Cele mai tari sedanuri de clasa mare si-au dat intalnire pe pista. Care a ajuns primul la 300 de km/h

Cele mai tari sedanuri de clasa mare si-au dat intalnire pe pista. Care a ajuns primul la 300 de km/h
  • Porsche-ul este de departe cel mai puternic
  • Noul M5 are cei mai putini cai putere, comparativ cu celelalte trei modele
  • Toate patru au un motor V8, supraalimentat in vreun fel
Distribuie pe Facebook

Patru dintre cele mai tari sedanuri de performanta din segmentul E au fost impinse la limita pe pista unui aeroport de o publicatie auto din Germania. Daca esti curios care a ajuns primul la 300 de km/h, da play clipului video de mai jos.

Germania este un adevarat rai pentru impatimitii auto care vor sa afle viteza maxima a masinilor lor pe portiunile de autostrada fara limita de viteza. Insa jurnalistii de la publicatia Sport Auto nu au impins la limita unele dintre cele mai tari sedanuri de performanta din segmentul E pe drumurile publice, ci pe pista unui aeroport.

Toate patru au un motor V8, supraalimentat si foarte puternic sub capota, dar si o pofta nebuna de viteza. Daca nu te-ai prins inca despre cine este vorba iti spunem noi: noul BMW M5, Mercedes-ul E63 S, Cadillac-ul CTS-V si nu in ultimul rand, Porsche-ul Panamera Turbo S E-Hybrid.

Acesta din urma dispune de departe de cei mai multi cai putere, si anume 680, insa nici rivalii nu sunt mai prejos. Spre exemplu, noul M5 vine cu 600, obtinuti dintr-un V8 de 4.4 litri twin-turbo, E63-ul S se lauda cu 612 cai si un propulsor V8 de 4.0 litri biturbo, iar CTS-ul V beneficiaza de 649 de cai putere, storsi dintr-un V8 de 6.2 litri, supraalimentat desigur.

In plus, toate sunt capabile de performante ametitoare, dupa cum bine poti vedea in clipul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe