Test-drive cu Fiat 500 Abarth

Test-drive cu Fiat 500 Abarth
Istoria de pana acum a lui Fiat 500 o stiti cu siguranta. Prezentata prima oara la Salonul Auto de la Geneva ca o masina retro, introdusa apoi in productia de serie, castigatoare a premiului Masina Anului, vanzari record; si asa mai departe... Dar ce e cu varianta de top Fiat 500 Abarth?
Distribuie pe Facebook

Abarth reprezinta pentru Fiat ceea ce inseamna divizia AMG pentru Mercedes si M pentru BMW.

Cea mai buna comparatie de care Fiat 500 Abarth ar putea avea parte este aceea cu Mini Cooper S. Ambele automobile se incadreaza in clasa subcompacta a hatcback-urilor cu tractiune pe fata, avand dotari aproape similare, dar personalitati extrem de diferite.

Pe partea de motorizari
, se poate opta fie pentru propulsorul turbo de 1,4 litri si 133CP, sau pentru editia limitata de 160CP.

Cei de la Fiat pretind ca al lor Abarth ajunge de la 0 la 60 de mile pe ora in 7,8 secunde.

Lista de tuning pentru acest 500 Abarth include: jante mai late, frane mai puternice, suspensii modificate, scaune sport, si poate prea multe logo-uri Abarth.


Cu o acceleratie liniara, dar totusi destul de naravasa si un confort mai mare, Abarth este diferit fata de Mini Cooper S, a carui manevrabilitate sporita parca te apropie mai mult de sentimentul condusului sportiv.


Interiorul lui Abarth degaja un aer de sportivitate si confort in acelasi timp. Gadget-urile sunt mai usor de folosit decat in cazul lui Mini, iar pasagerii din spate se bucura de un pic mai mult loc, desi nu prea mult.

Vizibilitateea este excelenta in toate directiile iar spatiul pentru cap este suficient.

Concluzia? Experienta condusului unei asemenea masinute este una extrem de placuta, multi dintre noi dorind deja sa achizitioneze respectivul automobil neconventional care incalca multe norme legate de cum trebuie sa arate un automobil sportiv.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Test-drive cu Fiat 500 Abarth
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2009