Concurentul lui Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class a primit o noua generatie. Cum se conduce noul model

Concurentul lui Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class a primit o noua generatie. Cum se conduce noul model
  • Volvo a lansat la Geneva o noua generatie a modelului V60
  • Break-ul suedez ofera motoare cu pana la 390 CP
  • O versiune in patru portiere va debuta chiar vara aceasta
Distribuie pe Facebook

Pentru inceput, clientii au la dispozitie doar o varianta break, insa o versiune sedan va fi prezentata in mod oficial chiar vara aceasta.

Organizata in perioada 8 - 18 martie, cea de-a 88-a editie a Salonului Auto International de la Geneva a marcat debutul unei noi generatii a modelului Volvo V60. Proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Audi A4 Avant, BMW Seria 3 Touring ori Mercedes C-Class Estate, break-ul companiei suedeze iese in evidenta printr-un aspect familiar, inspirat de seria 90.

Mai multe asemanari intalnim si la nivelul gamei de motorizari, cu importanta mentiune ca viitorii clienti vor putea opta in cazul de fata nu pentru una, ci pentru doua variante hibride. Rolul varfului de gama ii revine in continuare versiunii T8 Twin Engine, care combina o unitate 2.0 pe benzina cu un motor electric pentru o putere maxima de aproximativ 390 CP - livrata ambelor punti.

Urmatoarea generatie a modelului Volvo V60 mizeaza pe tehnologii de ultima ora inclusiv in interior, acolo unde pasagerii vor descoperi instrumente de bord digitale si display tactil supradimensionat pentru sistemul de infotainment. Nu lipsesc din meniu, de altfel, nici pilotul automat activ, franarea autonoma de urgenta sau restul asistentilor activi sinonimi cu condusul semi-autonom.

Anuntata cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva in perioada 8 - 18 martie, varianta break a modelului care concureaza cu Audi A4, BMW Seria 3 ori Mercedes C-Class reprezinta doar inceputul, compania suedeza pregatind debutul sedanului S60 chiar pentru vara acestui an. Din oferta berlinei vor lipsi insa propulsoarele diesel, dupa cum a dezvaluit insusi Hakan Samuelsson.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Mai 2018