Targul Vitan, sursa pentru anvelopele neomologate

Targul Vitan, sursa pentru anvelopele neomologate
Chiar daca iarna a venit deja, sunt destui soferi care inca nu si-au cumparat anvelope de sezon. Un material filmat de cei de la Pro TV ne arata cum o scurta vizita in targul Vitan, acolo unde se vand anvelope, duce la gasirea unor nereguli. Mai precis, de anul acesta, toate pneurile comercializate trebuie sa aiba o etichetare speciala, pentru a fi omologate. In Vitan insa, cine vrea anvelope mai ieftine, gaseste din plin... neomologate.
Distribuie pe Facebook

Anvelopele care au etichetele intrate in vigoare de la 1 noiembrie sunt modele testate pentru 3 parametri. E vorba de franarea in conditii de carosabil umed, nivelul de zgomot si nivelul de eficienta la rulare, ce contribuie la un consum redus.

Chiar daca cele 3 criterii testate si prezentate pe eticheta nu sunt foarte importante, momentan sunt norme europene ce sunt impuse si la noi in tara. Macar nivelul de franare al fiecarei anvelope pe carosabil umed este bine de stiut, daca nu suntem interesati de zgomot si eficienta la rulare.

Problema este ca in Romania exista inca stocuri mari de anvelope fara etichetare, de la inceputul anului. Si cum comerciantii nu au de unde sa faca rost de etichete, ori lipesc niste etichete copiate, ori scad la pret si la vand fara. Soferii care au impresia insa ca fac o afacere buna, isi pot pune in pericol siguranta. Mai ales daca apeleaza la marci ieftine, no name sau care au punctaje slabe in testele comparative.

Anvelope neomologate in targul Vitan

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2012