Test comparativ Skoda Kamiq, Renault Captur, Peugeot 2008

Test comparativ Skoda Kamiq, Renault Captur, Peugeot 2008
Lansată în toamna anului trecut, noua Škoda Kamiq are de înfruntat rivalii francezi Peugeot 2008 și Renault Captur, a căror a doua generație a fost introdusă la începutul anului. Prezentul comparativ clarifică dacă prezența lor mai veche pe piață poate contribui la obținerea victoriei. În test, versiunile cu motoare pe benzină de circa 150 CP și tracțiune față ale lui Skoda Kamiq, Renault Captur și Peugeot 2008.
Distribuie pe Facebook
Nu-i nevoie să consulți statisticile ca să realizezi că SUV-urile mici sunt extrem de populare printre SUV-uri, deoarece prezența lor este foarte vizibilă pe șosele. Iar cifrele demonstrează clar popularitatea lor – astfel, fiecare al cincilea Renault este un Captur, acest model fiind mai vândut decât clasicul Clio, cu care împarte platforma.
Similar, și celelalte două mașini din test au la bază platforme ale unor modele de clasă mică. Cel mai mic dintre SUV-urile Skoda, numit Kamiq, se bazează pe platforma MQB A0 de la Scala, iar Peugeot 2008 utilizează platforma CMP a lui 208.
Tipic pentru Peugeot este tabloul de bord amplasat deasupra volanului cu diametru mai mic și teșit în părțile superioară și inferioară. Ideea este că instrumentele de bord plasate mai sus sunt în câmpul vizual al șoferului, care nu mai trebuie să își ia privirea de la drum, dar nu toți pot citi fără probleme indicatoarele de bord.

Citeste mai multe pe www.automotorsisport.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Test Drive DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2021