Actuala generatie Seat Leon se bucura de un succes fulminant: peste 682.000 de unitati vandute in ultimii 5 ani

Actuala generatie Seat Leon se bucura de un succes fulminant: peste 682.000 de unitati vandute in ultimii 5 ani
  • Actuala generatie Seat Leon este un adevarat succes
  • Aceasta s-a vandut in peste 682.000 de exemplare
  • Prima generatie Leon a fost lansata in 1999
Distribuie pe Facebook

Constructorul spaniol de automobile a anuntat ca actualul Leon este cel mai bine-vandut model compact din istoria brand-ului. In cei 5 ani de existenta, peste 682.000 de clienti au optat pentru un asemenea model.

Cea de-a treia generatie Leon a fost lansata pe piata exact in momentul in care spaniolii de la Seat treceau printr-una dintre cele mai negre perioade ale lor. In 2012, brand-ul din Martorell se lupta cu o scadere alarmanta a vanzarilor iar falimentul parea singura cale de scapare.

Seat Leon facelift

Insa modelul compact a fost extrem de bine primit de clientii din intreaga lume, iar potrivit celor mai recente statistici, in ultimii 5 ani, actualul Leon a fost replicat in nu mai putin de 682.567 de exemplare. Astfel, a devenit cea mai bine vanduta compacta din istoria companiei.

Seat Leon facelift

"A treia generatie Leon a insemnat un moment de cotitura pentru SEAT si este unul dintre principalele motoare pentru schimbare ale companiei," a precizat Wayne Griffiths, vicepresedintele Seat pentru Vanzari si Marketing.

Seat Leon facelift

Modelul spaniolilor a primit la inceputul acestui an un bine-meritat facelift, insa acest succes fulminant nu se datoreaza numai pachetului de echipamente si tehnologii, ci si diversitatii gamei. Clientii pot opta momentan pentru mai multe variante de caroserie, inclusiv Estate (break), cu trei usi, versiunea X-Perience numai buna pentru putin teren accidentat, sau o varianta de performanta Cupra.

Seat Leon facelift

Prima generatie Seat Leon a fost desenata de celebrul Giorgetto Giugiaro si a rezistat pe piata din 1999 pana in 2005, timp in care s-a vandut in 534.797 de unitati. A urmat apoi a doua generatie, asupra careia si-a pus amprenta Walter da Silva, si care a fost replicata in 675.915 de exemplare.

Seat Leon facelift

Oficialii brand-ului spaniol sustin ca pana in acest moment, celebrul model compact s-a vandut in totalitate in 1.893.279 de unitati si ca acest numar continua sa creasca, avand in vedere facelift-ul de care vorbeam putin mai sus.

Seat Leon facelift

Seat Leon facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Seat Leon facelift
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 28 August 2017