Toti se asteptau sa-l vada pe-o parte. Mercedes X-Class a trecut mai ceva ca o masina sport de testul elanului

Toti se asteptau sa-l vada pe-o parte. Mercedes X-Class a trecut mai ceva ca o masina sport de testul elanului
  • Mercedes X-Class a trecut cu brio de testul elanului
  • Camioneta a executat perfect manevra la o viteza maxima de 69 de km/h
  • Ford Ranger si Mitsubishi L200 s-au descurcat mai bine
Distribuie pe Facebook

Noul X-Class, sau primul pick-up premium dezvoltat de nemtii de la Mercedes Benz, a trecut cu brio de testul elanului. De-a lungul timpului, aceasta proba le-a pus piedici mai multor modele, cele mai recente fiind Volkswagen Golf GTI si noul BMW X2.

Asa-numitul test al elanului este una dintre cele mai dificile probe la care poate fi supusa o masina, mai ales daca vorbim de un SUV, crossover, sau orice altceva cu o garda ceva mai inalta la sol.

Aici intra si camionetele, un tip de vehicul mai putin popular in Europa. Chiar si asa, nemtii de la Mercedes-Benz s-au incapatanat si au lansat anul trecut primul pick-up premium al lumii (cum le place lor sa il alinte) pe care l-au botezat X-Class.

Carcotasii spun despre acesta ca este doar un Nissan Navara cu sigla de Mercedes si pret pe masura, tocmai pentru ca X-Class este construit pe arhitectura lui Navara, de la care imprumuta dealtfel mai multe piese si panouri de caroserie.

Modelul german a demonstrat inca o data ca-si merita banii, trecand cu brio de testul elanului, proba la care Toyota Hilux (una dintre cele mai rezistente camionete din lume) a esuat lamentabil de doua ori chiar.

X-Class a evitat in siguranta deplina "obstacolul aparut din senin" cu o viteza maxima de 69 de km/h. Alte camionete care s-au descurcat mai bine, reusind sa execute perfect manevra la 71 de km/h, sunt Ford Ranger sau Mitsubishi L200.

Distribuie pe Facebook
mai multe