Se vinde ca o masina cu ZERO emisii, dar polueaza mai mult decat un X5 DIESEL. Uite aici motivul

Se vinde ca o masina cu ZERO emisii, dar polueaza mai mult decat un X5 DIESEL. Uite aici motivul
  • I-Pace este primul model Jaguar cu propulsie electrica
  • A fost lansat oficial pe 1 martie 2018 in Austria
  • Are o autonomie de pana la 470 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Aceast model cu zero emisii este nimeni altul decat noul Jaguar I-Pace, primul model cu propulsie electrica din istoria brand-ului britanic. Dar cat este de adevarata aceasta parte cu "zero emisii"? Depinde, asa cum vei vedea mai jos.

Jaguar a prezentat conceptul care a stat la baza lui I-Pace in 2016 cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles iar versiunea de productie a debutat oficial pe 1 martie 2018 la uzina Magna Steyr din Graz.

Asadar, britanicii le-au luat fata rivalilor de la Audi si Mercedes-Benz, devenind primii producatori premium care sa lanseze un SUV electric in Europa. Sistemul de propulsie este format din doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte, acest ansamblu dezvoltand in total 400 de cai putere si un cuplu de 700 Nm disponibil instant.

In aceste conditii, Jaguar I-Pace atinge 100 de km/h in 4.8 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 200 de km/h. Cu o singura incarcare, SUV-ul britanic poate parcurge pana la 470 de kilometri potrivit noilor teste WLTP.

Noul I-Pace a ajuns recent si pe mana unui youtuber celebru din Polonia care a afirmat ca acest SUV electric nu are de fapt zero emisii. Adica teoretic nu emite CO2, dar practic trebuie sa iei in considerare si modul in care este produsa electricitatea cu care iti incarci masina de la statiile dedicate.

Potrivit unui studiu la care acest youtuber face trimitere, din producerea unui 1kWh de energie in Franta rezulta 60 de grame de CO2, dar in cazul Poloniei (o tara care nu are capacitatea de a produce energie chiar atat de "verde") vorbim de 650 de grame de CO2. Asta inseamna ca I-Pace emite 162 de grame CO2/kilometru, mai mult decat un BMW X5 de ultima generatie cu motor de 3.0 litri diesel.

Distribuie pe Facebook
mai multe