Mai sunt 2 luni si vine iarna: De ce este bine sa te pregatesti pentru iarna din timp

Mai sunt 2 luni si vine iarna: De ce este bine sa te pregatesti pentru iarna din timp
Stim cu totii ca de anul acesta, toti soferii vor fi obligati sa-si doteze masinile cu anvelope de iarna. Nu peste multa vreme, vom vedea si primele semne de toamna, care ne va pregati pentru iarna grea ce urmeaza. Iata cateva sfaturi pentru a te pregati din timp de iarna, ca sa iesi mai ieftin si sa nu-ti faci probleme.
Distribuie pe Facebook

1. Cauta-ti si cumpara anvelope de iarna din timp

Este dovedit: cine se trezeste sa-si doteze masina in cel de-al 12-lea ceas, cand da prima zapada, masina cu anvelope de iarna, nu gaseste nimic la preturi decente. De anul acesta, incepand cu 1 noiembrie pana pe 31 martie, legea ne obliga sa "purtam" cauciucuri de iarna. Daca insa vei cauta in perioada dinainte de 1 noiembrie anvelope de iarna, vei fi mirat sa aflii ca magazinele si dealerii de anvelope nu le au pe stoc. Vor avea doar pneuri scumpe, pe care vei fi nevoit sa le cumperi sa nu ai probleme cu politia rutiera.

Asadar, incearca sa cauti de acum anvelopele potrivite. Sa nu te miri ca pe timp de vara, gumele de iarna sunt chiar mai ieftine. De ce sa dai pe o anvelopa Michelin de iarna 205/55/16 pe 1 noiembrie 650 de lei cand o poti lua acum cu 545 de lei? Si cand te gandesti ca e vorba de 4 anvelope, se aduna ceva banuti... Fa-ti de acum comanda de anvelope de iarna, nu mai sta pe ganduri!

2. Anvelope de iarna sau mixte?

Daca ai bani, cumpara-ti un set de anvelope de vara si unul de iarna. Este dovedit ca anvelopele mixte sau all-season nu exceleaza in niciun anotimp, ci reprezinta o solutie de buget. Daca nu ai bani si trebuie sa schimbi si anvelopele de vara, cumpara-ti un st de mixte ca sa impaci si capra si varza. Poti sa citesti AICI de ce nu sunt bune anvelopele mixte pe timp de iarna.

3. Sunt in legalitate cu anvelope all-season pe timp de iarna, cu noua lege?

Da. Asigura-te ca anvelopele all-season sa aiba insemnele anotimpului rece, adica un fulg de zapada sau alt simbol ce demonstreaza ca sunt pentru iarna. Nu te astepta sa il pui pe un politist sa citeasca inscrisurile de pe balonul unui cauciuc, ca sa-i demonstrezi ca sunt mixte. Oricum, majoritatea anvelopelor au aceste simboluri, dar fii mai precaut cu cele no-name, sa nu ai surprize neplacute...

4. Este nevoie de o revizie inainte de iarna?

Cam da. Si asta pentru ca, principala problema care poate aparea este legata de antigel. Am vazut si la masini nou-noute, ca dupa o perioada calda sa aiba vasul de expansiune gol. Pentru ca lichidul se evapora, se scurge, isi pierde din proprietati, etc. Deci chiar daca masina este noua, nu ar fi rau sa verifici antigelul. Mai ales ca urmeaza ingheturi care iti pot pune masina pe butuci. Si daca tot te duci la service, n-ar fi rau sa verifici si franele.

5. Cumparaturi mai ieftine pentru iarna, pe timp de vara

Nu doar la anvelope ai ocazia de acum sa economisesti niste bani. Poti sa cumperi lichid de parbriz pentru anotimpul rece, solutii de interior, pentru geamuri, pentru chedere ca sa nu-ti inghete, stergatoare, etc. In momentul in care vei vedea in Hipermarket sectiunea dedicata iernii, o sa vezi si preturi mai mari, dar si multe rafturi goale.

Sondaj

Tu cum iti pregatesti masina de iarna?

Distribuie pe Facebook
mai multe