Zece sfaturi pentru a avea mereu masina curata

Zece sfaturi pentru a avea mereu masina curata
  • Curatenia din masina este o adevarata bataie de cap pentru soferi
  • Multi dintre acestia sunt sunt stresati din pricina unor pasageri care nu respecta anumite "reguli" interioare
  • Uite zece sfaturi pentru a avea mereu curat in automobil (si nu numai)
Distribuie pe Facebook

Se stie faptul ca pentru soferi este o bataie de cap curatenia din masina. Multi sunt stresati din pricina unor pasageri care nu respecta anumite "reguli" interioare si astfel se creeaza dezordine.

Totodata, dezordinea apare intr-un automobil din cauza mai multor factori si exista, bineinteles, posesori de vehicule care nu au timp mereu pentru a face curatenie sau pentru a pastra ordinea.
Pentru a avea masina curata cat mai mult timp dupa ce o duci la spalatorie este recomandat sa tii cont de urmatoarele zece sfaturi:
1. Nu manca si nu fuma in masina
Prima regula include, de fapt, doua reguli, dar urmarile sunt cam aceleasi in caz ca le incalci. Daca mananci in masina, sa fii sigur ca in timp vor ramane resturi pe covoare, pe scaune sau in locuri greu de curatat. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care fumezi in interior. Scrumul de tigara se va duce in tot autoturismul si in urma lui va ramane un miros neplacut si foarte multa mizerie.
2. Curata-ti pantofii inainte de te urca la volan
De multe ori esti pe graba si ai alte griji decat sa pastrezi curatenia in masina, dar parca brusc realizezi ca te-ai urcat cu noroi pe pantofi abia dupa ce ai pus picioarele pe covorase. Asadar, este recomandat ca indiferent de situatie sa iti scuturi bine pantofii inainte de te urca la volan. In acest fel nu vei fi nevoit sa aspiri interiorul foarte des si ii vei pastra aspectul placut pentru mai mult timp.
3. Invata-ti copiii sa nu faca mizerie
Da, este adevarat ca pentru cei care au copii, treaba de a pastra curatenia este mult mai dificila. Cei mici nu sunt mereu atenti, dar este important ca ei sa invete sa acest lucru. Asadar, in cazul in care observi ca ei fac mizerie in masina incearca sa le explici de ce este bine sa pastreze ordinea si sa fie mai disciplinati.
4. Curata petele imediat, nu le lasa sa se usuce
Se intampla ca uneori sa versi anumite lichide in masina. Fie ca este vorba despre cafea sau bauturi racoritoare, incearca pe cat posibil sa cureti pata atunci cand este proaspata si nu o lasa sa se usuce. In cazul in care nu actionezi rapid este posibil ca acea pata sa nu mai poata fi scoasa decat daca duci automobilul la o spalatorie ecologica.
5. Tine in masina o punga pentru gunoi
Li se intampla tuturor soferilor ca atunci cand sunt la volan sa incerce "sa scape" de anumite ambalaje de la produse alimentare si nu numai. Este recomandat ca atunci cand desfaci ambalajul sa nu il arunci unde iti vine, ci sa il pui intr-o punga pe care sa o ai mereu la indemana. In acest fel, strangi mai usor gunoiul care se aduna si apoi poti sa arunci punga cu totul.
6. Nu pleca din masina cu mana goala
Pare ciudat acest sfat, dar este foarte folositor. Asadar, lucrurile sunt destul de simple. In cazul in care pleci de la masina, ia cu tine un ambalaj, o hartie sau orice vrei sa arunci. In acest fel, gunoaiele nu o sa mai se adune, iar masina este mult mai usor de curatat.
7. Fa-i interiorul cat mai des!
Multi soferi se multumesc ca atunci cand se duc la spalatorie sa faca doar exteriorul. Fie ca este vorba despre comoditate sau probleme de natura financiara, rezultatul este acelasi - un interior in care se aduna foarte multa mizerie, care va fi foarte greu de curatat odata cu trecerea timpului.
8. Tine masina in garaj!
Nu doar mizeria de la interior este deranjanta, ci si o masina murdara pe exterior. Recomandarea este ca, in cazul in care ai un garaj, sa il folosesti. Daca speli masina si o lasi in strada, risti sa se umple de praf, iar rezultatul este dezastruos.
9. Da-o cu ceara periodic!
Procesul de a da masina cu ceara va ajuta ca aceasta sa ramana curata cat mai mult timp la exterior. In plus, va ajuta si la spalarile viitoare.
10. Nu lasa gunoaiele sa se adune!
Pentru a avea o masina curata este foarte important sa pastrezi curatenia. Asadar, daca o pastrezi tot timpul impecabila, iti va sari in ochi orice ambalaj sau rest de mancare. In mod sigur te va deranja la vedere si vei curata imediat.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Top 10 DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2016