Top 10 masini preferate de manelisti in functie de 'valuare'

Top 10 masini preferate de manelisti in functie de 'valuare'
  • 11 din 10 cocalari asculta exclusiv manele
  • Automobilele de lux germane sunt preferate de manelisti
  • Cei mai saraci manelisti apeleaza la automobile bulgaresti
Distribuie pe Facebook

Daca afara e prea cald si lumea inca se plimba prin concedii, nu strica sa mai si radem putin de un subiect, pe cat de comun, pe atat de realist. Tot ce scrie mai jos este un pamflet si nimeni nu trebuie sa se simta cu musca pe caciula, chiar daca unele descrieri sunt reale.

10. BMW Seria 3 E36

Masini manelistiCei mai saraci manelisti din Romania apeleaza la BMW E36 cu numere de provincie sau bulgaresti. Acestia sunt experti in arta tuningului, fiind axati exclusiv pe tuning exterior care include flacari, tobe sport, aripioare de rechin si neaparat praguri marca 'Type-R'. Manelistul care conduce un E36 are sub capota in mod universal valabil un motor de 1.6, dar sigla de pe portbagaj este de 325i, chiar daca tamburii vopsiti in rosu de pe puntea spate il dau de gol. Manelistii de pe locul 10 isi cauta inspiratia de pe site-ul www.4Tunnnning.ro si sunt cei mai fideli clienti ai celor care vand 'Bip-Stoopere' la semafor. Idolii lor sunt Marian Valorosu' si Elena de la Otopeni.

9. Dacia Papuc

Masini manelistiManelistii de pe locul 9 sunt ceva mai instariti. Ei nu cumpara pisicute pe Bulgaria, ci sunt loiali marcii autohtone. Prefera Dacia Papuc in special pentru ca pot transporta marfa in bena. Aceasta este si masina preferata a manelistilor profesionisti din judetele Teleorman, Suceava si Bihor, acestia reusind sa transporte boxele si amplificatoarele necesare nuntilor si botezurilor din mediul rural. Mai mult, Dacia Papuc a fost oficial desemnata "Masina Caminelor Culturale" de catre asociatia manelistilor care si-au facut debutul in camine culturale. Manelistii cu Papuc au regim special cu ITP odata la 6 ani si sunt cei mai mari fani infocati ai lui Bogdan de la Cluj si ai lui Nicu de la Cazanesti.

8. Mercedes-Benz Vito

Masini manelistiLucrurile deja incep sa devina mai interesante acum, cand vorbim de un Mercedes Vito. Este automobilul preferat de formatiile mici de manelisti, care contin maximum 4 membri + echipament de sonorizare. Conform datelor statistice, trupele maneliste din localitatile Ciopalcata, Faurei si Putineiu au declarat in 2012 modelul de Vito fabricat in 2001 drept "masina itnernationala a muzicii de petrecere". Acest model este popular pentru ca poate transporta o gama larga de instrumente muzicale, de la saxofoane si viori, pana la tobe si acordeoane. Cei care se deplaseaza in masini Mercedes Vito sunt fani infocati ai lui Nicolae Guta si al albumului "vintage" Adi si Costi.

7. Hyundai Coupe

Masini manelistiCei mai sportivi manelisti au un singur vis: sa-si cumpere un Hyundai Coupe care are un aspect de masina fioroasa, de curse. Acesti manelisti sunt din "garda noua", iubitori ale pieselor lui Mr. Juve si Basu, manelisti care cred ca muzica celor mai in varsta nu este de calitate. Acestia nu concep sa conduca un Hyundai Coupe inmatriculat in Romania si fara tuning. Cei mai indrazneti dintre ei pun roti cromate si eleron de Subaru, flacari laterale si tobe duble din inox. Manelistii cu Hyundai Coupe nu mai au freon in instalatie de cand au cumparat masina, au probleme cu geamul de la pasager pe care il ridica cu palmele si treapta a doua a cutiei scoate mereu sunete de metal tocit din cauza demarajelor agresive de la semafoare, cand la stop stau domnisoare studente. Oficial, conform Institutului de Statistica, in judetul Gorj sunt cei mai multi manelisti cu Hyundai Coupe, fosti muncitori in Spania.

6. BMW Seria 3 E46

Masini manelistiNiciun top fara BMW E46! Mai ales varianta cabrio, mandria litoralului din Costinesti. Manelistii care conduc cate un BMW E46 cu motorizare 316i sau maxim 318i au fetisul sa-si scrie porecla cu litere cromate cumparate din piata direct pe portbagajul masinii. Automobile celebre pe tot internetul care poarta nume precum Mimi Bos, Giani Versatul sau Emy Talent sunt cel mai des zarite in judetul Mehedinti. Martorii spun ca niciodata, din interiorul acestor exemplare germane, nu au auzit niciun fel de alta muzica in afara de repertoriul lui Nicolae Guta. Mai mult, se pare ca masinile manelistilor de pe locul 6 au probleme grave cu becurile de la stopurile pe frana: nu se mai aprind de ani buni, ca nici nu este nevoie.

5. BMW Seria 5 E60

Masini manelistiIntram in Top 5 cu un automobil elegant, de calitate si exclusivist. BMW Seria 5, generatia E60, este preferata manelistilor veniti de la munca din Italia si Franta, cu rude in Strehaia. Acestia nu prea sunt fani ai tuningului, dar apeleaza totusi la folie neagra pe toate geamurile, xenoane inclusiv pe proiectoare si stopuri aftermarket cu LED, ca sa para masina mai noua. Aceste masini ale manelistilor au nevoie de minimum 5 locuri de parcare pentru a stationa in siguranta si vin, se pare ca din fabrica, cu cate un sticker in forma de stea lipit pe parbriz care spune "Ministerul Afacerilor Interne". Manelistii cu Seria 5 asculta "blues-uri" mai cizelate marca Vali Vijelie, in speta "Sa iubesti 2 femei".

4. BMW Seria 7

Masini manelistiUnii dintre cei mai bogati manelisti din Romania conduc bolizi de lux BMW Seria 7. O limuzina ce nu se poate parca normal, care trebuie neaparat oprita pe trecerea de pietoni sau pe benzile de biciclete. Acest autoturism se vinde cu optiunea "bata de lemn" inca din uzina BMW de la Munchen, clientul putand doar sa-si aleaga pozitia ei: maciuca langa scaun, in portbagaj sau un 'casse-tete' in buzunarul portierei. Oficialii BMW ne-au mai confirmat si ca masinile vandute pe teritoriul tarii noastre au fost comandate fara centuri de siguranta pentru ca oricum nu erau folosite si ingreunau limuzina. Manelistii de pe locul 4 al topului nostru asculta muzica din glasuri feminine, precum Denisa, Margherita si Carmen Serban. Toti manelistii din aceasta categorie au numerele de telefon ale asistentelor TV.

3. BMW X6

Masini manelistiCampion absolut al ultimilor ani, BMW X6 se afla acum numai pe locul al 3-lea in topul manelistilor 2014. O masina care nu mai are nevoie de nicio prezentare, un SUV adevarat la care spera sa ajunga toti manelistii mentionati mai sus, un adevarat exemplu de talent si bogatie. BMW X6 in culoarea alba, neaparat cu placute de inmatriculare cu litere cat mai despartite care incep cu W, folie pe toate geamurile, inclusiv pe parbriz, motorizare maxim 3.0 diesel si cu niste senzori speciali de parcare ce-i permit soferului sa opreasca limuzina la 5 cm de intrarea in club... asta este masina de vis a manelistului roman! Cei care detin BMW X6 prefera muzica LIVE in localurile de specialitate, dar in timpul liber, printre delapidari, proxenetism si colectarea taxelor de protectie prefera piesele semnate de cei doi Adi: de la Valcea si Minune.

2. Mercedes-Benz S Class

Masini manelistiCu adevarat o limuzina iubita de presedinti si ministri deopotriva, nava amiral a marcii Mercedes, Clasa S, este si preferata manelistilor. Daca acum se afla pe pozitia a doua, speram ca in 2015 sa o vedem pe prima pozitie. Manelistii care si-au cumpara Mercedesuri le-au adus in tara albe, cu motorizari diesel dar pline de sigle AMG, cu numere de Germania si serii dubioase. Manelistii care detin un astfel de exemplar stau la vile somptuoase cu minimum 450 de turnulete fiecare, inca la rosu, inghesuindu-se cu neamurile intr-o camera plina de covoare de la parter. Exista insa si manelisti bucuresteni, care conduc o astfel de masina care valora noua peste 100.000 de dolari, care locuiesc in garsoniere din Drumul Taberei si stau pana seara tarziu proptiti de masina, mancand seminte, ascultand Costel Ciofu si Nicu Paleru, in timp ce vecinii nu pot dormi din cauza muzicii.

1. Audi Q7

Masini manelistiDoamnelor, domnilor: campionul de anul acesta in topul preferintelor manelistilor din Romania... sa sune tobele... Audi Q7! Chiar daca pana acum era preferat numai Audi Q7 de culoarea alba, se pare ca a revenit la moda culoarea neagra. Cand treci din greseala prin fata localurilor din care urla manelele la blana, vei vedea 2 din 5 masini parcate in fata ca fiind Audi Q7. O masina buna, spatioasa, fiabila si atragatoare, cu motor de 3 litri pe motorina care consuma in jur de 20 de litri in mediul urban, cu destul de multe dotari. Manelistii care conduc un Q7 sunt cei mai eleganti si mai cizelati dintre toti, poarta numai camasi decoltate, fara tricouri mari cu sigla Versace sau Gucii, dar cu pantaloni luciosi tinuti in loc de curele care au catarame batute cu pietre pretioase marca Cavally si ochelari de soare Ferre. Manelistii de pe locul 1 din topul nostru au rude sus puse in militie, se cred tramvai si circula doar pe sine, nu isi pierd vremea oprind la semnele politiei si isi golesc doar la semafor scrumiera si gunoiul din masina. Cum recunosti un manelist de prima clasa? El este fan absolut al lui Florin Salam si este deja programat cu o nunta la cantaret. Masinile acestor manelisti sunt de cele mai multe ori foste masini de inchiriat, aduse in tara cu serii si numere noi, dar oricum este masinile cele mai de valuare din top.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Masini manelisti
mai multe