Au testat in sfarsit noua nava amiral de la Audi. Care sunt sansele ca noul A8 sa bata Seria 7 si S-Class

Au testat in sfarsit noua nava amiral de la Audi. Care sunt sansele ca noul A8 sa bata Seria 7 si S-Class
  • Noul Audi A8 a debutat oficial la Frankfurt
  • Automobilul german sta pe hartie extrem de bine
  • Pretul modelului de lux porneste de la 90.600 euro
Distribuie pe Facebook

Batalia pentru coroana segmentului destinat limuzinelor de lux se inteteste. Audi a lansat de curand o noua generatie a modelului A8, care promite sa depaseasca... toate asteptarile.

Desfasurata in perioada 14 - 24 septembrie, editia din acest an a Salonului Auto International de la Frankfurt a marcat debutul generatiei cu numarul patru a limuzinei A8.

Cu un design inspirat de conceptul Prologue, prezentat in urma cu aproximativ 36 de luni, noua nava amiral a companiei germane evoca lux si sportivitate, deopotriva.

Marile surprize sunt insa ascunse de privirile celor din exterior si incep cu cele doua display-uri de la nivelul consolei centrale, care inlocuiesc butoanele fizice, traditionale.

Au disparut din meniu, de asemenea, si instrumentele de bord in stil analog, in spatele volanului multifunctional facandu-si aparitia celebra tehnologie Audi Virtual Cockpit.

Vestile buna continua continua cu mai multe sisteme active care ii permit generatiei cu numarul patru a limuzinei A8 sa se conduca de una singura pana la viteze de 60 km/h.

Si tot la nivel de siguranta, noua nava amiral a companiei germane se lauda cu, probabil, singura suspensia din lume capabila sa ridice caroserie in cazul unui impact lateral.

In ceea ce priveste gama de motorizari, clientii vor avea initial la dispozitie doar doua unitati mari si late: un V6 TDI de trei litri si 286 CP sau un V6 TFSI de trei litri si 340 CP.

Fisa tehnica este completata in ambele cazuri de o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala, astfel ca sprintul 0 - 100 km/h dureaza mai putin de sase secunde.

La final, reamintim ca generatia cu numarul patru a limuzinei Audi A8 porneste de la 90.600 de euro, iar mai apoi trecem la subiectul principal al acestui material: primul test video cu noua nava amiral a companiei germane, care are de infruntat modele ca BMW Seria 7 si Mercedes S-Class.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 9 Octombrie 2017