Au venit si cifrele oficiale. VIDEO sa te convingi si singur ca noul Ford Focus ST face suta in 5.7 secunde

Au venit si cifrele oficiale. VIDEO sa te convingi si singur ca noul Ford Focus ST face suta in 5.7 secunde
  • Mai rapid cu 0.8 secunde pana la 100 km/h decat vechiul model
  • Focus ST Wagon 2.3 EcoBoost face suta in 5.8 secunde
  • Echipat cu diferential fata cu alunecare limitata controlat electronic
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a publicat intr-un final valorile oficiale, si odata cu ele si un clip video, pentru acceleratia pana la 100 de km/h a noului Focus ST, atat in versiune hatchback cat si break.

Ford a publicat la inceputul acestui an primele informatii si imagini cu noul Focus ST, hot-hatch-ul primind mai multe imbunatatiri estetice, dar mai ales tehnice, inclusi cateva tehnologii imprumutate de la supercar-ul GT sau de la Mustang.

Focus ST poate fi comandat atat intr-o versiune hatchback, cu cinci usi, cat si intr-una Wagon (break). Deasemenea, clientii au la dispozitie doua motorizari: un benzinar de 2.3 litri turbo, cu 280 CP, 420 Nm cuplu, tehnologie anti-lag de pe GT si sistem de sincronizare a turatiei motorului cu trepte cutiei de viteze imprumutata de la Mustang si un agregat diesel de 2.0 litri EcoBlue.

Acesta din urma este capabil de 190 CP si 400 Nm cuplu intre 2.000 si 3.000 de rotatii pe minut. Momentan, modelul german este disponibil alaturi de o cutie manuala cu sase trepte, urmand ca din toamna acestui an sa isi faca loc in gama si o transmisie automata cu sapte trepte.

Americanii de la Ford au publicat de-abia acum valorile oficiale pentru acceleratia de la 0 la 100 de km/h. Versiunea hatchback cu motor pe benzina sprinteaza pana la 100 de km/h in 5.7 secunde (cu 0.8 secunde mai rapid decat vechiul model), in timp ce Focus ST Wagon face aceeasi repriza in 5.8 secunde.

Viteza maxima este de 250 km/h pentru ambele variante cu motor pe benzina si 220 km/h pentru cele echipate cu motor diesel. Totodata, acestea din urma ajung la 100 de km/h in 7.6 secunde (hatchback), respectiv 7.7 secunde versiunea break.

Noul Ford Focus ST promite performante de invidiat si pe drumurile virajate, fiind echipat cu un diferential fata cu alunecare limitata controlat electronic. Rolul sau este sa reduca fenomenul de subvirare, specific masinilor cu tractiune fata.

Distribuie pe Facebook
mai multe