TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului
Nerabdator pana la primul contact cu noul Dodge Charger Hellcat? Asteptarea ne omoara pe toti, insa exista si alte optiuni demne de luat in cazul in care te afli in cautarea unui super-sedan. Asadar, acestea fiind spuse, iata cele mai puternice modele in patru usi oferite actualmente de industria auto.
Distribuie pe Facebook
  • Mercedes S65 AMG

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Pana la 630 de cai putere si 1.000 de Newton-Metri. Cu astfel de cifre si numere inscrise in cadrul fisei sale cu specificatii tehnice, noul Mercedes S65 AMG ocupa pe buna dreptate prima pozitie in clasamentul celor mai impresionante - cel putin atunci cand vine vorba de valorile maxime, sedanuri ale momentului.

Limuzina producatorului de automobile din Stuttgart nu dezamageste insa nici la capitolul performante, ansamblul format dintr-un motor V12 bi-turbo de sase litri, o transmisie automata cu sapte trepte de viteza si un sistem de tractiune spate dovedindu-se arhisuficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.3 secunde. Viteza maxima? Limitata la 250 de kilometri pe ora, bineinteles!

  • Bentley Flying Spur W12

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

La 5 CP distanta de germanul Mercedes S65 AMG se regaseste ultima generatie a modelului Bentley Flying Spur W12, a carei motorizare twin-turbo de sase litri promite sa livreze celui aflat in spatele volanului undeva in jurul a 625 de cai putere si 800 de Newton-Metri.

Pachetul tehnic este completat de o cutie automata cu opt rapoarte, marca ZF, si un sistem de tractiune integrala, pasagerii limuzinei britanice urmand a fi astfel martorii unei incursiuni de pana la 320 de kilometri pe ora. Cat despre reprizele de acceleratie, oficialii companiei din Crewe anunta atat un 4.6 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h, cat si un 9.5 secunde pentru realizarea sprintului 0 - 160 kilometri pe ora.

  • Mercedes S63 AMG / Mercedes E63 AMG S-Model

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Cea de-a treia treapta in topul celor mai puternice sedanuri ale momentului este impartita frateste intre modelele S63 AMG si E63 AMG S-Model, ambele Mercedes-uri bucurandu-se de prezenta sub capota a unui propulsor V8 biturbo 5.5 litri si 585 CP.

Asemanarile intre cele doua automobile de inalta performanta ale constructorului german din Stuttgart continua cu transmisia automata AMG SPEEDSHIFT MCT in sapte trepta, sistemul de tractiune integrala 4Matic si viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora, in timp ce diferentele sunt reprezentate de cifrele si numerele din dreptul cuplului (900 Nm vs. 800 Nm), respectiv timpului necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h (4.0 secunde versus 3.6 secunde).

  • BMW M5 Competition

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Da, stim, cu 575 CP ascunsi in compartimentul motor, modelul BMW M5 Competition nu este chiar cel mai puternic automobil in patru usi oferit vreodata de marca bavareza. Si totusi, am ales sa stam deoparte de editia speciala M5 30 Jahre si de cei 600 CP ai sai deoarece avem un feeling ca cele numai 300 de exemplare produse si-au gasit deja cumparator.

Drept urmare, revenind la subiectul principal al acestei discutii, reamintim ca modelul BMW M5 Competition se mai poate lauda, pe langa cei 575 de cai putere, si cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.3 secunde, in timp ce ecuatia 0 - 200 kilometri pe ora este rezolvata acum dupa aproximativ 12.8 secunde. Alte imbunatatiri aduse de pachetul Competition includ suspensie mai joasa cu 10 milimetri, jante pe 20 inch si sistem de evacuare cu tips-uri finisate in negru cromat.

  • Rolls-Royce Ghost

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Pentru o scurta perioada de timp, intre lunile ianuarie si iunie ale anului 2014, cea de-a doua limuzina a britanicilor de la Rolls-Royce a putut fi comandata si intr-o versiune speciala, pe nume V-Specification si cu 601 CP la datorie.

In prezent, oferta modelului Ghost se limiteaza la 570 de cai putere si 780 de Newton-Metri, valori maxime obtinute cu ajutorul unei unitati bi-turbo cu 12 cilindri in V si capacitate de 6.592 centimetri cubi. Tot pe lista cu specificatii tehnice mai regasim, de asemenea, si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in circa 4.9 secunde, acul vitezometrului urmand a-si continua apoi incursiunea pana la pragul celor 250 de kilometri pe ora, acolo unde intervine limitatorul instalat de inginerii producatorului din Goodwood.

  • Aston Martin Rapide S

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Autoproclamat "cel mai frumos automobil sport cu patru usi din lume", modelul Aston Martin Rapide S beneficiaza si de niste calitati tehnice de invidiat. Iar aici ne referim in special la motorizarea V12 de sase litri care, mai nou, vine la pachet impreuna cu 560 de cai putere si 630 de Newton-Metri.

O alta surpriza placuta o reprezinta aparitia in peisaj a unei cutii automate cu opt trepte de viteza, marca ZF, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se acum in numai 4.4 secunde. Nu-i rau, nu-i rau deloc, dovada a acestei afirmatii stand si viteza maxima de 327 de kilometri pe ora...

  • Cadillac CTS-V

TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului

Chiar daca a trecut ceva mai bine de jumatate de deceniu de la lansarea sa, iar modelul standard a primit de cateva luni bune o noua generatie, vechiul Cadillac CTS-V poate fi cumparat in continuare de fanii sedanurilor de inalta performanta.

Pentru cei inca interesati de autoturismul de peste Ocean, tinem sa (re)aducem aminte ca oferta acestuia culmineaza cu propulsorul V8 supraalimentat de 6.2 litri oferit in standard, ce dispune de 556 de cai putere si 747 de Newton-Metri. Cele doar 3.9 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 96 km/h raman in continuare o reusita de invidiat, lucrul valabil si pentru timpul de sapte minute si 59 de secunde obtinut la Nurburgring de performerul american.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze TOP 7 Cele mai puternice sedanuri ale momentului
mai multe