Actuala generatie Skoda Octavia a ajuns la 1.5 milioane de exemplare asamblate

Actuala generatie Skoda Octavia a ajuns la 1.5 milioane de exemplare asamblate
  • Skoda Octavia cu numarul 1.5 milioane a parasit linia de asamblare
  • Compacta cehilor a ajuns la cea de-a treia generatie
  • Prima generatie a debutat in 1996 si a fost replicata in 1.4 milioane de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile isi sarbatoreste cel mai vandut model din istorie, compacta Octavia. Uzina din Mlada Boleslav a terminat de asamblat cu putin timp in urma exemplarul cu numarul 1.5 milioane.

Skoda o tine intr-o sarbatoare continua, dupa ce cu cateva zile in urma nava amiral Superb a implinit un milion de exemplare. Acum a venit randul compactei Octavia sa fie in centrul atentiei, mai exact actuala generatie prezentata pentru prima data in decembrie 2012.

Pentru a putea continua trebuie sa ne intoarcem putin in 1996, atunci cand cehii prezentau in premiera modelul modern Octavia. Pana la incetarea productiei, in 2010, 1.4 milioane de clienti au ales modelul compact in detrimentul numerosilor rivali din segment.

Skoda Octavia

Cea de-a doua generatie a debutat in 2004 si a continuat sa duca mai departe succesul celei dintai, fiind replicata in 2.5 milioane de exemplare pana in 2013, cand oficialii constructorului din Mlada Boleslav au decis ca este timpul pentru un nou volum din seria Octavia.

Skoda Octavia

A treia reiteratie a fost prezentata oficial pe 11 decembrie 2012, in cadrul unui eveniment care a avut loc la muzeul Skoda din Mlada Boleslav. Primele exemplare au ajuns in showroom-uri in a doua luna a lui 2013, iar 3 ani mai tarziu, cehii sarbatoreau asamblarea a un milion de unitati.

Skoda Octavia

Spre finalul anului trecut, Octavia a ajuns la 1,4 milioane de exemplare produse, urmand ca in februarie 2017, oficialii Skoda sa dezveleasca la Viena facelift-ul celei de-a treia generatii. Acesta a fost primit bine de majoritatea fanilor, insa la putin timp de la publicarea primelor imagini au inceput sa curga si comentariile negative, care vizau in special blocurile de lumini frontale.

Skoda Octavia

In ciuda acestor carcoteli, clientii au continuat sa cumpere modelul Octavia, uzina principala din Mlada Boleslav anunand cu putin timp in urma ca exemplarul cu numarul 1,5 milioane a parasit linia de productie. Acest model mai este asamblat la uzinele Skoda din China, India, Rusia, Ucraina si Kazahstan.

Skoda Octavia

La noi in tara, noua Skoda Octavia este disponibila atat in configuratia de caroserie hatchback cat si kombi. Clientii au de ales din patru niveluri de echipare (Active, Smart, Ambition, Style si Laurin & Klement), iar pretul de pornire pentru versiunea de baza este de 15.644 de euro.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Skoda Octavia
mai multe