Tu stii cum sa-ti pregatesti corect masina de iarna? Uite aici 5 ponturi

Tu stii cum sa-ti pregatesti corect masina de iarna? Uite aici 5 ponturi
Dupa o vara calduroasa cu temperaturi care depasesc mai nou 35 de grade, urmeaza o perioada cu vreme schimbatoare, ploi, frig si intr-un final zapada. Ei bine, acesta este ciclul normal al anotimpurilor, si nu putem decat sa ne asiguram ca suntem pregatiti pentru perioada mai putin insorita care vine.
Distribuie pe Facebook

Pe langa neplacerile pe care ti le cauzeaza tie, aceste intemperii afecteaza considerabil si automobilul de care ai atata nevoie. Pentru a-ti fi mai usor, uite 5 ponturi despre cum sa-ti pregatesti masina de iarna:

1. Arunca un ochi la exterior

Circuland cu masina un an intreg, este imposibil sa nu apara unele probleme sau chiar pagube. Ca este vorba de o mica zgaraietura sau de ceva mai serios, trebuie sa le rezolvi inainte ca iarna sa isi intre in drepturi. In caz contrar, acestea duc la urmari grave soldate cu rugina si inlocuiri de piese.

2. Tine minte: rugina este cel mai mare dusman al masinii

Profita de zilele acestea mai senine ca sa-ti rezolvi orice problema de tinichigerie. Fie ca este vorba de lovituri, indoituri sau umflaturi ale vopselei, rezolva-le inainte sa vina frigul, zapada si inghetul. Daca poate eroda muntii, crede-ne pe cuvant ca apa poate manca tabla masinii fara nici cea mai mica problema. O mica gaura de rugina poate fi inceputul unei zone uriase mancate, si este mai usor sa previi decat sa tragi mai apoi ponoasele.

3. Uita-te sub capota. Nu musca!

Nu trebuie sa fii mecanic profesionist sa stii ca trebuie sa verifici periodic nivelul de ulei si al celorlalte lichide, mai ales al antigelului, daca urmeaza iarna. Vezi daca totul este uscat si daca ai scurgeri. In plus, sa nu uiti sa completezi cu lichid de spalare a parbrizului de iarna, si cel mai important sa pui un tester pe acumulator.

4. Nu uita de interior!

Ai terminat cu exteriorul, cu compartimentul motor, acum e randul interiorului. In primul rand verifica toate chederele si asigura-te ca portierele se inchid cum trebuie. Apoi, daca este nevoie schimba filtrul de polen si verifica instalatia de aer conditionat. Chiar daca nu sunt 40 de grade afara, o vei folosi cu siguranta deoarece masina se incalzeste mult mai repede daca dai drumul la aer, iar geamul se dezabureste mai eficient.

5. Asigura-te ca stergatoarele sunt bune

Dupa ce ai umplut bidonul cu lichid de spalare a parbrizului, nu uita sa verifici si stergatoarele. Daca sunt prea uzate, nu mai sterg bine si lasa acea dara. Si stim cu totii ca nu e prea amuzant sa cobori pe ploaie sau pe ninsoare sa iti stergi parbrizul cu maneca de la geaca sau cu o carpa.

In ultimul rand, desi nu este chiar un pont, daca simti ceva in neregula sau auzi zgomote ciudate, du-te imediat la un service auto. Sunt probleme pe care le poti rezolva singur, iar altele doar cu ajutorul unor specialisti.

Distribuie pe Facebook
mai multe