Care Bentley? SUV-ul asta costa de doua ori mai putin, arata mult mai bine si este si mai inteligent decat un Bentayga

Care Bentley? SUV-ul asta costa de doua ori mai putin, arata mult mai bine si este si mai inteligent decat un Bentayga
  • Volkswagen a lansat un nou Touareg la sfarsitul lunii martie
  • SUV-ul german porneste in Romania de la 49.111 euro
  • Primele impresii de la volan sunt dintre cele mai pozitive
Distribuie pe Facebook

Scoasa de curand in teste, cea mai noua generatie a modelului Volkswagen Touareg a reusit sa ii faca pe jurnalistii britanici sa se intrebe de ce un Bentley Bentayga costa de doua ori mai mult decat SUV-ul german.

Cu noul Touareg, Volkswagen pare sa fi dat lovitura. Anuntat la sfarsitul lunii martie, SUV-ul companiei germane a reusit sa atraga deja atentia intregii industriei auto. Nu doar prin aspectul impunator al caroseriei in cinci portiere, ci si prin tehnologiile inglobate la bord.

De altfel, si jurnalistii s-au aratat impresionati de modelul construit pe aceeasi platforma cu Bentley Bentayga, printre altele. Britanicii de la Carwow chiar au ajuns sa se intrebe de ce primul Sport Utility Vehicle din istoria marcii din Crewe este de doua ori mai scump.

Asa cum precizam si anterior, noul Touareg reprezinta o adevarata demonstratie de forta a companiei Volkswagen. Cel putin din punct de vedere tehnologic, SUV-ul companiei germane anuntand faruri cu matrice de LED-uri, un sistem de directie integrala...

... dar si instrumente de bord digitale, un display tactil de 15 inch pentru sistemul de infotainment, afisaj pe parbriz, scaune fata cu masaj si ventilatie ori asistent pentru vederea pe timp de noapte. Nu lipseste, de altfel, nici suspensie pe aer cu bare anti-ruliu active.

Vestile bune continua la nivelul compartimentului motor, acolo unde noul Volkswagen Touareg anunta inclusiv un propulsor V8 diesel. Imprumutat de la Audi SQ7, acesta propune o configuratie cu doua turbine mecanice si un compresor electric, demna de 421 CP.

Intr-un final, despre SUV-ul companiei germane mai trebuie spus si ca a crescut cu aproape opt centimetri in lungime, in timp ce greutatea a scazut cu pana la 106 kilograme. Cat despre pretul de vanzare, acesta porneste de la 49.111 euro - cel putin pe piata din Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2018