Asta este Ford-ul Mustang care consuma cat un Opel Astra. Uite cat au facut doi norvegieni cu un singur plin

Asta este Ford-ul Mustang care consuma cat un Opel Astra. Uite cat au facut doi norvegieni cu un singur plin
  • Doi norvegieni au reusit sa parcurga cu un Ford Mustang 1249 de kilometri cu un singur plin
  • Acestia au pornit de la Cercul Polar de Nord si s-au oprit in localitatea Kragero, la 249 de kilometri de capitala Oslo
  • Consumul mediu inregistrat de Mustangul Ecoboost a fost de 4.9l/100 de km
Distribuie pe Facebook

Doi norvegieni au supus la un test de consum noul Ford Mustang cu versiunea 2.3 litri EcoBoost.

Desi Henry Ford sau Caroll Shelby s-ar invarti in mormant stiind ca noul Ford Mustang poate fi dotat cu un motor de numai 2.3 litri, in aceste vremuri grele pentru industria auto trebuie sa ne gandim si la taxe sau emisii.
Doi norvegieni s-au gandit sa vada cat este de bun noul Mustang si l-au supus unui test. Nu, nu au facut drifturi, si nici burnout-uri, ci au vrut pur si simplu sa vada cat de eficient este muscle-car-ul american (cam fortata descrierea, dar, sa o lasam asa de data asta).
Test de consum cu noul Ford Mustang EcoBoost
Asadar, au facut plinul si au plecat de la Cercul Polar de Nord catre Oslo, avand de gand sa parcurga distanta de 1000 de kilometri fara sa realimenteze. Dar, supriza! Cand au ajuns aproape de capitala Norvegiei, rezervorul nu era nici pe departe gol, asa ca au decis sa continue. Ajunsi in localitatea Kragero, masina a ramas in sfarsit fara combustibil. Dar, asta s-a intamplat la 1249 de kilometri de punctul lor de start.
Americanii de la Ford indica pentru motorul de 314 cai putere un consum mediu de 8 litri/100 de kilometri. Prin incercarea lor, norvegienii au reusit un incredibil consum de numai 4.9 litri/100 de kilometri, cam cat un Opel Astra dotat cu motorul turbo de 1.4 litri si 150 de cai putere.
Test de consum cu noul Ford Mustang EcoBoost
Desigur, va dati seama ca au reusit o asemenea performanta circuland asa cum probabil nu a mai circulat nimeni cu un Mustang, de aceea au si fost opriti de politie dupa numai sapte kilometri de la start. Oamenii legii nu intelegeau de ce merge asa incet un Mustang, si au presupus ca soferul este sub influenta baturilor alcoolice.
Distribuie pe Facebook
mai multe