A meritat asteptarea? Noul hot-hatch cu 421 CP de la Mercedes intalneste vechiul model intr-un test comparativ

A meritat asteptarea? Noul hot-hatch cu 421 CP de la Mercedes intalneste vechiul model intr-un test comparativ
  • Noul A45 S are 421 CP
  • Vechiul model are "doar" 376 CP
  • Diferenta de aproape o secunda in ceea ce priveste repriza 0-100 km/h
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la CarWow au realizat un test comparativ intre noua generatie Mercedes-AMG A45 S si vechea iteratie a hot-hatch-ului care a schimbat modul in care sunt privite modelele compacte de performanta.

Constructorul german de automobile a lansat destul de recent noua generatie A45 AMG. Hot-hatch-ul poate fi comandat si intr-o versiune S care ascunde sub capota cel mai puternic motor cu patru cilindri din industrie.

Unitatea turboalimentata dezvolta in cazul sau 421 de cai putere si 500 Nm cuplu, astfel ca suta de kilometri pe ora este atinsa in fix 4 secunde, potrivit cifrelor oficiale. Daca optezi pentru modelul standard, trebuie sa te multumesti cu 387 CP si 480 Nm dezvoltati de acelasi motor de 2.0 litri turbo.

Si vechiul model a avut un impact destul de mare atunci cand a fost lansat pentru prima data. Tot cu un motor de 2.0 litri sub capota, acesta ii punea la dispozitie celui de la volan 376 de cai putere si 475 Nm cuplu.

Cum se compara cele doua hot-hatch-uri de la Mercedes si ce efect au imbunatatirile aduse noului model vezi in clipul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe