Nava amiral a cehilor de la Skoda a implinit un milion de exemplare

Nava amiral a cehilor de la Skoda a implinit un milion de exemplare
  • Skoda a produs Superb-ul cu numarul 1.000.000
  • Acesta a fost configurat in echiparea de top Laurin & Klement
  • Primul Superb a luat nastere in 1934 si a replicat in 2.500 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile sarbatoreste 1.000.0000 de exemplare Superb construite. Ajunsa deja la a treia generatie, nava amiral sta extrem de bine la capitolul vanzari, pana acum cehii inregistrand 250.000 de unitati comercializate.

Chiar daca multi cred ca Superb-ul a luat nastere in 2001, trebuie sa mergem ceva mai incolo, prin anul 1934, atunci cand constructorul din Mlada Boleslav producea prima sa masina cu motor V8 si tractiune integrala, pe care a denumit-o Superb. Aceasta a fost reprodusa in 2.500 de unitati, iar productia sa a fost oprita in 1949.

Skoda Superb

Dupa 52 de ani, Skoda a luat decizia de a reinvia acest model, iar rezultatul a fost un Volkswagen Passat B5 ceva mai lung, insa care a insemnat un mare pas inainte pentru constructorul ceh. Clientii puteau alege pentru prima data faruri cu xenon, scaune incalzite, trapa, sistem de navigatie incorporat, dar si o seama de sisteme de siguranta.

Skoda Superb

Prima generatie moderna a fost reprodusa in 136.100 de exemplare pana in 2008 cand locul sau a fost luat de o noua reiteratie. Aceasta a fost introdusa in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si propunea un spatiu si mai generos in interior, dimensiuni mai mari la exterior, insa design-ul caroseriei i-a adus cam multe critici. Chiar si asa, 618.000 de clienti au ales acest model in detrimentul unei competitii acerbe.

Skoda Superb

In martie 2015, omenirea facea cunostinta cu cea de-a treia generatie Superb, care din fericire a rezolvat problema aspectului exterior. Masina nu este perfecta totusi, deoarece lista de dotari optionale nu include mai multe dotari importante, printre care faruri full-LED si un sistem de infotainment cu display rafinat, caracteristici de care se bucura modelele inferioare. Insa, cehii vor rezolva cu siguranta aceasta problema printr-un facelift pe care il vor prezenta cel mai probabil in 2018 sau la inceputul lui 2019.

Skoda Superb

Superb-ul cu numarul 1.000.000 a fost produs la uzina din Kvasiny, Cehia, iar clientul a optat pentru echiparea de varf Laurin & Klement, varianta de caroserie fiind una liftback, sau sedan, cu alte cuvinte.

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Skoda Superb
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2017