Dupa BMW, a venit timpul celor de la Audi sa dezvolte un sistem care il anunta pe sofer cat mai are semaforul pana se face verde

Dupa BMW, a venit timpul celor de la Audi sa dezvolte un sistem care il anunta pe sofer cat mai are semaforul pana se face verde
  • Nemtii de la Audi au dezvoltat sistemul Traffic Light Information
  • Cu ajutorul acestuia, soferul va sti cate secunde mai este pana la culoarea verde a semaforului
  • Acest sistem va fi instalat incepand din aceasta toamna pe anumite modele de Audi Q7, A4 si A4 Allroad
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Audi au dezvoltat primul lor sistem cu ajutorul caruia masina interactioneaza cu infrastructura, si l-au botezat "Traffic Light Information." Dupa cum ii spune si numele acesta le va permite masinilor sa interactioneze cu semafoarele pe langa care trec.

Dupa masinile autonome, interactiunea dintre masina si mediul inconjurator, in special cu infrastructura, este noua moda printre constructorii de automobile. Printre cei care fac pasi importanti in aceasta directie se afla si nemtii de la BMW si Audi.

Anul trecut, bavarezii introduceau pentru prima data aplicatia EnLighten. Aceasta le permitea autovehiculelor produse de constructorul din Munchen care aveau optiunea Apps instalata sa interactioneze cu semafoarele pe langa trec.

Acum, a venit randul marilor rivali de la Audi sa faca si ei un pas in acea directie prin introducerea sistemului Traffic Light Information (TLI). Acesta va fi instalat pe anumite modele Q7, A4 si A4 Allroad si din pacate va functiona pentru inceput doar in Statele Unite acolo unde infrastrucura ii permite.

Pentru a-i semnala soferului cat mai este pana se schimba culoarea semaforului, TLI va primi informatii in timp real de la sistemul de management al traficului din SUA. Datele vor ajunge in computerul masinii prin conexiunea de date LTE de la bordul acesteia, iar timpul respectiv va fi automat indicat in panoul de bord sau pe head-up display.

Pom Malhotra, managerul diviziei de automobile interconectate in cadrul Audi SUA, a declarat despre acest sistem ca "In viitor aceasta tehnologie poate fi integrata cu navigatia masinii sau cu sistemul Start-Stop si poate ajuta chiar si municipalitatile sa controleze si sa fluidizeze traficul auto in zonele citadine."

Traffic Light Information va putea fi intalnit pe modelele mai sus specificate incepand din aceasta toamna. Lista oraselor in care acesta va fi disponibil nu a fost inca dezvaluita in detaliu, dar se stie ca ar fi vorba de sapte zone citadine si metropolitane din Statele Unite.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 16 August 2016