Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete
Sa le fie rugina usoara! Locurile de mai jos pot starni revolta oricarui pasionat in momentul in care s-ar recurge si la un inventar al exemplarelor "decedate" si abandonate in aceste cimitire auto. De la muscle car-uri de vis, care nu si-au gasit un proprietar interesat in reconditionarea lor, si pana la motociclete legendare, toate ramasitele acestei lumi pot fi gasite in diverse locatii raspandite pe toate meridianele globului pamantesc.
Distribuie pe Facebook

1. Chatillon, padurea cimitir

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

Padurile din apropierea oraselului belgian Chatillon adapostesc nu mai putin de 4 cimitire auto. Primul a aparut la mijlocul anilor '50, odata cu retragerea trupelor americane din zona. Neavand posibilitatea sa plateasca transportul masinilor, soldatii americani stationati in cazarma din oras si-au abandonat autovehiculele in padurea din apropiere.

Cimitirul de masini al americanilor a fost descoperit abia dupa cativa ani de catre belgieni, care nu s-au sfiit sa mai adauge si ei alte mii de exemplare avariate. Cele mai multe provind din epoca retro a anilor '60, insa rugina le-a transformat in deseuri irecuperabile.

2. Oranjemund

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

Minele din Namibia, deschise in Oranjemund, in cadrul asocierii dintre guvernul namibian si firma sud-africana De Beers, sunt vestite atat pentru diamantele extrase din subsol, cat si pentru detinerea celei mai mari flote civile auto din lume.

Recordul a fost posibil si ca urmare a interdictiei aplicate oricarui vehicul care intra in mina de a mai parasi zona, ca masura de eradicare a traficului de diamante la negru. Ce se intampla cu masinile la Oranjemund? In momentul in care sunt casate, devin parte din desert. Jeep-uri, camioane, dar si limuzine formeaza acum unul dintre cele mai sinistre cimitire auto din lume.

3. Cernobil, visul lui Mad Max

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

Daca dezastrul de la Cernobil s-ar fi petrecut inainte de filmarile la seria originala Mad Max, ai fi crezut ca regizorii si scenaristii s-au inspirat de la sovietici atunci cand au introdus masinile facute din resturi in scenele de actiune.

Mii de vehicule militare care au intervenit pentru evacuarea populatiei si limitarea dezastrului au fost abandonate la marginea zonei radioactive de langa orasul ucrainean. Pentru eroul din Mad Max, cimitirul auto de la Cernobil ar fi constituit un adevarat showroom de lux.

4. Muscle car-uri in paragina

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

In White, Georgia, fotografii pasionati de istoria auto inca se aventureaza pe capete pentru a prinde o ultima stralucire din gloria trecuta a muscle car-urilor abandonate intr-un cimitir ce se intinde pe 13 hectare.

Din 1931 si pana acum cativa ani, locul a fost groapa de gunoi a orasului. O groapa de gunoi care adaposteste si un cimitir auto impresionant. In cele din urma, locatia a devenit un loc frecventat de curiosi, pentru care se plateste inclusiv taxa de intrare, iar cumparatorii pot negocia inclusiv pentru piesele descoperite intr-o stare acceptabila.

Aici zac, pe langa exemplarele de Mercury, Chrysler, Gran Torino, Corvette sau AMC, piese rare precum Hornet Sportabout, Gold Duster, '68 SuperBee sau Oldsmobile 442. O adevarata tragedie americana.

5. Iadul motocicletelor

Cauti piese pentru un Harley sau o clasica Kawasaki ori ramasite dintr-un scuter italian? Atunci Bob e omul tau. Il gasesti in apropiere de Phoenix, unde administreaza cel mai mare cimitir de vechituri moto din Statele Unite. Intr-o caldura infernala poti scotoci zile in sir printre suveniruri abandonate, gasind vestigii care ar face sa tresara inima oricarui biker.

Pasionatii de peste Ocean nu au insa doar un singur punct de referinta atunci cand vine vorba de cimitirele de motoare. In New York, un personaj cunoscut drept Kohl a strans cateva mii de exemplare avariate pe un teren de la marginea oraselului Lockport. Acesta a reusit sa adune peste 2.000 de motociclete intre 1970 si 1997, cand a vandut cimitirul unui service de profil.

Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Cinci locuri de cosmar pentru iubitorii de masini si motociclete
mai multe