Tuning la final de iarna. Ce putem sa facem pentru masina noastra?

Tuning la final de iarna. Ce putem sa facem pentru masina noastra?
Iarna da semne ca e pe sfarsit, acum ca afara sunt 15 grade. Insa cu siguranta va mai reveni cu ceva ger si ninsoare, ca sa ne sperie. Dar chiar daca e iarna, asta nu inseamna ca masina noastra trebuie neglijata. Iarna este un sezon mort pentru piata de tuning, de unde si reducerile interesante. Asa ca acum este momentul sa faci ceva pentru masina ta. Dar ce?
Distribuie pe Facebook

Si in tuning este indicat sa facem invers: vara sa ne pregatim de iarna, si iarna de vara. Este valabil pentru cei care mai au bani de investit, asta insemnand ca s-au pregatit pentru iarna din vara, adica din timp. Asta inseamna ca in aceasta iarna nu au cheltuit banii pe anvelope, un set nou de jante sau pe cine stie tratamente de infoliere a caroseriei pentru a proteja masina de criblura. Daca inca mai sunt oameni cu bani de investit in masina, acum e momentul sa o faca.

1. Anvelope si jante

Asa cum pe timp de vara nu cauta nimeni anvelope de iarna, desi ar trebui sa o faca, nici iarna nu prea cumpara nimeni anvelope pentru anotimpul cald. Asa ca reducerile apar in ambele cazuri, si e pacat sa le ratam. Poate ne dezobisnuim sa cumparam anvelope de iarna la prima ninsoare, ca atunci preturile sunt cele mai mari. Asa se intampla si cu cauciucurile de vara, care vor avea preturi mai mari cand da soarele si lumea pleaca la mare pe 1 Mai.

Deci daca stii ca urmeaza sa dotezi masina cu anvelope de vara, fa bine si cauta-le de acum. Preturile sunt mai mici chiar si cu 30% fata de anotimpul cald, cand este plin sezon si vanzarea merge bine. E normal ca atunci distribuitorii sa nu faca reduceri, nu?

Acelasi lucru e valabil si pentru jante. Iarna nu prea au succes, pentru ca toata lumea cauta jante de tabla, ieftine sau eventual second-hand, pe care sa monteze anvelopele de iarna. Asa ca jantele de aliaj sunt foarte ieftine iarna. Am vazut seturi de 4 jante, cu inele de centrare si prezoane incluse, noi la cutie, chiar si la 1000 de lei setul de 15" sau 1500 de lei setul de 17". Nu e rau deloc, nu-i asa? Ei bine, cand va da caldura si jantele vor avea cautare, veti putea cumpara un set de 15" la aceiasi bani pe care i-ati da acum pe unul de 17". Deci nu mai stati pe ganduri si pregatiti-va sa va incaltati masina din timp!

2. Schimbarea interiorului masinii

O alta modificare care a prins teren in ultimii ani la noi este schimbarea tapiteriei masinii. In general este vorba de interioare complet schimbate cu unele de piele. Pe timp de vara, aceasta restilizare a interiorului este la mare cautare. Iar pentru aceasta operatiune, in luna iunie de exemplu, poti plati chiar si 900-1000 de Euro. Pretul include scaunele, bancheta, fetele de usi, bordul, volanul si schimbatorul, toate imbracate in piele. Insa acum, pe timp de iarna, cand lumea se gandeste mai mult la lopeti si raclete de gheata, meseriasii care fac interioare custom din piele te vor taxa mult mai putin pentru intreaga operatiune, chiar si 500-600 de Euro. Deci daca vrei sa iti petreci vara intr-o masina cu interior nou, acum e momentul.

3. Bodykit de firma pentru masina ta

Daca anul acesta ai de gand sa investesti bani intr-un bodykit original, de firma, pentru masina ta, afla ca acum este momentul sa dai comanda. Din pacate, astfel de elemente pentru exterior nu prea fac parte din stocurile firmelor din Romania si sosesc numai pe comanda. De exemplu, daca vrei un kit exterior complet AC Schnitzer pentru BMW-ul tau, sunt slabe sansele sa-l gasesti pe stoc in Romania. Acesta iti va fi livrat in decurs de 30 de zile, cu plata unui avans. Insa sansele ca cele 30 de zile sa se transforme in 60 de zile sunt mari, asa cum s-a mai intamplat de nenumarate ori. Dar daca il comanzi de acum, il poti monta pana la vara. Si poti si cere un discount pentru nerespectarea timpului de livrare, daca este cazul. Daca mai adaugam montajul intr-un service specializat si vopsirea, nu mai sta pe ganduri si hotaraste-te ce vrei pentru masina ta de acum, ca sa fie gata la vara.

4. Folie auto si detailing

Aceeasi poveste si la montarea foliilor auto pe geamurile masinii tale. Toata lumea se inghesuie cand da caldura, de unde si preturile mai ridicate. Cam tot ce inseamna detailing, de la polisharea farurilor pana la curatarea tapiteriei la interior, este indicat de facut la final de iarna. Nu numai din pricina preturilor mai bune, ci si pentru ca este bine sa profitam cat mai mult de durata de viata a acestor servicii. De exemplu, folia auto protejeaza interiorul impotriva razelor UV care pot strica bordul, tapiteria de piele, etc. Asadar e bine sa o avem montata pe geamuri inca de la primele raze de primavara. Un alt exemplu este referitor la curatarea tapiteriei. Vara se murdareste cel mai rau, de la transpiratie si nu numai. Asadar, daca tinem la masina noastra, operatiunea de curatare trebuie facuta la fiecare inceput de vara.

Astea ar fi niste propuneri de modificari pentru masina ta pe care le poti face acum, sa-ti pregatesti masina pentru sezonul cald, investind cat mai putini bani. Sa fii sigur ca la vara, aceste "atentii" pe care le faci masinii iti vor scoate mai multi bani din portofel! Ce altceva mai poti sa-i faci masinii tale acum, pe final de iarna?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 8 Februarie 2011