pe kilometru

Cumparati inteligent: alegeti anvelope mai bune care asigura un pret mai redus pe kilometru
Un cauciuc ieftin se dovedeste in final a fi o alegere proasta. De ce? Pentru ca in timp ce un cauciuc bun, al unei firme consacrate, dureaza sa zicem 6 ani, in acest timp, o masina poate schimba si 2 seturi de anvelope de proasta calitate. Dar nu numai uzura in timp este diferenta.
Distribuie pe Facebook

Cu totii ne dorim sa incheiem o afacere profitabila. Atunci cand este vorba de anvelope, afacerea cea mai profitabila ar putea fi cea in care se opteaza pentru o anvelopa cu un pret ceva mai crescut. De ce? Pentru ca pretul pe kilometru va fi mai scazut pe toata durata de viata a anvelopei. Nu uitati! Cheltuiti mai mult acum pentru a achizitiona o anvelopa care va va ajuta sa faceti economii pe toata perioada in care o veti folosi. Aceasta achizitie se va dovedi mult mai profitabila.
Ganditi pe termen lung
De la distanta, toate anvelopele par la fel dar, de aproape, diferentele sunt majore. Asa ca, inainte de a decide in ce tip de anvelopa veti investi, interesati-va care sunt anvelopele care dureaza mai mult si care consuma mai putin carburant. Pe termen lung, o astfel de investitie se va dovedi mult mai profitabila.

De exemplu, daca anvelopa A costa 100 euro si dureaza 45.000 km, in timp ce anvelopa B costa 85 euro si dureaza 30.000km, care este optiunea cea mai buna? Anvelopa A, deoarece pretul pentru 1.000 km este de 2,2 euro, in timp ce costul pentru 1.000 km la anvelopa B este de 2,8 euro. Chiar daca are un pret de cumparare mai mare, anvelopa A va costa in cele din urma mai putin, deoarece ea va dura mai mult.

Exista si anvelope cu tehnologie avansata care asigura cresterea longevitatii acestora cu 10.000 km. In medie, aceasta inseamna un an suplimentar de rulare. Si atunci, daca puteti parcurge o distanta cu 25% mai mare, aceasta echivaleaza cu pretul unei anvelope din patru!
Un alt avantaj este acela ca o durata mai mare de viata a anvelopei inseamna un impact mai redus asupra mediului deoarece consumul de materii prime este redus si numarul anvelopelor reciclate scade.
Anvelopele care economisesc carburant economisesc de fapt bani
Imediat dupa punerea in miscare, anvelopele incep sa consume energie. Pentru a fi sigure, anvelopele trebuie sa fie aderente. In timpul deplasarii, cauciucul se incalzeste si se poate inmuia, rezistenta la rulare crescand in acest mod. O rezistenta la rulare crescuta determina o crestere a consumului de carburant.
Stiati ca un rezervor din cinci este consumat exclusiv de anvelope? Anvelopele consuma carburant, acest lucru nu poate fi impiedicat dar, prin reducerea rezistentei la rulare, acest consum poate fi redus, iar emisiile de CO2 pot fi scazute.

Comparand pretul unei anvelope pe kilometru cu pretul initial de achizitie, se poate obtine o imagine corecta a pretului real. O anvelopa care ofera o longevitate mai mare si asigura un consum redus de carburant reprezinta o investitie mai profitabila pe termen lung, atat pentru dumneavoastra cat si pentru vehiculul pe care il conduceti.

Distribuie pe Facebook
mai multe