Test Drive in Romania cu Mercedes-Benz G500 4x4², masina cu punti pe portale

Test Drive in Romania cu Mercedes-Benz G500 4x4², masina cu punti pe portale
  • Motorul V8 produce 422 cp
  • Puntile pe portale au utilitate in off-road
  • Masina a fost realizata in numar limitat
Distribuie pe Facebook

Soferul s-a urcat intr-un monstru german, un tractor inalt cat un bloc cu 3 etaje, numit Mercedes-Benz G500 4x4². Interesant la aceasta masina este ca are punti pe portale, imprumutate de la fratii mai mari utilitari Unimog. Practic, un monstru cu care poti ajunge in orice varf de munte.

Soferul a mai condus o masina interesanta. E vorba de o masina construita in editie limitata, un G-Class model G500, varianta 4x4². O masina care costa in varianta de baza 235.000 de Euro, cu motor V8 bi-turbo de 422 cp si un sistem de tractiune integrala care poate trage un ansamblu rezidential. La fel de interesanta este si suspensia care e foarte ridicata, datorita unor punti pe portale, adica niste punti care ii permit acestui automobil sa aiba rotile decalate, ca si cum nu ar avea planetare. V-am povestit mai demult despre puntile pe portale, aceasta inventie dezvoltata cu un singur scop: aventurile in off-road.

Mercedes 4x4'2

Chiar daca au fost extrem de scumpe, dar si rare, in Romania sunt mai multe astfel de exemplare. Unul din ele a picat in mana Soferului care ne povesteste care este experienta de la bordul sau, deasupra celorlalte masini din trafic. La fel de interesant ca veleitatile in off-road sunt si trasaturile de design, cum ar fi aripile din fibra de carbon, scarile rabatabile laterale, anvelopele destinate mersului in teren accidentat, dar si luxul din interior suprasaturat de piele.

Este, intr-adevar, o experienta interesanta sa te urci la bordul unei asemenea masini. Dar si mai interesant ar fi de vazut cum se comporta aceasta masina dincolo de asfalt, acolo unde nu mai gasesti nicio palma de drum drept. Acolo unde trebuie sa pui diferentialul la munca si sa te gandesti din timp ce trasa trebuie sa abordezi ca sa nu te rastorni. Cu siguranta, desi ar insemna sa beneficieze de cateva zgarieturi si pete de noroi, masina s-ar comporta de minune, pentru ca pot numara pe degetele de la o mana masinile capabile sa ajunga acolo unde ajunge Mercedesul 4x4².

Distribuie pe Facebook
mai multe