Test-drive cu Aston Martin DBS Volante: o decapotabila totala

Test-drive cu Aston Martin DBS Volante: o decapotabila totala
Actuala masina a lui James Bond a fost decapotata. Modelul DBS Volante, adica acel Aston Martin DB9 care a inghitit cele mai multe proteine dintre toti, a fost decapotat, prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si acum testat la sala de forta.
Distribuie pe Facebook

In limbajul celor de la Aston, Volante inseamna decapotabil, iar S-ul de la DBS vine de la Sport. Modelul DBS este cunoscut pentru aparitia sa in ultimele doua thrillere ale agentului secret 007. La cate gloante a incasat renumitul agent, este bine ca 007 se afla in versiunea acoperita.


In primul rand, DBS Volante arata impecabil atat decapotat cat si acoperit. Daca coupe-ul DBS poate fi comandat in varianta cu doua scaune sau 2+2, Volante vine doar in echiparea cu patru locuri. Decapotabilei i-au fost montate, de asemenea, noi suspensii, iar rigiditatea i-a fost imbunatatita.

Noul DBS Volante beneficiaza de frane ceramice si de o serie de elemente din fibra de carbon (capota, aripi fata si eleron), modelul fiind astfel adus la 1810 kg. Transmisia este asigurata de o cutie manuala cu sase trepte sau una automata Touchtronic.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.3 secunde iar viteza maxima este 307km/h.

Un sistem audio Bang & Olufsen de 1.000 de wati, la interior numa piele cusuta manual si insertii de aluminiu, ultimele regasindu-se si sub capota cu semnatura celui care i-a facut automobilului in cauza inspectia finala. Nu exista optiuni, iar daca nu vrei sa optezi pentru o culoare de vopsea din cele existente, Aston va mixa culorile intre ele pentru a obtine exact culoarea pe care o vrea clientul care plateste.

Parerea generala este ca fosta generatie de DB9 este o masina dorita de multi, dar parca prea moale, motorul fiind fara viata. Noul DB9 a fost insa imbunatatit considerabil, i s-au mai pus ceva muschi odata cu lansarea lui DBS, varianta decapotabila Volante oferind in plus si vantul in par.

Sunetul motorului este unic si putine alte propulsoare pot imita muzica auzita din partea unui V12 asamblat la unghiuri de 60 de grade. Gropile si fisurile din asfalt sunt absorbite minunat de caroserie iar curentii de aer nu fac zgomot si nu deranjeaza pe cei aflati in interior.

Manevrabilitatea si franarea sunt si ele la cele mai inalte standarde, fiind pe masura acceleratiei fine, constante si entuziasmante oferite de maretul motor. Masina parca tanjeste sa fie alergata, dar nu in stilul baiatului teribilist, ci intr-o maniera eleganta care sa se plieze pe numele sau de Grand Tourer.

Ceva imperfectiuni? Cateva exista. Spre exemplu navigatia, care nu este atat de fidela ca cea pe care o poti gasi pe un Audi spre exemplu si sa nu uitam un lucru, PRETUL.

DBS Volante este cel mai scump model din gama Aston Martin. Daca banii nu reprezinta o problema, dar exclusivitatea da, atunci DBS Volante poate fi cu greu intrecut la capitolele design atractiv, caracter, seriozitate si calitate, lucruri foarte greu de atins toate la o decapotabila.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Aston Martin prezinta DBS Volante
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 2 Iulie 2009