Lasa in spate orice BMW M sau Mercedes AMG. Cat a prins cel mai tare SEAT din toate timpurile

Lasa in spate orice BMW M sau Mercedes AMG. Cat a prins cel mai tare SEAT din toate timpurile
  • Seat a lansat noul Leon Cupra R anul trecut la Frankfurt
  • Are acelasi motor ca si Golf-ul R
  • Dezvolta 310 cai putere, atunci cand vine alaturi de o cutie manuala
Distribuie pe Facebook

Daca nu ti-ai dat seama despre ce Seat este vorba dupa ceasurile de bord, iti spunem noi ca masina din acest clip video este un Leon Cupra R. Spaniolii l-au lansat oficial anul trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Asa cum bine stii, Cupra a devenit un brand de performanta de sine statator. Inainte insa de aceasta scindare, Seat a lansat incredibilul Leon Cupra R, un hot-hatch cu 310 cai putere, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sub capota modelului din Martorell regasim acelasi propulsorul ca si in cazul Volkswagen-ului Golf R. Ne referim aici la unitatea turbo de 2.0 litri TSI, care asa cum spuneam mai sus, dezvolta 310 cai putere, insa numai atunci cand vine alaturi de o cutie manuala de viteze cu sase trepte. Daca optezi pentru transmisia automata DSG, puterea scade la 300 de cai.

Si acestia sunt mai mult decat suficienti, daca stai sa te gandesti ca vorbim de un hatchback cu tractiune fata. Seat a anuntat inca de la inceput ca va construi doar 799 de exemplare Leon Cupra R, iar pe unul dintre acestea il poti urmari in clipul video de mai jos.

Acesta a fost dus pe o portiune de autostrada din Germania, fara limita de viteza, unde sa-si poata intinde asa cum trebuie picioarele. Daca esti curios cat dureaza repriza 0-100 de km/h, sau in cate secunde atinge hot-hatch-ul 200 de km/h, atunci da play clipului video de mai jos.

In ceea ce priveste viteza maxima...iti spunem doar atat: a fost aproape sa paseasca in teritoriul supercarurilor. Deloc rau pentru un hatchback cu cinci usi, care poate gazdui pana la cinci pasageri.

Distribuie pe Facebook
mai multe