Nu uitati sa verificati anvelopele masinii pe care doriti sa o cumparati la mana a doua

Nu uitati sa verificati anvelopele masinii pe care doriti sa o cumparati la mana a doua
Exista un cliseu conform caruia cu cat verificati mai amanuntit masina pe care doriti sa o achizitionati, cu atat stiti mai putin despre masini. Cumparatorii bine informati vor fi mereu atenti la starea anvelopelor. Anvelopele sunt cumva uzate sau sunt potential periculoase? Nu uitati, cele 4 anvelope reprezinta singurul punct de contact al vehiculului cu solul, astfel incat starea lor este esentiala din punct de vedere al sigurantei.
Distribuie pe Facebook
Anvelopele trebuie schimbate imediat sau mai pot fi folosite inca un an? Dimensiunea si tipul anvelopelor corespund acestui model de vehicul? Cateva informatii pot intoarce lucrurile in favoarea dumneavoastra si va pot ajuta sa faceti economii.
Pentru a obtine un pret mai bun la achizitia unui vehicul, fiti atenti la anvelope
Daca stiti ca va fi necesar sa schimbati anvelopele curand, puteti negocia un pret mai bun atunci cand achizitionati o masina la mana a doua. Si cunoasterea marcilor de anvelope va poate fi de folos. De exemplu, anvelopele pot parea noi, dar marca este una sigura din punct de vedere al sigurantei? Este o marca performanta sau anvelopele vor trebui schimbate mai repede decat in mod normal? Folositi informatiile de care dispuneti pentru a alege anvelopa corecta si pentru a economisi bani.
Cat de sigure sunt anvelopele la mana a doua?
Inainte de a monta anvelope folosite sau de la mana a doua, acestea trebuie verificate de un specialist. Motivul este unul simplu: vreti sa fiti sigur ca anvelopele sunt sigure, iar specialistul este singurul care va poate confirma acest lucru. Daca siguranta personala si cea a familiei dumneavoastra se afla pe primul loc, o anvelopa noua dintr-o marca de top reprezinta cea mai buna alegere. Anvelopele sunt extrem de importante.
Fiti atenti la cateva aspecte importante
Nu trebuie sa fiti specialist. Trebuie doar sa stiti cateva lucruri de baza.
O anvelopa este uzata si "ilegala" atunci cand canalele din banda de rulare nu mai sunt suficient de adanci pentru a putea evacua apa. Anvelopele trebuie schimbate imediat deoarece aceasta situatie este extrem de periculoasa.
Este important de stiut ca adancimea minima legala a profilului este de 1,6 mm - dar acest lucru este valabil pentru anvelopele de vara sau de uz general. In conditiile in care carosabilul este acoperit cu zapada sau gheata, in unele tari europene adancimea minima legala a profilului este de 3 sau 4 mm.

Este firesc ca anvelopele sa se uzeze in timp. Daca doua anvelope au un grad apropiat de uzura, se recomanda ca acestea sa fie montate pe aceeasi axa.

Mai mult, se recomanda ca pe aceeasi axa sa se monteze anvelope cu profil identic al benzii de rulare. In foarte multe tari acest lucru este impus prin lege.

Un detaliu ignorat adesea este roata de rezerva. Verificati starea rotii de rezerva.

Montati anvelopele dorite pe masina dorita

Este indicat sa nu folositi anvelope in care nu aveti incredere.
Daca nu aveti incredere in marca anvelopelor montate pe masina sau daca starea acestora nu este buna, trebuie sa va ganditi serios sa le schimbati. In aceasta situatie puteti opta pentru anvelope noi care ofera cele 3 performante cheie: siguranta optima, longevitate sporita si economie de carburant.

Dispunand de toate aceste informatii, incercati sa incheiati o afacere in favoarea dumneavoastra. Fiti pregatit pentru neprevazut!

Distribuie pe Facebook
mai multe