Top 10 arme albe cu care ai voie sa mergi in masina

Top 10 arme albe cu care ai voie sa mergi in masina
  • Batele de lemn sunt confiscate de politie
  • Orice obiect contondent e confiscat daca nu se demonstreaza ca e utilizat doar in scopul pentru care a fost facut
Distribuie pe Facebook

Am vazut cu totii soferi inarmati cu tot felul de chestii pentru a ataca sau a se apara in traficul rutier din Romania. Am vazut pistoale adevarate, pistoale cu bile de cauciuc, sabii, furci si chiar buzdugane. Dar majoritatea acestor arme sunt ilegale. Cu ce putem sa circulam la noi, daca suferim de auto-aparare?

Daca detii o arma alba in masina, ai toate sansele sa fii un sofer agresiv care vrea sa intimideze pe cineva, nu sa se apere. Pentru ca daca vrei sa te aperi, ajunge sa-ti iei un spray cu piper si ai terminat discutia. Dar daca tu ai in masina vreo maciuca, e clar ca esti pus pe fapte mari care, cel mai probabil, se vor lasa cu dosar penal.

Conform legislatiei in vigoare, orice sofer care este prins de politie cu arme albe in automobil va fi amendat si obiectul va fi confiscat. Ceea ce este absolut normal intr-o tara europeana din 2016, chiar daca inca avem parte de soferi violenti care se cred in jungla. Dar sunt cateva "arme albe" pe care orice sofer disperat sa se apere sau sa se dueleze in trafic precum D'Artagnan le poate detine la bord in legalitate.

Crosa de golf

Aceasta unealta fabricata pentru a te juca un sport anost pentru batrani numit golf a devenit din ce in ce mai populara in randul soferilor. Dar chiar si aceasta unealta va fi confiscata de politisti daca ti-o gasesc la bord. Numai cu o exceptie: daca demonstrezi ca esti membru al unui club de golf sau jucator activ, atunci le arati politistilor ca folosesti crosa in scopul pentru care a fost gandita si scapi de orice repercursiuni. Asadar trebuie sa fii un sofer golfist agresiv, ceea ce este mai rar...

10 arme albe

Bata de baseball

La fel este si cu celebra bata de baseball pe care o au mai toti soferii cu 5 clase, de la taximetristi la soferi pensionari. Insa batele de baseball sunt confiscate pe loc de agenti din mai multe motive. In primul rand, maciucile de lemn cumparate in Romania NU sunt de baseball, sunt de cafteala. Acele bate pe care le cumperi de la magazinele de artizanat de pe DN1 sunt confiscate pe loc de politisti deoarece nu sunt pentru jucat baseball. O bata originala de baseball are scris pe ea gramajul, liga, dimensiunea. Oricum, poti sa ai in masina si una originala, din aluminiu, dar tot trebuie sa le demonstrezi agentilor ca esti jucator activ de baseball. In Romania, de altfel, un sport "extrem" de popular.

Crosa de hockey

Poti sa iesi la bataie in trafic cu o crosa de hockey si ai toate sansele sa iesi invingator. Insa daca te opreste politia si nu reusesti sa le demonstrezi ca esti un hocheist adevarat, cu tot echipamentul la tine, o sa ramai fara ea. Deci mai bine apuca-te inainte de acest sport, dupa care pune-ti o crosa in portbagaj pentru eventuale lupte urbane.

Lopata

Gata, de aici incepe lista "armelor albe" complet legale. Cum ar fi o lopata, pe care o poti avea oricand in portbagaj. Nu iti poate spune nimic politia cand te opreste, ca doar o ai ca sa dai zapada sau nisipul, dar in caz de urgenta, o poti folosi la o bataie eleganta. Insa ocupa cam mult loc si iti ia ceva timp pana cand o vei scoate din portbagaj, iar rivalul deja ar putea fi la urmatorul semafor.

10 arme albe

Paleta de tenis

Intr-o mana iscusita, o paleta de tenis s-ar putea dovedi arma ideala. E mica, usoara si destul de accesibila, iar agentii nu au cum sa demonstreze ca tu de fapt nu stii ce culoare are zgura, ci ca o folosesti pe post de sabie. Dezavantajul este ca e o arma scurta, iar daca masculul celalalt o are mai lunga, s-ar putea sa pleci acasa cu paleta de tenis in jurul gatului.

Bastonul

Soferii mai in varsta si pensionarii au un as in maneca, in materie de arme albe in trafic. E vorba de bastonul pe care se sprijina atunci cand merg. O arma alba eficienta, solida, rezistenta, care poate fi chiar fatala. Daca ai, de exemplu, un baston clasic cu maner ornamentat frumos, cu un cap de caine din metal, poti sa spargi geamuri sau dinti.

Lanseta de pescuit

Sunt multi pescari nebuni in Romania. Daca dai peste unul care se intoarce de la balta cu traista goala, in timp ce nevasta il asteapta cu frigiderul gol, ai sanse sa-l enervezi doar daca nu ai dat semnal cand trebuie. Ajunge sa scoata din portbagaj o lanseta din aia fabricata din fibra de sticla plina, pe care o rupi doar cu toporul, si sa-ti dea doua pe spinare, ca nu iti mai trebuie nimic toata saptamana!

10 arme albe

Batatorul de covoare

Doamnele si domnisoarele care nu s-au echipat inca cu un spray paralizant pot sa aiba la ele un batator de covoare. Este lung, este elastic si ustura daca loviturile sunt plasate cu dibacie. Iar politia nu are ce sa-ti faca, deoarece nu stii cand ai nevoie sa bati niste covoare, chiar si in trafic!

Matura

Pentru femei si nu numai, matura se dovedeste a fi o arma alba exceptionala. Numai sa fie din aia de lemn, clasica, nu prostii din astea moderne cu maner din aluminiu care se indoaie la prima lovitura. E ca si cum ai avea la tine o sabie care nu taie, dar care face vanatai. Si agentii de la Rutiera nu ti-o pot confisca si nici nu iti pot da amenda daca o gasesc in portbagajul tau, ci vor spune: Ce sofer exemplar, mereu pregatit sa faca curatenie!

10 arme albe

Carjele

Soferii schiopi sau cei care au iesit din spital, cu siguranta au nevoie de carje pana cand se vor pune pe picioarele lor. Asa ca au, cel putin, un avantaj: carjele. Arme albe zdravene, din aluminiu, foarte lungi, capabile sa bareze lovituri de sabie, maciuci si alte crose. Partea si mai buna este ca sunt doua si, desi tu te vei sprijini doar pe un picior, o sa ai doua prelungiri ale mainilor care pot arunca in stanga si in dreapta lovituri cauzatoare de ochi umflati.

Citeste si: 5 arme pe care orice cocalar trbuie sa le aiba in masina

Distribuie pe Facebook
mai multe