In '94 a fost prima masina europeana cu navigatie prin satelit. Legendarul E38 fata in fata cu actualul Seria 7

In '94 a fost prima masina europeana cu navigatie prin satelit. Legendarul E38 fata in fata cu actualul Seria 7
  • Seria 7 E38 a debutat in '94
  • Actuala generatie a primit un facelift anul trecut
  • Ambele masini sunt echipate cu motor V8
Distribuie pe Facebook

Cei de la Throttle House au comparat doua BMW-uri Seria 7: unul de ultima generatie si unul fabricat in 2001. Ambele sunt echipate cu motor V8.

Cand a aparut, in 1994, BMW-ul Seria 7 din generatia E38 a fost prima masina dotata cu airbag-uri de tip cortina. Deasemenea, a fost prima masina fabricata in Europa care sa ofere navigatie prin satelit si primul BMW echipat cu televizor.

Daca tot am inceput, E38-ul a fost primul Seria 7 care in gama de motorizari includea si un propulsor diesel. Asadar, vorbim despre un model reprezentantiv pentru industria auto mondial si, mai ales, pentru constructorul din Munchen.

De-a lungul celor sapte ani de productie, BMW a asamblat peste 340.000 de exemplare Seria 7 E38, fiind si in ziua de azi un model foarte cautat de fanaticii brand-ului bavarez.

Sedanul de lux a ajuns acum la a sasea generatie, iar la inceput de 2019 am facut cunostinta si cu un facelift controversat mai ales din cauza grilei frontale supradimensionate.

Trecand peste, la fel ca si predecesorii sai Seria 7 G11 este cel mai sofisticat si luxos sedan pe care BMW il are la vanzare in momentul de fata. Se poate compara cu "bunicul" sau, cu 26 de ani mai batran? Ei bine, de ce nu? Au facut-o cei de la Throttle House, iar clipul video il regasesti si tu mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2020